Mit tennétek ilyen családi problema esetén?
Van egy gyermekem. Itt lakunk a férjem szüleinél, de mióta megszületett a babánk azóta mindenki más lett.
A házunk építés alatt van, de olyan mély fájdalom nekem ez ami itt megy nap mint nap, hogy már nem akarom megvárni míg a házunk kész lesz.
Ugyanis mindenkivel csak a harc megy. anyósom úgy érzi ő a gyerekem anyja, állandóan ossza az eszet, mindent sz.rul csinálok, és ha kérek valamit hogy "ezt nem így szeretném hogy legyen" már csak azért is provokál. A fia előtt a szent jó anyós szerepet mutatja meg úgy mindenki más előtt de velem 4szemközt nagyon gerinctelen és sok aljas húzása volt..
Apósom is állandóan okoskodik de nála többnyire ennyinél megáll a dolog.
Van egy nővére aki állandóan okosabb pedig még gyereke sincs.
A drága férjem meg állandóan azzal van ha mondom hogy költözzünk mert nem bírom nem egészséges nem normális ez hogy ennyien itt lakunk, akkor annyi a válasza hogy "hamarosan kész a ház" (ahaa jobb esetben 1 év..) "ezért küzdöttünk annyit hogy letaposs" vagy a kedvenc" ha van valami bajod anyámmal mond meg neki" .. hmmm
.. párszor próbáltam beszélni de az a baj, hogy semmi értelme.
Testvérem mondta költözhetek hozzá. De a férjem arra hivatkozik " szép testvér aki egy családot szét választ "
És hogy "mennyi anyagi hiany lenne ez" ....
Nagyon kiábránultam mindenkiből. Mennék innen hisz van lehetőség. De félek a következményektől. Félek hogy elvennék tőlem a picit. Egyébként van rendes GYED-em amiből egy városi albérletre is futná. A gyerekem megfelelően fejlődik boldog vidám . A férjem kérdés hogy jönne és szerintem nem is veszi komolyan hogy menni akarok de úgy gondolom az én életem úgy élem ahogy én akarom úgy érzem ennek a házasságnak vége.. így..
Nem tudtam hogy ennyire anyuci pici fia az én "lovagom" .
"Mivel nem volt gyerekelhelyezés, nem akadályozhatja hogy az anya távozzon a gyerekkel. Erről ennyit, hiába keresel igazolást rá miért kéne a bántalmazást tűrni a nőnek a semmitérő férje mellett."
Nos, épp mivel nem volt gyermekelhelyezes, az apának is ugyanolyan jogai vannak a gyerekhez. A törvény szerint pedig egyik szülő sem változtathatja meg q gyerek lakóhelyét q másik engedélye nélkül. Vagy ha apuka fogja a gyereket és qtkoltozik vele a batyjahoz az is oke, ugye?
A történetben pedig szó sincs bantalmazasrol. Ha az lenne a probléma, akkor rendőrségi feljelentés és sürgős, soronkivuli ideiglenes gyermelekhelyezes a megoldás.
Az rendben, hogy elköltözöl.De azt ne mondd, hogy annyi gyedet kapsz, hogy albérletre, és megélhetésre is futná. A testvéred sem hiszem, hogy túl sokáig befogadna. Mennyi idős a gyerek? Én a helyedben megpróbálnék az apukával beszélni.
Próbáld meg a saját oldaladra állítani, ott a házatok, költözzetek minél hamarabb el.
Sok tanácsot kaptál, de nem mindegyik volt jó.
Az, hogy lépj le a gyerekkel csak úgy szó nélkül, törvénysértő. Ez nem így megy, és akkor tényleg csökkennének az esélyeid, hogy nálad maradhatna a gyerek.
Ismétlem magam: készíts hangfelvételt, videót a konfliktusokról, és beszélj a férjeddel. Ha nem hiszi, hogy ez így van, akkor lejátszatod a bizonyítékot.
Meg kell magyaráznod a férjednek, hogy neki kell megvédenie téged, kiállni a családi (te ő és gyerek) értékrendje mellett, és nem neked, neked nincs is lehetőséged, és nincs is rá tekintélyed. Viszont ha ő nem véd meg, akkor megromlik a házasság, és férfiként se tudna úgy tekinteni rátok.
Másik lehetőség: eladjátok a félkész házat, és vesztek egy lakást, és odaköltöztök, addig albi. Én azt látom, hogy a ház most a család közös cél ja, de mire kész lesz a ház, addigra romokban lesz a család, ha megmarad.
Menj el a családsegítő központba, mondd el, hogy mi a helyzet, és milyen segítségeket tudnak adni. Sokan azt hiszik, hogy a családsegítő központ folyton azzal van csak elfoglalva, hogy a gyereket intézetbe rakják, ha nem tökéletesek a körülmények, pedig baromira nem. Tanácsot is adnak, felvilágosítanak a jogokról stb.
Ha válásra kerül a sor, akkor 99%, hogy nálad kerül elhelyezésre a gyerek mert még nagyon kicsi, viszont tény, hogy lesz láthatási/felügyeleti joga a férjnek, de ahogy te sem, úgy ő sem teheti, hogy engedély nélkül csak úgy lelép vele, és elköltözik, ha ezt eljátszaná, akkor bírósági úton csökkenteni lehet a jogait, pl. csak felügyelet mellett legyen láthatási joga, stb.
Válás esetén nyilván a férjnek gyermektartásdíjat kellene fizetnie, és a vagyonról is meg kellene osztozni.
Nem könnyű a helyzet, stb. de valamit tenned kell.
Pszichológust, is javasolnék neked, nem csak a dilisek mennek oda, segítene feldolgozni a stresszt.
Szerintem meg kérj egy ügyvédtől jogi szaktanácsot. Az a legnagyobb baj, hogy még a jogaiddal sem vagy tisztában, tehát érdemes egy ügyvédnek fizetni (a szaktanácsadás nem kerül sokba) aki elmondja, hogy milyen jogaid vannak abban az esetben ha esetleg válásra kerülne a sor.
És az ügyvéd nem általánosságokat fog mondani, hanem ha elmondod a saját helyzetedet, akkor el tudja mondani, hogy a te helyzetedben milyen lehetőségeid vannak, melyik variációval jársz jobban. A gyereket meg a legritkább esetben szakítják el az anyjától. Ahogy előttem is írták az ügyvéd mellett még a családsegítőt is érdemes megkérdezni, és mindezt úgy hogy a férjed és a családja ne tudjon róla. Mert nagyon úgy néz ki, hogy ők h*lyének néznek téged, azt hiszik hogy egyedül életképtelen vagy, folyamatos kontrollt akarnak rajtad gyakorolni. Érdemes egy normális ügyvédre pénzt szánni, aki kiokosít ilyen témában, ha kell a tesód tud addig a gyerekre vigyázni. Nem arról van szó, hogy rögtön válni kell, hanem arról, hogy neked is vannak jogaid, amit tudnod kell érvényesíteni ha majd rászorulsz. Ne hagyd magad elnyomni, kisemmizni, átverni. Ne hagyd hogy uralkodjanak rajtad.
Köszönöm a válaszokat.
De ha nem mehetek el a gyermekemmel mert a férjem maradni akar és válni sem akar akkor mi van ? Türjek? A gyermekemnek nem egy olyan anyára van szüksége aki állandóan stresszel
Kicsi 10 hónapos. Itt vettünk házat a közelbe... sajnos
Valószínű később is ez várna rám . Rossz helyzet...
Na ezért kell ügyvédhez menni. Még azzal sem vagy tisztában hogy a váláshoz elég ha az egyik fél válni akar. Akkor is kimondják a válást ha a másik nem akar elválni. A lényeg hogy neked kell beadni a válási papírokat.
Van az a mondás is hogy a házassághoz két igenre van szükség, de a váláshoz elég az egy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!