Ha ilyeneket mondana anyósotok rátok mit tennétek?
Figyelt kérdés
Anyósommal már akkor se volt jó a kapcsolatom mikor még csak hétvégente jöttem páromhoz. Azóta a férjem és van egy gyerekünk. Én több mint 2 éve költöztem hozzájuk. Anyósom a baba születése után egyre többször kezdett el cseszegetni ami ma már szinte mindennapossá vált. Mindenbe beleköt, hogy rosszul mosogatok, teregetni se tudtam régen. Mindig mindent csak összecsapok és tiszta koszosak maradnak a tányérok, evőeszközök stb. Mindig normálisan elmosok mindent én sose érzem zsírosnak koszosnak. A másik hogy szeret a férjemmel a hátam mögött kibeszélni és volt hogy fenntről csak ezt hallottam. Rohadt dög, már megint mit csinált ez a görény. Beszélj már hangosan érthetően a gyerekhez mert én csak műmájerkedek próbálok kedvesnek aranyosnak tűnni de csak cicababáskodok ezzel a motyogással. Kezdjek magammal vmit mert borzalmasan nézek ki tiszta sovány. Azt hiszed jól nézel ki? Borzalmas vagy csúnya. Szóval tényleg odáig fajult minden hogy minden délután ha hazajön munkából kezdődnek a beszólasok. Alig várom mindig h elvigyük sétálni a gyermekünket, addig is nyugi van. Férjem sose véd meg ilyenkor sőt rámfog dolgokat amiket nem is csináltam. A jelenlétében pedig szeret ő is beszólógatott h neveljem meg a gyereket mert folyton a hisztit kell hallgatnia. Kezdjek el foglalkozni vele vagy adjam be bölcsibe és húzzak dolgozni. Miattam lett hisztis dühöngő kész idegroncs. Az sose baj h ha hazajön leül.sorozni pálinkázni és telefonozni miközben én futkozok a gyerek után stb. Anyós sose szól rá neki szabad mindent ő mindent jól csinál hangosan beszél hozzá, tud a gyerek vele nevetni stb. Egyre nehezebb bírom így itt.
Kérdező: FÉRFIKÉNT MONDOM, hogy "a gyereknek két szülője van", "ketten nevelik", illetve az apja "NEM NEVELI", csak parancsolgat - úgy tűnik...
Anyóshoz költözni pedig balgaság volt...
Anyós pedig ellened hergeli a férjedet, valószínűleg hátad mögött jól ki is beszélnek, "egyeztetnek hibáiddal kapcsolatban" hogy aztán jól beszólhassanak mindketten...
2022. ápr. 21. 17:47
23/42 anonim válasza:
Az a baj, hogy sok nő úgy keveredik ilyen helyzetbe, hogy menekül otthonról. Tetszik a határozott, erős férfi, azt hiszi, vele majd biztonságban lesz, végre védelmezőre akadt. Mire kitisztul a kép, általában már van gyerek, a nő önképe darabokra törve, minél hosszabb ideig reménykedik a változásban, ő maga annál mélyebbre kerül, annál gyengébb lesz. Nem tudom, hogy nálad mi a valóság, de innen lépned kell, soha nem lesz jobb. Te viszont egyre bizonytalanabb leszel, a végén már magad sem hiszed el, hogy tudnád uralni az életed, hisz eddig mindenhol az ellenkezője bizonyosodott be. Keress munkát, vegyél ki egy albérletet, a nyugalmatoknál nincs fontosabb. Így lesz esélyed egyedül arra, hogy megerősödj.
2022. ápr. 21. 17:55
24/42 anonim válasza:
Hiba 1. Odaköltöztél anyóshoz
Hiba 2. Nem álltál a sarkadra mikor szapult
Hiba 3. Hozzámentél egy olyan emberhez aki elhallgatja hogy ok nélkül szapulnak
Hiba 4. Még mindig tűröd ezt.
Mondanám hogy költözz el de nyilván nincs hova, gyerekkel főleg nem. Sajnos ez nem lesz jobb míg anyós él. Sokkal jobb aztán sem lesz mert van egy tohonya óriásbébi férjed is a jelek szerint. Sajnálom.
2022. ápr. 21. 18:12
25/42 anonim válasza:
A férjed alkoholista. Nem, nem miattad, el ne hidd senkinek! El kell onnan jönnötök!
2022. ápr. 21. 18:17
26/42 anonim válasza:
Férjed nemhogy nem neveli a gyereket (ahogy írod, "kérdésben téged utasít arra hogy neveld"), hanem nagy valószínűséggel ő is gyerek-szerepben van, ahogy írta valaki.
Nehéz helyzet az biztos.
Elmenekülni "fizikai bántalmazás" miatt szoktak, de a lelki bántalmazás is legalább ilyen rettenetes, mert a lélekben hagy nyomot.
2022. ápr. 21. 18:33
27/42 anonim válasza:
Nem tudsz mit tenni, hacsak nem tudsz a szüleidhez visszaköltözni. Vagy menj egy anyaotthonba, de ott is csak átmenetileg lakhatsz.
2022. ápr. 21. 19:41
28/42 anonim válasza:
Hová lett a kérdező...? Vagy csak energiavámpírkodott, és ventillált ide a GYK-ra ...?
2022. ápr. 21. 19:49
29/42 anonim válasza:
Vagy fürdet, vagy elsírta magát?
2022. ápr. 21. 19:51
30/42 anonim válasza:
Vagy válj el, hagyd ott a gyereket a férjednél, aztán majd látogatod. Két hetente egy hétvégét nálad tölthet majd. De megállapodástól függ, könnyen lehet, hogy megengedi majd a férjed, hogy sűrűbben lásd, akár hétköznap is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!