Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyeneken kiakadni? Ilyenkor...

Ilyeneken kiakadni? Ilyenkor teendő?

Figyelt kérdés

Pár hónapja elköltöztünk. Anyóséknál voltunk, nem volt otthon még, anyukám hívott, mindig visszahívom mert idősek és nem lehet tudni, félrevonultam. Eközben megérkezett anyósom, hallottam ahogy a párom mondja neki hogy bent vagyok a szobában, telefonálok. Jön be, mutattam hogy telefonálok és egy pillanat (5perc volt az egész) és megyek. Erre ő elkezdte mondani hogy a hitelük hogy az időjárás... Nem figyeltem rá és nem válaszoltam, gondoltam csak érti hogy telefonálok, hát a 3. mondat után sértődött arccal nézett rám és kiviharzott. Amikor kimentem már csak tőmondatokban beszélt velem.

A másik az hogy azon is kiakadt hogy nem ettünk (ezen már nem először). Nem előre megbeszélt találkozó volt szóval nem készült, páromnak kellett valami, beszaladtunk gyorsan, fél óra volt az egész, apósnak segítettünk. Kínált többször hogy pörkölt stb. mondtuk hogy nem, általában amúgy is kaja után megyünk de ő ilyenkor kiakad és berohan a szobájába duzzogva.

2015. jún. 16. 16:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az anyósod mintha egy kicsit rigolyás lenne...Ez változni nem fog.Max.csak az a megoldás hogy megszokod ill. megpróbálhatsz vele kedvesen beszélni ezekről.

A telefonálásnál én biztos kiakadtam volna ha az én anyósom elkezd mindenfélét mondani miközben telefonálok.

Ha mentek hozzájuk próbáljatok min. egy kávét inni vagy egy -két kanál ételt enni hadd örüljön a kedves anyós! :)

2015. jún. 16. 17:17
 2/11 A kérdező kommentje:

Anyukám megismerte a hangját és: "hallom megjött a nászasszony..." csendben maradt egy pillanatra: "tényleg beszél hozzád??!"

Kávét nem kínál vagy ilyesmit, az nincs. Innivalót vagy ilyesmit el szoktunk fogadni persze :)

2015. jún. 16. 17:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem csak türelmetlen és hát figyelemhiányos szegény. Természetes reakció időseknél....

Ha ő nem nyit feléd,attól még te nyithatsz felé.Legközelebb vigyél neki egy cserepes virágot, vagy valamit,amit szeret, hogy érezze a törődést :)

2015. jún. 16. 18:31
 4/11 anonim ***** válasza:

Anyósod tényleg nem egy udvarias lény.

A következőkkel lehetett volna tompítani a feszültséget.

A párod mondta, hogy a szobában vagy és telefonálsz. Ha látja, hogy megy be a szobába utánad, akkor odajöhetett volna ő is, és onnan kihívhatta volna az anyját. Uram bocsá', meghallgathatta volna, amit anyja mondani akar a hitelről meg az időjárásról.

Másrészt, amikor a telefon után kimentél, érdemes lett volna elnézést kérni, hogy akkor és ott nem tudtál rá figyelni és mondhattad volna neki, hogy most szívesen meghallgatod, amit mondani szeretett volna. Néha érdemes ilyen gesztusokat tenni, a jó viszonyban ez sokszorosan megtérül.

2015. jún. 17. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem kell elnézést kérned, amiért bunkó volt és jártatta a bagólesőjét, miközben nézte, ahogy telefonálnál. Rigolyás szipirtyó, törődj bele.
2015. jún. 17. 23:59
 6/11 A kérdező kommentje:
A szabinkból két napot náluk voltunk és vártam egy telefont (állás) amiben tesztelték az idegennyelvet. Pont a kertben voltunk, amikor hívtak ezért bementem (előre szóltam mostmár hogy hívni fognak és elvonulok). Nah most neki muszáj volt bejönni pár perc múlva és meghallotta hogy németül beszélek, azonnal bejött röhögni (nem beszél nyelvet és viccesnek találta a pünktlich szót... oda állt mellém és röhögött, az interjúztató is megakadt szóval hallotta! Kézzel kikoordináltam és rávágtam az ajtót. Most ez a sértődés tárgya hogy kitettem...
2015. júl. 17. 12:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy pillanat!

A kérdésben ezt írtad: "anyukám hívott, mindig visszahívom mert idősek és nem lehet tudni..."

Vagy a 6.hsz-ban egy másik telefonálásról írsz?

2015. júl. 17. 20:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez most egy új, a héten történt.
2015. júl. 18. 08:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Na, akkor alighanem ez lett volna az utolsó eset, hogy a szabimból egy napot is rájuk szánok. Amit a 6.hsz-ban írtál, az tényleg a bunkóság teteje anyósod részéről.
2015. júl. 18. 22:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Az biztos, nekem is! Azt se értettem miért kell bejönni, másrészt engem úgy neveltek, hogy tisztelettel vagyok az iránt aki telefonál, csöndben maradok és arra a pár percre békén hagyom, valószínű okkal telefonál....
2015. júl. 19. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!