Anyósék megkérdezés nélkül közel költöznek a gyerekekhez?
Barátnőméknél ez most jelentleg a szituáió:
Barátnőm anyósáék eddig 150 km-re laktak,de rendszeresen találkoztak,a kapcsolat "átlagos",jó.Az anyósék bejelentették,hogy árulják a házat és egy városba,kb ugyanazon a környéken néztek ki lakást,ahol barátnőmék is laknak.
A fiúk sem örül igazán,jelezték is,de kb nem érdekli őket.
Felnőtt emberek nyilván oda költöznek,ahova akarnak,de szerintem ez olyan furcsa.Nyugdíjasok,elhiszem,hogy jól esik nekik mondjuk a gyerekük,menyük közelében lenni,de nem gondolom,hogy ennek ez a helyes módja.
Ti mit gondoltok erről?
Én azt mondonám hogy jó, költözzenek. De ha elkezdenének pofátlanul belekontárkodni az életembe akkor megpróbálnám a saját előnyömre fordítani a helyzetet. Ha ők csak úgy átjárkálnának stb. ugyanezt tenném.
Kulcsot kér?-Ok de ő is adjon.
Hirtelen átjön és okoskodik?-Még AZNAP viszonoznám
Hamar rájönne hogy tükröt szeretnék állítani a viselkedéséről. Bármit művel ami nekem nem tetszik visszakapja. Abbahagyná egy idő után.
Elöször is nem kell semiféle engedélyt kérniük a szülöknek, illetve nem kell megbeszélni senkivel, hogy hová akarnak költözni.
Másodszor attól, hogy egy városban laknak, önmagában semmi konfliktus nem keletkezik.
Harmadszor, ha akár a szomszéd lakásban élnek, akkor sem kell bevezetni, hogy bejelentkezés nélkül mehetnek látogatóba, ezt kezdettöl tartani kell.
Természetesen kulcsot nem kapnak, a fiatalok meg továbbra is bezárják az ajtót, ahogy gondolom eddig is tették!
Téged ez miért izgat annyira?
Ha a barátnődnek nem tetszik, nyissa ki a száját az anyósa felé.
Neked meg semmi közöd hozzá!
Szerintem az, hogy közelebb költöznek kb arra a környékre azzal nincs gond. Azt egy szóval sem mondták, hogy állandóan ott legyeskednének a barátnődéknél.
Szerintem egy normális nagyszülő nem csak havonta egyszer egy napot szeretné látni az unokáját (az én anyukám bele is halna szerintem ha nem láthatná őket hetente legalább egyszer).
Ha rendesen működik a kommunikáció (pl. felhívja előtte, hogy ráérnek e mert szeretne kicsit unikázni) akkor nem lesz gond!
Persze, felnőtt emberek oda költöznek ahová akarnak. Csak rögtön gyanússá válik, hogy miért pont ugyanabba a városba, miért pont arra a környékre? Valószínűleg oka van a "véletlen egybeesésnek", és az ok erőteljesen kapcsolatos a fiatal párral. Ebben az esetben máris közük van hozzá, és illik velük megbeszélni. Nem azt, hogy odaköltözhetnek-e, hanem azt, hogy változtathatnak-e az életükön. Mert ha a szülők mondjuk azért költöznek ilyen közel, mert ők magukban úgy döntöttek hogy inkább hetente kétszer szeretnének átjárni, meg a "gyerekeknél" akarnak rendezkedni, akkor az előzetes megbeszélés nélküli odaköltözés bizony nem más, mint hátulról jövő, manipulatív, bunkó merénylet. Azért nem szólnak előre, hogy senki ne kérdezzen rá az ilyen irányú terveikre. Mert ha azt mondják, hogy nyugi, attól még úgy lesz minden mint eddig, akkor az számonkérhető lesz rajtuk, ha viszont megmondják, hogy sokkal több összejárást és nagyobb betekintést akarnak az életükbe, akkor meg ki lesz mondva hogy emiatt nem érdemes odaköltözniük mert nem kapják meg, és akkor nem lehet utólag érzelmi zsarolósan siránkozni, hogy "dehát csak ezért költöztünk ide". Hanem az a terv, hogy csak odamennek, aztán lehet mindig "útba ejteni" a fiatalokat, "átugrani" ezzel-azzal, "megnézni mi újság", és remélni, hogy nem mernek szólni semmit, mert "csak kedvesek vagyunk".
Ha azért költöznek közelebb, mert félnek az öregedéstől, és biztonságérzetet nyújtana nekik hogy közel van a segítség, az érthető, viszont nem tudom miért kell titkolni.
Ha pedig az odaköltözésnek tényleg semmi köze a fiatalokhoz, akkor megintcsak nem tudom miért nem lehetett megemlíteni, mikor elég kézenfekvő társalgási téma, sőt igazából az ott élő fiataloktól lett volna érdemes kérdezni a környékről, szomszédságról az ingatlan kiválasztása előtt.
Ha anyám közölné hogy a felettem lévő lakásba fog költözni, mondanám, hogy király. Mert ismerem, és tudom hogy ez nála nem jelentene egyet azzal hogy folyton nálam kontárkodik, elvan ő a saját dolgával. Ha nem szólna előre, hanem egyszercsak szembesülnék vele hogy idejött, akkor marhára meglepődnék, főleg azon, hogy miért titkolózott.
Általában ha a szülők ilyenről nem beszélnek előre, annak oka van, és általában az az oka, hogy olyat akarnak, amire sejtik hogy kapnának egy "nem"-et.
Hát nem tudom... Mi a férjemmel egy multinál felajánlott munka miatt (mindketten mérnökök vagyunk), elköltöztünk a nyugati határszélre, itt vettünk házat. Anyós-após Pesten él. Egy családi ebédnél anyós fennhangon megkérdezte, hogy "mi lenne, ha eladnánk a pesti lakást, és ott a ti városotokban vennénk mi is egy kis házat?" Férjem erre annyit mondott, hogy "katasztrófa". Kicsit megállt a kés a levegőben, de ezzel el lett döntve, hogy inkább ne.
Amúgy én is azt mondom, hogy hülye szitu, mert ugye engedélyt nem kell kérnie a költöző félnek, de mégis olyan visszás..... Nálunk pl. volt olyan, hogy szingli, már bőven 30 feletti lány unokatesóm elköltözött a szüleitől két várossal odébb, tömbházi lakásba. Rá két évre a szülei eladták a falusi házat, és ugyanabban a lépcsőházban vettek lakást. No comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!