Mit kezdjek egy ilyen Apóssal?
Félreértés ne essék, após nem rossz ember. Csak az a bizonyos korosztály, aki nem tudja használni az internetet és mindent is elhisz, amit ott lát. Ennek köszönhetően irtó fogékony lett minden összeesküvés teóriára. Szerencsére külön élünk.
Ameddig a covid volt, addig állandóan a covid összeesküvés elméleteket kellett hallgatnunk, hogy a vakcina megöl, meddöve tesz, meg ez az egész globális háttérhatalmak játéka... A párommal titokban oltattuk be magunkat, nem akartuk, hogy ez téma legyen a jövőben. Sok vita volt köztünk a párommal az apja miatt, mert az Én családom kórházba került a covid miatt, Nagypapám meghalt. Amikor Anyukám az életéért küzdött a kórházban, még akkor is a covidos teóriákkal jött. Ez bennem nagyon mély haragot szült, azóta se bocsátottam meg neki.
Most, hogy háború dúl a szomszédunkban, neki állt megosztani olyan tartalmakat, hogy Ukrajna amúgy magát bombázza és csak színjáték a lerombolt városok, meg a halottak... Mondtam is a páromnak, hogy a jó ég áldja meg az apját, legalább ne reklámozná a közösségi médiában, mekkora egy tuskó.
Mit kezdjek vele? Redukáljam vele a személyes kontaktott? Az a gond, hogy tuti ezt a témat is felfogja hozni a következő családi ebédnél, én meg félek, hogy csúnya veszekedés lesz, ha neki áll fejtegetni, hogy a szétlőtt gyermekotthon, meg lerombolt szülészeti klinika csak kamú. Nagyon sajnálom az ukrán embereket és nem szívesen hallgatnék ehhez hasonló ostobaságokat. A fia (párom) nehezen áll ki magáért.
"Csak az a bizonyos korosztály, aki nem tudja használni az internetet és mindent is elhisz, amit ott lát."
Talán 100 év felett? Mellesleg pont, hogy a nagyon fiatalok hisznek el mindent amit a neten látnak.
" De nyilván nem a többdiplomás emberek ilyen barom konteóhívők, hanem a "nyóc általános", meg "az élet iskolája" hívők."
Hát igen. És ez nem korfüggő.
Nem kéne foglalkoznod azzal, hogy mit oszt meg. Sőt. Követned sem kell ám.
"hogy Ukrajna amúgy magát bombázza"
Az ötlet amúgy nem ördögtől való. Számításba van véve az is, hogy az oroszok saját magukra dobnak egy ksiebb atombombát és majd a NATO-t teszik érte felelőssé. (Nem konteós oldalon). Régi trükk ez háborúban.
A párom nehezen áll ki magáért, neheze mondja meg az apjának, hogy mit gondol. De sokat fejlődött.
Tavaly volt egy nagyon csúnya vitánk, amikor Anyukám kórházban volt. Az apósom amikor beszélt a párommal, sokszor felhozta az összeesküvés elméleteit, hogy ez csak influenza, nem is igazi betegség. Ultimátumot adtam a páromnak, hogy rendezze a helyzetett. Az nem járja, hogy Anyukám tüdőgyulladással a kórházban fekszik, az apja meg ilyeneket mond a fülem hallatára.
Azóta sokkal jobban ki tud állni. De nem egyszerű, mert az apja nagyon makacs természet. Nyílván a saját házában arról beszél, amiről akar. De azért tekintettel lehetne a környezetére.
Igen, egy opció, ha kikövetem. De attól még a vasárnapi ebédnél ugyanúgy felhozza a témáit.
Azért talalkozunk vele, mert a párom apja. És mert majd egyszer az unokák nagyapja lesz. Próbálnánk úgy rendezni a konfliktust, hogy ne egy életre szóló harag legyen belőle.
De nem egyszerű, mert makacs. Azt hittem, végre leáll egy kicsit, most, hogy lecseng a covid helyzet. De most jön az ukrán-orosz helyzet...
Próbáljuk úgy terelni a beszélgetést, hogy ne ezekről legyen szó. De azért neki csak sikerül felhozni.
Mintha apámat olvasnám 🙄
Nagyon fárasztó. Én kerek perec megszoktam neki mondani, hogy gondolkozzon.. Hasznos lehet.
Először is le kéne válni a szülőktől. Ha jól értem, minden vasárnap ott ebédeltek náluk. Minek?
Menjetek évente 10-15 alkalommal úgy, hogy ebben már benne vannak a névnapok, születésnapok, karácsony, húsvét.
Akkor szívesen látott vendégek lennétek, akiket nem akar elriasztani a szövegeivel. Most meg családtagok, akik előtt hinti az igét.
De ha én lettem volna olyan helyzetben, hogy anyukám coviddal kórházban fekszik, rettegek, hogy nem jön ki onnan élve, és közben az apósom azt magyarázza, hogy ez egy influenza, akkor felálltam volna ebéd közepén és megmondtam volna, hogy én ide addig nem jövök többet, amíg bocsánatot nem kér ezért a mondatért. És ő sem léphet be a lakásunk ajtaján addig. Felöltöztem volna és hazamentem volna. És a mai napig tartanám, amit akkor kimondtam.
Itt már messze nem arról van szó, hogy ki mit gondol a covidról vagy bármi másról. Arról van szó, hogy tekintettel vagyok a menyemre/vőmre. Egy minimális empátia kéne, hogy mit érez az, akinek kórházban van az anyja és aggódik érte. Aki ilyet nem képes megérteni, az ne is jöjjön az unokája közelébe sem. Ilyen nagypapa nem hiányzik a kisgyereknek sem. Szóval én nem foglalkoznék azzal sem, hogy ő lesz a leendő gyerekem nagypapája.
Nekem is van ilyen családtagom, nem egy.
Szintén a covid alatt kezdték el ezeket az oltásellenes, mikrochipes, stb. marhaságaikat.
Az nem volt nekik elég figyelmeztető jel, hogy amikor egy szintén vasárnapi ebédnél, a leves kellős közepénél tartva, összenéztünk a párommal, felálltunk az asztaltól, cipő-kabát fel, és szó nélkül betettük magunk mögött a bejárati ajtót.
Volt sértődés, de aztán "megenyhültek", pláne, mert a következő alkalommal nekünk kellett "Tulák papát" és "Zsópa mamát" vendégül látnunk.
Akkor is elkezdték mind a ketten. És nem tudtak leállni. Anélkül, hogy párommal összebeszéltünk volna, felálltunk ilyen 1-2 másodperces eltéréssel, elvettük előlük az ételt, a tányérokat bevágtuk a mosogatóba, és a Zasszony az amúgy nem kis hangját kieresztve közölte, hogy itt az ideje a távozásnak, mindezt 3 percen keresztül, szóismétlés nélkül olyan stílusban, hogy Mucsi csak jelenthetne neki.
Azóta nem keresnek, igaz, távozásuk után kisvártatva mindketten minden felületről letiltottuk őket.
....
Anyám ettől "lájtosabb", ő csak osztogatja a nyilvánvaló f**ságokat, de legalább nem mondogatja családi körben.
Őnála elég volt az a szankció, hogy kikövettük, így nem látjuk miket ír/szól hozzá/stb. és vele teljes a béke. Ő nem hoz fel ilyen témákat élőszóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!