Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek egy ilyen Apóssal?

Mit kezdjek egy ilyen Apóssal?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, após nem rossz ember. Csak az a bizonyos korosztály, aki nem tudja használni az internetet és mindent is elhisz, amit ott lát. Ennek köszönhetően irtó fogékony lett minden összeesküvés teóriára. Szerencsére külön élünk.

Ameddig a covid volt, addig állandóan a covid összeesküvés elméleteket kellett hallgatnunk, hogy a vakcina megöl, meddöve tesz, meg ez az egész globális háttérhatalmak játéka... A párommal titokban oltattuk be magunkat, nem akartuk, hogy ez téma legyen a jövőben. Sok vita volt köztünk a párommal az apja miatt, mert az Én családom kórházba került a covid miatt, Nagypapám meghalt. Amikor Anyukám az életéért küzdött a kórházban, még akkor is a covidos teóriákkal jött. Ez bennem nagyon mély haragot szült, azóta se bocsátottam meg neki.

Most, hogy háború dúl a szomszédunkban, neki állt megosztani olyan tartalmakat, hogy Ukrajna amúgy magát bombázza és csak színjáték a lerombolt városok, meg a halottak... Mondtam is a páromnak, hogy a jó ég áldja meg az apját, legalább ne reklámozná a közösségi médiában, mekkora egy tuskó.

Mit kezdjek vele? Redukáljam vele a személyes kontaktott? Az a gond, hogy tuti ezt a témat is felfogja hozni a következő családi ebédnél, én meg félek, hogy csúnya veszekedés lesz, ha neki áll fejtegetni, hogy a szétlőtt gyermekotthon, meg lerombolt szülészeti klinika csak kamú. Nagyon sajnálom az ukrán embereket és nem szívesen hallgatnék ehhez hasonló ostobaságokat. A fia (párom) nehezen áll ki magáért.

2022. márc. 11. 13:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
96%

Nem is kell kiállni magatokért. Semmi értelme. Hagy mondja, nem szabad belekérdezni vagy reagálni, annál tovább tart majd az “okfejtés”.

Ha tart egy levegővételnyi szünetet, gyorsan bedobni más témát.

De én lehet el se mennék az ebédre.

2022. márc. 11. 14:31
 12/35 anonim ***** válasza:
31%

" Csak az a bizonyos korosztály, aki nem tudja használni az internetet és mindent is elhisz, amit ott lát."

Már miért ne tudná használni, hiszen használja is, csak éppen nem a te szád íze szerint. Az internethasználat egyébként nem korosztályfüggő, 80 évest is ismerek, aki még programokat is ír.

Tévedés ne essék nem az apósoddal értek egyet a felsoroltakban, de neki ugyanúgy joga van a véleményéhez, mint neked.

Az viszont tény, hogy egy vitához minimum 2 ember kell, ha te nem veszed fel a kesztyűt, nem lesz vita.

Ő elmondja, te elereszted a füled mellett, semmi kommentet nem fűzöl hozzá és a téma elhal.

2022. márc. 11. 14:40
 13/35 anonim ***** válasza:
23%

Jaj azért nézzük már meg, hogy melyik korosztály meg melyik értelmi szintű csoport szokott minden szirszart megosztani.

Tudjaátok ti is miről beszél a kérdező, csak jól esik kötekedni. 😀 És nem a vélemény jogossága a kérdés, hanem az okosságok osztogatása, hergelés “ti hülyék vagytok hát nem értitek!!!!!!!” jellegű indulatok posztok.

2022. márc. 11. 14:47
 14/35 anonim ***** válasza:
22%

13-as ne beszélj már marhaságokat!

Mellesleg te kötekedsz, mert nem neked írtam, hanem a Kérdezőnek, csak szeretnél belém állni, amit tilt a szabályzat.

Nekem a közösségi portálokon nincs is 42 évnél idősebb ismerősöm, de a legvadabb baromságokat fiatalok terjesztik, mert mindenki mindenkinél okosabb.

De veled sem vitatkozom - ahogy a Kérdező hibbant apósával sem tenném - gondolj amit akarsz!

2022. márc. 11. 14:58
 15/35 anonim ***** válasza:
92%

Mutasd be az én apósomnak, kottára ugyanez.

Az se zavarja, ha az elmélete tökéletesen ellenmond az egy héttel azelőttinek. Érdemben vitatkozni nem lehet bele, mert bármilyen bizonyítékot hozol fel ellene, arra közli, hogy "az hazugság", majd előkap egy zs kategóriás youtube videót, hogy "itt elmondja mi az igazság". Ha egyértelműen nem értesz vele egyet simán lehülyéz. Mondtuk már neki, hogy nem muszáj nekünk ilyenekről beszélgetni, beszéljünk másról, de 5 percnél tovább sose bírja.

Rettegek minden találkozástól...

2022. márc. 11. 15:04
 16/35 A kérdező kommentje:

Elolvastam a válaszaitokat.

Ez a probléma, hogy mondjuk vasárnapi ebédnél feljön ez a téma és kényelmetlen helyzetbe hoz mindenkit. Ha össze jön a család, akkor ne arról beszélgessünk, hogy mikro-chip van az oltásban, meg miről beszélt éppen a Gödény dr. A felesége is egy konkfliktus kerülő nő, én is, egyikünknek sincs kedve beleállni egy értelmetlen vitába. Legutóbb már olyan kijelentései voltak, hogy a rákot is egy laborban találtak ki, hogy pusztoljon az emberiség... Inkább elmentem sétálni.

A fia próbált erről vele beszélni, hogy legyen kritikus azzal kapcsolatban, amit az interneten lát, mert rengeteg a fals, félrevezető informació.

Meg szoktuk mondani amúgy, hogy válltsunk témát, nem szeretnénk erről beszélni. Beszélgessen a fiával a csajokról, kocsikról, csak ne erről. Csak néha nehéz leállítani. Sajnos csak egy ideig működik ez a taktika.

Én azt az elvet vallom, hogy szinte semmit nem osztok meg a közösségi médiában, nem szólok hozzá politikai tartalmakhoz, akkor se, ha nagyon ellene-mellette vagyok. Mert mindenki látja: a kollegáim, barátaim, fönököm, családom.

Ezt kellene végre megértenie ennek a korosztálynak (meg amúgy mindenkinek). Az Én családomban is van ilyen, aki aztán nagyon ordenáré módon tud a közösségi médiában politizálni és nem veszi észre, hogy ez mennyire nem oke.

Okos internethasználat. Ezt kellene megtanulni. Most nem a 40-50-es korosztállyal van a bajom. Csak azt látom a környezetemben, hogy az Én oldalamról is, párom oldaláról is ez a korosztály tud nagyon bevonódni az állhírekbe. Talán a nyelvtudás hiánya. Nem tudom.

2022. márc. 11. 15:06
 17/35 anonim ***** válasza:
14%
A marhaságokat nem en beszéltem. Ha már szabályzat, akkor biztos az is benne van hogy a kérdésre válaszoljunk, és akkor gondolom a kérdezőbe se kene beleállni me kioktatni. Ugye milyen szar fordított helyzetben lenni? Csak egyszerűen már fárasztó nézni hogy a segítő szándék helyett mindenki csak okoskodni tud arról, amiről nem is volt kérdés feltéve.
2022. márc. 11. 15:16
 18/35 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos nem járnék át egy ilyen apóshoz, egyrészt a falat kifordulna a számból, másrészt a vérnyomásom 5 mp alatt menne fel 200-ra. Nekem kicsit az is gáz, hogy a párod nem tud kiállni magáért, így érted sem. Sértődjön meg, engem nem érdekelne, de nekem is jogom van ahhoz hogy az ebédasztalnál ne az ökörségét hallgassam.
2022. márc. 11. 15:19
 19/35 anonim ***** válasza:
91%

Látványosan kezdjetek el telefonozni ha ezt csinálja.

Vagy mintha nem is hallanád, fordulj oda anyoshoz/ferjedhez és kérdezz valami hétköznapi dolgot, kezdj el másról beszélni pl mi volt itt ott stb…

2022. márc. 11. 15:20
 20/35 anonim ***** válasza:
83%

#12: Az nem vélemény kérdése, hogy az oltás megöl-e, meg meddővé tesz-e. Hülyének lenni persze joga van, nekem meg jogom van egy ostoba prolinak tartani őt, és kerülni a társaságát.

Kérdező, a párodnak mi a véleménye erről? Egyáltalán miért tartjátok a kapcsolatot egy ilyen emberrel?

2022. márc. 11. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!