Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek egy ilyen Apóssal?

Mit kezdjek egy ilyen Apóssal?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, após nem rossz ember. Csak az a bizonyos korosztály, aki nem tudja használni az internetet és mindent is elhisz, amit ott lát. Ennek köszönhetően irtó fogékony lett minden összeesküvés teóriára. Szerencsére külön élünk.

Ameddig a covid volt, addig állandóan a covid összeesküvés elméleteket kellett hallgatnunk, hogy a vakcina megöl, meddöve tesz, meg ez az egész globális háttérhatalmak játéka... A párommal titokban oltattuk be magunkat, nem akartuk, hogy ez téma legyen a jövőben. Sok vita volt köztünk a párommal az apja miatt, mert az Én családom kórházba került a covid miatt, Nagypapám meghalt. Amikor Anyukám az életéért küzdött a kórházban, még akkor is a covidos teóriákkal jött. Ez bennem nagyon mély haragot szült, azóta se bocsátottam meg neki.

Most, hogy háború dúl a szomszédunkban, neki állt megosztani olyan tartalmakat, hogy Ukrajna amúgy magát bombázza és csak színjáték a lerombolt városok, meg a halottak... Mondtam is a páromnak, hogy a jó ég áldja meg az apját, legalább ne reklámozná a közösségi médiában, mekkora egy tuskó.

Mit kezdjek vele? Redukáljam vele a személyes kontaktott? Az a gond, hogy tuti ezt a témat is felfogja hozni a következő családi ebédnél, én meg félek, hogy csúnya veszekedés lesz, ha neki áll fejtegetni, hogy a szétlőtt gyermekotthon, meg lerombolt szülészeti klinika csak kamú. Nagyon sajnálom az ukrán embereket és nem szívesen hallgatnék ehhez hasonló ostobaságokat. A fia (párom) nehezen áll ki magáért.

2022. márc. 11. 13:11
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
42%

Talán fuss neki a kérdésnek úgy, hogy akár nagyob igazsága is lehet az apósodnak, mint neked. Nem azt mondom, hogy az van, de eltérő véleménynél nem a tiéd vagy az övé "Az és kész". Ha most az ő kérdését olvasnád ugyanezt írná ki, ugyanitt, ugyanígy akkor te mit válaszolnál neki? Szakítsd meg a kapcsolatot a menyeddel? Ordítsd le a fejét az ebédnél, hogy te másként látod, és az az igaz amit te mondasz, menyed hülye? Esetleg szerezd meg menyed Fb. jelszavát és törölj onnan minden véleményét, hisz az helytelen meglátás?

Érted szerintem mire gondolok... joga van a véleményéhez, ahogyan neked is a tiédhez. Az ő profilja az övé, attól, hogy öreg hagyni kellene élni. Tereld más témára a beszélgetést, ha nem veszi a lapot akkor mondd is meg, hogy ezt a témát nem szeretnéd. Ha csak azt fújja, hiába kérted, te nem vagy köteles arról a témáról beszélni. Akkor nincs közös program. Mindenkivel így működik, azok járnak össze akik megértik egymást, nem akik menekülnek a másik elől.

Egyébként meg ez a kérdés nem megoldható a konyhaasztalotoknál, ezért tényleg nem szabadna ebbe belemenni erősebben. Ha gebasz van és menekülni kell nekünk is, vagy közösen védekezni az más. Lehet, hogy az utolsó békés heteket töltjük az országunkban függetlenül attól, hogy ukrán vagy orosz amelyiknek nagyobb az igazsága.

2022. márc. 11. 13:29
 2/35 anonim ***** válasza:
12%
Foglald ösze tömören hogy mi is a kérdés?
2022. márc. 11. 13:32
 3/35 anonim ***** válasza:
57%
Én az ilyen prolikkal nem állok szóba többet, akárki is legyen az illető. De nyilván nem a többdiplomás emberek ilyen barom konteóhívők, hanem a "nyóc általános", meg "az élet iskolája" hívők.
 4/35 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell róla beszélni egyáltalán. Ha az após rákezdi, mondd neki, hogy nem akarsz erről a témáról beszélni. És kerüld te is a megosztó témákat.

Facebookon meg kövesd ki (ha az ismerősöd.)

5/35 anonim ***** válasza:
89%
Èn is ilyen embereknél megtanultam, hogy hagy mondja a hülyéségét én csak bólogatok neki. Csak saját magadtól veszed el az energiát, ha leállsz vele vitázni.
2022. márc. 11. 13:45
 6/35 anonim ***** válasza:
83%

A konteósokat tromfolással lehet a legjobban megborítani:

-a holdra szállás kamu -> te hiszel a holdban?!

- a facebookon azt írjak, hogy chemtrail -> bizros nem igaz amit a facebookon írnak mert azt bill Gates nem hagyná, hogy valaki meg írja

- az ukránok megérdemlik a háborút -> Ukrajna régen csa találkozott Oroszországhoz, Kína akarja elhitetni, hogy háború van, hogy gyengüljön az európai gazdaság.

Ha másra nem jó, legalább szórakoztató, ha már beszélni kell róla :)

2022. márc. 11. 13:48
 7/35 anonim ***** válasza:
91%
Csatlakozott*
2022. márc. 11. 13:49
 8/35 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell vele találkozni. Ilyen egyszerű! A kérdést se értem! Mért kéne?
2022. márc. 11. 14:12
 9/35 anonim ***** válasza:
10%
Neked mi közöd van ahhoz, hogy miket oszt meg? Amúgy meg én igazat adok az apósodnak, okos, gondolkodó ember, több ilyen kéne.
2022. márc. 11. 14:13
 10/35 anonim ***** válasza:
95%

Hát ezeket én se bírnám hallgatni.

Amúgy is utálom, mikor egy vasárnapi ebéden, ahol akár jó kis kötetlen hangulat is lehetne, neki kell állni politizálni meg világot megváltani. Akkor is, ha egy oldalon vagyunk.

Meg kell neki mondani, hogy ne beszéljetek most erről, bár úgy se fogja érteni szerintem. Vagy nem reagálni semmit.

De én lehet el se mennék. Elmegy a férjed majd ha végzett hazajön, te addig kikapcsolódsz.

2022. márc. 11. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!