Mit kezdjek egy begyöpösödött nagymamával és annak a lányával?
Ugyanis szentül meg vannak győződve afelől, hogy rasszista lennék és hangoztatják is. Barátom nagyapja vagy dédapja volt roma, barátomon már nem is igazán vehető észre, hetekig nem is voltam benne biztos, hogy az. Az olyan romákat valóban nem szeretem akik bűnöznek, veréssel oldanak meg mindent, verik a mellüket arra amit "elértek", de ettől nem gondolom magam rasszistának, hiszen az ilyen magatartású "magyart" se szeretem. Hosszú idő után voltam náluk tegnap este. Már lecsengett, de nem hallották a "véleményemet" megkérdeztek erről a gyöngyöspatai ügyről meg arról is ahol egy ember azért halt meg, mert nem mertek bemenni a mentők a faluba rendőri kíséret nélkül. Mondtam nekik, hogy nem vagyok tisztában a részletekkel, a politika nem érdekel, hagyjuk is inkább. Erre megkaptam a mamájától "látod Pistikém, mondtam én a Juli rasszista!". Megkérdeztem mégis ezt miből szűrte le, azt válaszolta rá, hogy nem merem előttük elmondani az őszinte véleményemet, meg kerülöm őket, undorral szólok hozzájuk. Kerülni azért kerülöm őket, mert nem a közelemben laknak, vannak egyéb elfoglaltságaim ami miatt nem tudnék minden héten náluk lenni, undorral meg nem szólok hozzájuk, csak már nem először szóltak már meg és nem tudom elrejteni az érzéseimet (ha unok valamit, nem tetszik valami az simán leolvasható az arcomról).
Barátom azt mondta ne törődjek vele, tudja hogy nem vagyok rasszista, mégis zavar, mert otthon ő is azt kapja a fejéhez minek jött össze egy ilyennel, mint én. Ha megyek hozzájuk az a baj, ha nem akkor meg az.🤷♀️ Nem tudom mit tudnék már kezdeni velük, barátom is hiába beszél velük, nem fogadnak el akkor sem.
Vigyél nekik néhány kiló rezet, és tuti megenyhülnek!
Esetleg kezdj el olyan szavakat használni, hogy dikk, csájé, réz vagy bodza. :D
Azóta barátommal is beszéltem, mondta megérti, ha többet nem mennék hozzájuk, mert ez még szerinte is csúnya volt. Este is meg reggel is kiosztotta őket, hogy fogadják el én ugyanúgy fontos leszek számára, nem érdekli mit gondol a családja. Ha szeretnék még látni akkor moderálják magukat. Ma visszament/megy a koliba, hogy addig se legyen otthon. Én este megyek utána ne legyen egyedül.
Eddig is kiállt mellettem. Nem is tudom leírni mennyire jól esett, hogy valaki végre mellettem állt ki. Mondogassák csak, hogy "elmartam" mellőlük a fiukat, úgysem veszik majd észre mi az igazság. Sokáig tűrtem, de már nekem is elegem van.
Nem romák? A hozzáállásukból teljesen kitűnik, hogy azok. Tudod, nem a bőrszín számít...
Továbbá ők a rasszisták. Eléggé gyűlölik azt, aki nem ért velük egyet, és nemzetiségi alapon húzzák a vonalat. Hát nem ez a rasszizmus maga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!