Szerintetek ez milyen dolog így? Megengedhetik ezt maguknak? Többi lent
Ilyen esetben én nőként az alábbi verziókat tartanám igazságosnak:
1. Meg kell nézni, mennyit ér most a ház. Anno 5,5M Ft-ért lett megvásárolva, amiből 1,5M-ót adott anyós, ez 27,3%. Amennyit most ér a ház, annak a 27,3%-át odaadnám anyósnak a babaváróból, így 0 beleszólása lehetne, mi történik a házzal. Ok, értem én, hogy ez "pénzkidobás", de ez a teljes függetlenség ára.
2. Ha nem akarjátok visszaadni anyósnak a pénzt, akkor a férjed kapjon pl 27,3%-kal nagyobb tulajdonrészt a házból és KB igazságos lesz az elosztás.
Az 50-50% tulajdoni arány a Te részedről jogtalan elvárás, mivel Te ebbe a házba nem tettél 50%-ot.
Az, hogy a párod eddig egyedül törlesztette a hitelt, mert ő sokkal többet keres, mint Te, szintén érvényesíthető lenne válás/szakítás esetén, mivel ez alatt az idő alatt nem voltatok házasok és a jog szerint az élettársi kapcsolatban szerzett vagyonon jövedelem arányosan lehet osztozkodni.
Ha valóban igazságosan szeretnél eljárni, akkor nem kérnéd a fele tulajdonrészt, hanem megállapodnátok pl. 35-65%-ban, mert kb ez az igazságos.
Az sem lenne tisztességes, ha abban egyeznétek meg, a férjednek 1,5M Ft-tal több járna válás esetén, mivel a ház értéke folyamatosan emelkedni fog, így az elején beletett 1,5M Ft is egyre többet érne.
Abban teljesen igazad van, hogy biztonságos körülmények közé szeretnél szülni és nem szeretnél olyan helyzetet, amikor Téged kisemmizhetnek válás esetén, de az lenne a korrekt megoldás, ha nem fele-fele arányban osztanátok el a tulajdonjogot.
Én eleve össze sem jöttem volna anyuci fiacskájával és akkor most nem lenne min vitatkozni.
Itt nem a ház a legnagyobb probléma.
ja, ő nem szállt bele a törlesztőbe, csak mosta a pasi gatyáját meg főzte a kajáját, takarította a hapsi által vett házat
itt nem az a kérdés, hogy hány % legyen a tulajdonrész, hanem ha anyóst még most nem teszi helyre a kis fiacskája, akkor én pakolnék és mennék a fenébe, a babaváró fennmaradó részét visszafizetném, a többit törlesztenénk felesbe, de hogy én ennek a hapsinak nem szülnék a kvaélet.
Majd nem lesz jó, ahogy szoptatsz, ha esetleg tápszeres lesz akkor "arra se képe, hogy ellássa", 3 hónaposak kolbászt tehéntejjel meg pálinkás kenyérrel etetik majd, mert neki ne mondd meg, mert ő már felnevelt kettőt, azoknak sincs semmi baja, stb.
Az meg, ha a másik fiának a barátnőjét szereti téged meg nem, simán hozhatja azt, hogy a gyerekedet se fogja, de a férjed miatt napi kapcsolatban lesztek, majd a gyereket is ellened hangolja, ha nem sikerül neki akkor meg ignorálja. A másik unoka majd iphone 22-t kap karácsonyra a tied meg egy tábla lejárt csokit. Vagy azt sem.
Ezt most kell helyretenni, mert ha nem, és vele maradsz, keserves életed lesz...
"ja, ő nem szállt bele a törlesztőbe, csak mosta a pasi gatyáját meg főzte a kajáját, takarította a hapsi által vett házat"
Egyészt Te ezt honnan tudod, hogy így van? Másészt honnan tudod, hogy a hapsi nem vágta a fát a fűtéshez, honnan tudod, hogy szabadidejében nem fúrt, faragott, javított meg mindent a házban, a kertben, nem ő tartotta fent pl az autót, amivel a barátnő is eljutott A-ból B-be és amúgy meg ki mondta, hogy a háztartási munkákat nem kell megosztani?
Ez egy buta érv, hogy azért jár nekem élettársként 50% egy házból, mert cselédet játszok.
(a félreértések elkerülése végett jelzem, amúgy nő vagyok, csak nem cseléd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!