Szerintetek ez milyen dolog így? Megengedhetik ezt
maguknak? Többi lent
Figyelt kérdés
Sziasztok. Megpróbálom röviden tömören. Ki vagyok idegileg. 6 éve vagyunk együtt a párommal, 2 hónapja házasok vagyunk. Van egy ház(unk) ami úgy jött létre 4 éve, hogy anyósomek adtak a férjemnek másfél millió forintot mint önerőt a hitel felvételhez (ezt ugyanígy megkapta a férjem testvére is a lakashitelhez) és ezután a férjem vett fel még 4 millió forintot amit törleszt ugye. Én hiába akartam hogy közösen, azt mondták ne. Oké. Megbeszeltuk felvesszuk a babavarot fel is vettük 1 hete, azt mondták a bankba, ebből le vonják automatikusan a fennálló maradék hazhitelt ami van. (3millio 185ezer Ft). Ez is oké. Megbeszeltuk a párommal, ezek után a fele ház az enyém lesz hivatalosan, mivel a babavarohoz én is kellek ugye, mert a felesége vagyok babát szeretnénk. Ezt elmondtuk anyósomeknak akik teljesen felhaborodtak mit akarok én minek nekem a papír mert anélkül is közös a ház. Aztán kibukott a dolog, nekik az a bajuk hogy adtak másfél milliót mint önerőt és hogy eddig a párom a törlesztett. De könyörgöm a maradék 3millio 185 ezer forintot egyik napról a másikra ki tisztaztuk a babavarobol, ahhoz én js kellek ha én nem vagyok a felesége nem vállalok gyereket, nem jött volna létre ez a pénz, még törlesztette volna a házat évekig. Aztán már azt is hozzám vágták (mivel a párom számlájáról vonják a törlesztot mert nekem az amúgyis Alacsony fizum ha gyesre megyek még kevesebb lesz) hogy akkor adjam oda havonta a páromnak a törlesztő felét. Mert hogy akarok én úgy 50%ot. És ők? Milyen dolog ez? Milyen felfogás ez? Én általam lett ez a ház egyik napról a másikra hitel mentes, én vállalom hogy szülők, akkor nekem nincs kozom semmihez? Mert ők önerőt adtak?!!!!!!!! A párom meg természetesen nem fordul az anyjaek ellen..ellenem hamarabb. Mi a véleményetek erről? Én fel tudnék robbanni, iszonyat ideges és mérges vagyok!
Ne a fele ház legyen a tied, hanem arányosan. Vagy ha a fele, akkor fizesd ki anyóséknak az önerő felét, a férjednek meg eddigi törlesztések felét.
2022. márc. 9. 22:29
12/58 A kérdező kommentje:
Mondtam neki. Róla annyit kell tudni amit írtam is. 32 éves az anyja képtelen elengedni. Folyton kapcsolatban vannak, mindenről IS tudni akar ba akarja osztani a pénzunket. Borzasztó befolyással bír a páromra, manipulálásban első.. Mártír! Szándékosan sajnaltatja magát csakhogy a kisfia ott legyen, mindig kitalál valamit hogy kell a boltbll neki, pedig ők is egy utcára laknak a bolttol, és van kocsi is. Mondtam a páromnak ezt, ő azt kezdte el mondani amit anyosom
Hogy minek ez a herce hurca minek a papír mert az anyja mondta hogy mi lesz ha elvalunk akkor mi marad a fiának, mert ők adták az önerőt is. Az lehet. De általam lett 3millio kifizetve 24 óra alatt.. Akkor van némi közöm nekem is a házhoz. Tudom hogy a házasság előtt vette. De a házasság után lett kifizetve, a Közös hitelből. Azzal jönnek hogy akkor fizessem én is a törlesztő havonta. Ez is úgy volt lebeszelve hogy a férjem fogja, mert neki magas a keresete, nekem nem, főleg ha gyesen leszek (kb 130 ezer Ft?!) anyósom szerint közösen kéne törleszteni, emiatt már a férjem szerint is, mikor előtte nem ezt mondta
2022. márc. 9. 22:36
13/58 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még hozzá tenni, a férjem tesojanal(sógorom) ugyanez volt. Megkapta ő is az önerőt, felvette a szükséges hitelt vett egy lakást, osszejott a párjával, terhes lett, elvette feleségül, felvettek a babavarot, el adtak a lakást, vettek egy kerteset.. Közös névre.. Ott nem mondtak ilyet anyósomek hogy ne legyen közös néven mert hogy ők adták az önerőt. Pedig ugyanaz, csak annyi a különbség hogy el adták azt a lakást ami a házasság előtt a sogorome volt és vettek a babavarobol egy másikat. Akkor? Ott nem számít az önerő hogy adták a másik fiúknak is?
2022. márc. 9. 22:41
14/58 anonim válasza:
Gondolom azt a lányt kedvelik, téged meg nem. Ezek után pedig minden már mindegy, mert te ha a fejed tetejére állsz, akkor sem leszel elég jó, mindig csak egy haszonlesőt fognak látni benned. Látod, most is hiába "hoztál a házhoz" babaváró hitelt (abból a fele a tiéd gondolom még anyósék szerint is), semmit sem jelent nekik.
Nagyon kérlek, ne vállaljatok gyereket így.
2022. márc. 9. 22:47
15/58 A kérdező kommentje:
Nem pénzért szülnék! Nem erről van szó. Kedves utolsó, én js erre gondolok. Hiszen ugyanaz a történet, ugyanúgy a sogorome volt a lakás a házasság előtt, össze jöttek, felvettek a pénzt és közös lett. Akkor nálunk miért ne lehetne így? Tényleg nem nyereszkedni akarok.
Csak fair házasságban élni. Mert nekem egy rossz szavam se volt azért, hogy a babavarobol a férjem pl vesz egy autót amivel dolgozni jár, vesz magának garázst, gépeket.. Hiszen én úgy vagyok vele, az övé is a pénz de ezek szerint fordítva nem így van
2022. márc. 9. 22:52
16/58 anonim válasza:
Ezt eddig nem is írtad. Így még inkább kiakasztó az egész. Várj, kitalálom: otthon soha nem tesz meg semmit a közös háztartásért, elvárja, hogy te vidd be neki a tv elé a söröcskéjét, mert az neki JÁR. Az pedig eszébe sem jut, hogy esetleg elmosogathatna néha, vagy a szennyesét ne földre dobálja le szanaszéjjel.
Ha ezek tényleg így vannak, akkor csomagolj.
2022. márc. 9. 22:56
17/58 anonim válasza:
Mivel úgy tűnik, hogy a férjed egyáltalán nem áll melletted nem sok lehetőséged van. Végig szenvedsz vele egy életet esetleg elintézitek valahogy a pénzt témát egymás közt és el mész a babával. Vagy elveteted és el válsz. Őszintén szólva az utóbbit javaslom, mert erre szülni egy szerencsétlen gyereket egy gyerek "apának" semmi értelme. Azt sem értem, hogy lehet 6 évig egy ilyen emberrel élni.
2022. márc. 9. 22:59
18/58 anonim válasza:
17-es szerintem a kérdező (még) nem terhes (szerencsére).
2022. márc. 9. 23:01
19/58 anonim válasza:
#18 Reméljük, hogy nem is lesz az és nem fog egy ilyen embernek szülni.
2022. márc. 9. 23:04
20/58 anonim válasza:
ott tévedsz, hogy nem általad lett itt kifizetve semmi, hiszen a babavárót ketten kaptátok, nem kizárólag te.És igen, az a másfél milla hibádzik.. Irjatok olyan szerződést, melyben válás esetén garantálod, hogy a párod az osztozkodásnál ennyivel többet fog kapni nálad.Ezzel megnyugtathatod őket és reméljük a legjobbakat: hogy nem fogtok elválni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!