Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire egészséges?

Figyelt kérdés

Egy udvarban élünk anyósommal. (Egy udvarban 2 családi ház van.) Mikor felépült a házunk, ide költöztünk párommal, előtte anyósnál aludtunk, nem sokkal később megszületett a kislányunk, aki már egy éves. Anyósom minden nap(!) 2x legalább átjön babázni, általában mindig ugyanbban az időpontban. Dél körül, és este 6-kor. Van egy fura stílusa, tény, de igazából jól kijövünk.

Viszont meguntam azt, hogy neki mindenki feleljen meg, de ha neki olyan kedve van akkor mindenki b@$$za meg körülötte. Nem egyszer volt olyan, hogy nem jött át, mert valamit félre értett, ami egy nagy hülyeség volt, nem mondta csak utólag, és be volt rágva több napig. A semmin! Legutóbb is volt hasonló, félreértett valamit 1 évvel ezelőtt és MOST(!) tudtam meg, hogy mi volt az, véletlenül jött fel szóba. Ha nem jön témába, meg sem tudom. Ki tudja, mennyi olyan kitalált hülyeség van, amit ő félre értett mittudomén 2 évvel ezelőtt, és azóta úgy gondolja rólam pl.? Mindegy is, igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek mennyire egészséges dolog, hogy anyós napi szinten többször átjön, szó nélkül főz a gyereknek -ami nem baj, meg tök jó meg minden, de legtöbbször kérdés nélkül teszi- hallgatom néha, hogy "már ezt kéne ennie" meg "jaj nem fog enni semmit ez a gyerek" meg "nem adsz neki vizet?" Meg "nem adsz neki kenyeret?", Stb stb. Nem bunkó stílusban mondja, de elég idegesítő tud lenni, mintha nekem diktálni kellene, hogy mit csináljak. Az elején pelenkázás közben is mondogatta, hogy itt meg ott kenjem be még, stb. Ha pl heti 1-2x látnám, ezeket elengedném a fülem mellett. De így, hogy napi többször látom, néha idegesít, amikor úgy érzem hogy neki meg kell felelnem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Azt, hogy ne jöjjön csak mittudomén 2 naponta megmondani anélkül nem lehet, hogy ne sértődne meg. Na meg furcsa is lenne, hogy egy udvarban vagyunk, mégse "láthatja" ami nem igaz, de már külön család vagyunk mégis. Zavar, hogy pl nem lehetek egész nap egy szál bugyiban, vagy anélkül, mert tudom, hogy jönni fog. Durva példa, de értitek mire akarok kilyukadni.

Az az igazság, hogy eddig nem volt vele gondom, tudtam h jönni fog, nem zavart. De kezdem megunni, hogy ha olyanja van, berág a nagy büdös semmin, ha pl nem délben megyünk enni vasárnap, hanem 20 perccel később, megjegyez dolgokat, és igenis most érett meg bennem, hogy bakker, mi külön család vagyunk már. Apa-anya-gyerek. Vagy rosszul gondolom?

Kíváncsian várom a válaszokat.

2022. febr. 27. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
Csak jelentettem mert alpári volt. És nem adtam rá okot , hogy ilyeneket írogass paromrol vagy rolam. Párommal még nem beszéltem erről. Ezt is leírtam. Biztos vagyok benne, hogy fogunk megoldást találni. A lényege ennek az egésznek az lett volna, hogy szerintetek mennyire jó ez így. De látom semennyire, akkor jól gondoltam én is.
2022. márc. 1. 15:09
 52/68 anonim ***** válasza:
96%
"Utolsó előtti, kívánom ezt neked is" - nekem aztán kívánhatod, én nem anyósék kertjében lakom, hanem a saját lakásomban, és hozzám nem járkál át senki hogy belepofázzon, mit hogy csinálok. Mondjuk én nem is hagynám, de hát mások vagyunk.
2022. márc. 1. 16:16
 53/68 anonim ***** válasza:
16%

52# viszont ezen kívül van más nyomorod. Lehet, hogy öreganyja lehetnél a kérdezőnek és azért laksz már saját lakásban, a te korodban a kérdező saját családi házban fog. He-he. Persze lehet nem, csóró csaj, te meg a pénzcsináló géniusz. Kérdező sem hagyja a "belepofázást" most készül felszámolni a kellemetlen helyzetet. Jó-jó, te rögtön megoldaNÁD, nem hagyNÁD, persze-persze, a feltételes módot nagyon adod:D

(Nem anyós kertjében laksz, lehet a falujukba sem eresztenek be olyan vállalhatatlan perszóna vagy?)

2022. márc. 1. 16:47
 54/68 anonim ***** válasza:
100%

53, nem hiszem, hogy bárki öreganyja lehetnék, 30 éves vagyok, és vettem egy lakást önerővel meg hitellel. Az önerőt 12 évig gyűjtöttem, még egyetem mellett is arra tettem félre. Hát ennyire vagyok "pénzcsináló géniusz", hogy 12 évig lemondtam egy csomó dologról, cserébe saját ingatlanom van.

"Nem anyós kertjében laksz, lehet a falujukba sem eresztenek be olyan vállalhatatlan perszóna vagy?" - én nagyon szeretem anyósjelöltemet, csak mondom, de ha vállalhatatlan perszóna is lennék, akkor sem lenne semmi, mert én nem vagyok rászorulva a jóindulatára semmiben. ;)

2022. márc. 1. 17:19
 55/68 anonim ***** válasza:
100%

Juj, 53, tudom, elképzelhetetlen, de nem mindenki lakik ám más kertjében, és nemcsak az öregek kiváltsága a saját ingatlan még Magyarországon sem.

No, de ha a kérdező évek óta a férje ingatlanában él, akkor gondolom, ő is megspórolt már egy jelentős összeget, amit nem kellett albérletre meg hitelre költenie. Akkor most el lehet gondolkodni, hogy hogyan tovább. Mert kuncoghatsz: "a te korodban a kérdező saját családi házban fog. He-he", de egyrészt, akinek beszóltál, az 30 éves, másrészt a kérdezőnek mitől lenne tulajdonjoga egy házban, ami a pasija nevén van és az anyósának van rajta haszonélvezeti joga? Hehe...

2022. márc. 1. 17:28
 56/68 anonim ***** válasza:
91%
Ez lenne minden vágyam, hogy egy olyan házban éljek ami a pasim nevén van (kvázi akkor bax ki amikor akar), de az anyósom telkén (tűrjem a pofáját ha tetszik, ha nem), főleg hogy haszonélvezetije van ami a tulajdonjognál "erősebb". Kvázi ő is kibaxhat a telkéről. Szánalmas! Ja mielőtt beszólnál, van saját lakásom, tehermentes.
2022. márc. 1. 17:31
 57/68 anonim ***** válasza:
71%

Nem jöhet mindenkinek össze az élet, ti fiatal, okos ingatlantulajdonosok.

Ilyen patent csajok, ahh, de nem képesek átlátni egy nőtársuk helyzetét. Vagy gyengeelméjűek vagytok, vagy áldozathibáztató gyökerek.

Mit kellett volna, aki ennyire képes egy segítségkérő kérdés alatt, az többre nem. Zsebre tehetnélek anyagilag benneteket együttvéve, de valamiért nem én kérkedek első szóra. Könnyen provokálható, nem túl eszes, cserébe lelketlen pénztelen nők. Mert aki lakásra, vagy önerőre így rázza a rongyot annak szűk az anyagi horizontja, de nagy a lepcses szája.

2022. márc. 1. 18:56
 58/68 anonim ***** válasza:
96%
Nem szűk az anyagi horizontom de köszi az aggódást. Szimplán nem vagyok egy marha, hogy úgy szüljek gyereket, hogy se lakás nincs a nevemen vagy ház, de még egy telek se! Esetleges válás esetén mehetnék a pulyával meg a csupasz seggemmel amerre látok, egy fillér nélkül. De biztos én vagyok a hülye. 56#.
2022. márc. 1. 19:00
 59/68 A kérdező kommentje:
Azt ne gondoljátok, hogy nincs lekötve pénzem, nincs hova mennem párom házán kívül, nincs a nevemen telek. Ezekről nem írtam semmit, mert úgy gondolom nem tartozik a témához. De ha itt tartunk, akkor én is elkezdhetném írni, Hogy mekkora telkem van, mennyi lekötött pénzem van… De mivel nem ez a kérdés lényege, hanem az, hogy hogy oldjam meg anyósommal a helyzetet, így nem fogok ebbe belemenni. nem semmi, hogy ti milyen emberek vagytok.
2022. márc. 2. 09:36
 60/68 A kérdező kommentje:
Szerintem nem egymás pénztárcájában kellene turkálunk, ha nem válaszolni a kérdésemre. Ha meg nem tudsz, akkor lépjél ki a francba. Vagy ebben találod meg a napi örömödet? Mert ha igen, akkor folytasd nyugodtan, engem 1 percig sem idegesítettél fel, csakis magadat minősíted ezzel amiket írogatsz.
2022. márc. 2. 09:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!