Szerinteted ez a pecsenyezsír egeszseges (vegan)?
Azért meredek pecsenyezsírnak hívni.
Szerintem a kókusz, pálma zsírok se nem egészségesek, se nem környezetbarátak.
Nem véletlenül van minden feldolgozott élelmiszerben pálmaolaj. Olcsó, és nem minőségi.
Mindenféle fűszerrel meg otthon is ízesítheted az egyébként is használ zsiradékodat. Szerintem ezt így felesleges megvenni.
Ez a "valami" minden, csak nem egészséges - ezt vegánként írom.
Másrészt a vegetárius meg a vegetáriánus ugyanaz, csak az elsö nem magyarul van írva.
Harmadszor az élelmiszerekben lévö koleszterinnek semmi jelentösége, ugyanis amit megeszel, azt a szervezet szétbontja alapanyagokra, ezért a bevitt koleszterin semmi hatással sem lehet senkire.
>pálmazsír
Egészségtelen és a megvásárlásával hozzájárulsz az esőerdők kiirtásához.
A linkben nem ezek az összetevők szerepelnek pontosan.
De egy almás, hagymás, olajos, fűszeres kaját megennék. De tuti csinálnék vmi hasonlót. Nem ilyen előre csomagolt dolgot, mert úgy biztosabb.
Ez valami nem pecsenyezsir ,mert a pecsenye zsír nem vegetáriánus ,lévén húsból kisült zsírt hívják így ,
Ez inkább visszeres olaj.
Nem egészséges és nem is etikus. (Ettől még a valódi pecsenyezsír sem az.)
Ahogy már előttem írták, a pálmazsír és a kókuszzsír előállítása az esőerdők nagy mértékű irtásával jár, ezért rengeteg állat pusztul el és környezetvédelmi szempontból is rossz.
Ha mindenképpen állagra is hasonlító, szilárd zsírra vágysz, mégis azt javaslom, hogy inkább magadnak készítsd el otthon kókuszzsírból. Így legalább tudod, mi van benne, és a zsiradék egy részét lecserélheted zöldségekre, amitől még finomabb, kevésbé egészségtelen és kevesebb szemetet termelsz vele. A fűszereket, hagymát, paprikát, paradicsomot és/vagy almát a kókuszzsírral tedd egy fazékba, és alacsony lángon főzd puhára, majd turmixold le. Kihűlve megszilárdul, és hűtőben nagyon sokáig eláll. Kevés füstölt paprikával nagyon finom. Ha néha megkívánod, nem árt meg, de azért nézz szét az egészségesebb zöldség/hüvelyes krémek között is, mert jobb ezeket fogyasztani.
A pálmazsírban nincsen koleszterin.
"Másrészt a vegetárius meg a vegetáriánus ugyanaz, csak az elsö nem magyarul van írva."
Valószínűleg soha nem olvastál régebbi, főleg 2. vh. előtti magyar vegetáriánus irodalmat. Ott nagyon sokszor "vegetárius"-nak nevezik a vegetáriánust. Előbbi szó a német "Vegetarier" magyarítása, utóbbi pedig az angol "vegetarian"-ból lett képezve.
Most csodálkozhatnék, hogy mennyire tájékozatlanok vagytok, de nyilván a többség csak az elmúlt 15 évben hallott a vegetarianizmusról és eredeti irodalmat soha nem fogott a kezében, max. az interneten olvasott róla valamicskét, úgyhogy inkább nem teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!