Szerinteted ez a pecsenyezsír egeszseges (vegan)?
7es: A húsból mióta nyersz ki zsírt?
Mint professzionális falusi, elmagyarázom hogyan készül a zsír:
Amikor leölik a disznót, kettévágják, majd a bőre alatt lévő zsírt (a bőrrel együtt) kivágják, majd a bőrt lefejtik(később ez a kövesztőbe megy, innen pedig a hurka egyik alapja lesz) és megkapod a zsírt.
Ezt utána felkockázzák, és egy üstben kevés víz alatt melegítik.
Nemsokára a zsírból kiválik a zsír, a víz elpárolog és folyékony állapotában sütni kezdi a önmagát, és amikor megsül azt töpörtyűnek (tepertőnek) hívják.
Ezután kiszűrik a töpörtyűt és összenyomják egy kézi nyomóval, hogy a maradék zsírt is kisajtolják belőle.
A folyékony részét (zsírt) kiöntik egy bödönbe és elteszik.
Amikor ismét előveszed a zsírt és húst sütsz vele (fűszerekkel és hagymával) majd az elkészül a hátramaradt zsírt innentől pecsenyezsírnak nevezik.
Örülök hogy segíthettem.
Azt a trutymákot!
A peccsenyezsír az zsír. Állatka húsából sütéskor kioldódott zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!