Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire egészséges?

Figyelt kérdés

Egy udvarban élünk anyósommal. (Egy udvarban 2 családi ház van.) Mikor felépült a házunk, ide költöztünk párommal, előtte anyósnál aludtunk, nem sokkal később megszületett a kislányunk, aki már egy éves. Anyósom minden nap(!) 2x legalább átjön babázni, általában mindig ugyanbban az időpontban. Dél körül, és este 6-kor. Van egy fura stílusa, tény, de igazából jól kijövünk.

Viszont meguntam azt, hogy neki mindenki feleljen meg, de ha neki olyan kedve van akkor mindenki b@$$za meg körülötte. Nem egyszer volt olyan, hogy nem jött át, mert valamit félre értett, ami egy nagy hülyeség volt, nem mondta csak utólag, és be volt rágva több napig. A semmin! Legutóbb is volt hasonló, félreértett valamit 1 évvel ezelőtt és MOST(!) tudtam meg, hogy mi volt az, véletlenül jött fel szóba. Ha nem jön témába, meg sem tudom. Ki tudja, mennyi olyan kitalált hülyeség van, amit ő félre értett mittudomén 2 évvel ezelőtt, és azóta úgy gondolja rólam pl.? Mindegy is, igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek mennyire egészséges dolog, hogy anyós napi szinten többször átjön, szó nélkül főz a gyereknek -ami nem baj, meg tök jó meg minden, de legtöbbször kérdés nélkül teszi- hallgatom néha, hogy "már ezt kéne ennie" meg "jaj nem fog enni semmit ez a gyerek" meg "nem adsz neki vizet?" Meg "nem adsz neki kenyeret?", Stb stb. Nem bunkó stílusban mondja, de elég idegesítő tud lenni, mintha nekem diktálni kellene, hogy mit csináljak. Az elején pelenkázás közben is mondogatta, hogy itt meg ott kenjem be még, stb. Ha pl heti 1-2x látnám, ezeket elengedném a fülem mellett. De így, hogy napi többször látom, néha idegesít, amikor úgy érzem hogy neki meg kell felelnem. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Azt, hogy ne jöjjön csak mittudomén 2 naponta megmondani anélkül nem lehet, hogy ne sértődne meg. Na meg furcsa is lenne, hogy egy udvarban vagyunk, mégse "láthatja" ami nem igaz, de már külön család vagyunk mégis. Zavar, hogy pl nem lehetek egész nap egy szál bugyiban, vagy anélkül, mert tudom, hogy jönni fog. Durva példa, de értitek mire akarok kilyukadni.

Az az igazság, hogy eddig nem volt vele gondom, tudtam h jönni fog, nem zavart. De kezdem megunni, hogy ha olyanja van, berág a nagy büdös semmin, ha pl nem délben megyünk enni vasárnap, hanem 20 perccel később, megjegyez dolgokat, és igenis most érett meg bennem, hogy bakker, mi külön család vagyunk már. Apa-anya-gyerek. Vagy rosszul gondolom?

Kíváncsian várom a válaszokat.

2022. febr. 27. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
80%
19# a mese része szép és jó, a végeredmény a lényeg. Nézz magadra, ott vagy egy babával és naponta kétszer beesik a kritizálógép, neked meg hallgass a neved. Most nem azért, de tlibesz4rnám a történet 15 évre visszamenő fordulatos részeit amikor reggel-este épp nyitják rám az "otthonom" ajtaját.
2022. febr. 27. 15:59
 22/68 A kérdező kommentje:
Egy kicsit eltértünk a tárgytól, a "ha nekem ilyen pasim lenne" dologgal. Nem ismeritek, miért ítélkeztek? Nem tudjátok a miérteket. Légyszi a témára összpontosítsunk már... Elmenni nem tudunk, a megoldás valszeg az, h beszélni fogunk vele. Ha ezen megsértődik, meg is érdemli... Párom nem volt soha anya pici fia, messze nem volt soha olyan a kapcsolatuk, sőt. Mint írtam, nem volt lehetőség máshová menni.
2022. febr. 27. 16:05
 23/68 anonim ***** válasza:
76%

22# "Ha ezen megsértődik, meg is érdemli"

Azért ez nem teljesen így van. A helyedben pici gyerekkel nem szítanám a tüzet. Az anyós sértődéséért adott esetben nagyon nagy árat is fizethettek -értsd: kitesz a saját portájáról. Most neked nem te vagy az első, hanem a babád. Mielőtt ultimátumot adsz a ház úrnőjének legyen azért B meg C terved is. Írom ezt úgy, hogy teljesen jogosnak tartom a felháborodásodat és a szeparációhoz, háborítatlansághoz való jogodat, igényedet.

2022. febr. 27. 16:09
 24/68 A kérdező kommentje:
Nem fog kitenni, abban biztos vagyok. Párom nevén van az ő háza is.
2022. febr. 27. 16:11
 25/68 anonim ***** válasza:
88%
Haszonélvezeti joga nincs esetleg? Ha igen, akkor pontosan mire, mi van írva a földhivatali nyilvántartásba?
2022. febr. 27. 16:16
 26/68 anonim ***** válasza:
76%

24# jó, így sokkal jobb a helyzet. Gondolom most nem nagyon van pénz lekeríteni? A fizikai elkülönítés segítene az ügyön sokat.

Beszéld meg pároddal, hogy te mit szeretnél, de lődd túl az igényeidet, hogy a későbbi tárgyalások során kompromisszumkésznek tűnj. Tehát legyen, hogy te azt szeretnéd, ha tudnál úgy élni, mintha saját otthonotok lenne egy külön házban, egy másik utcában, sőt, egy másik településen. Tehát a nagyszülők kéthetente vasárnap délután jönnének át. Akkor nem lenne a férjeddel/családoddal is minden hétvégétek csonka, lehetne minden második hétvége, amikor a teljes hétvégét minden kötelezettség nélkül, csak magatokra tekintettel szervezhetnétek. Így minden második hétvége lenne a nagyszülőké, tehát szombat délután a te szüleidé, vasárnap délután az apai nagyszülőké.

Ha pedig hét közben ráérsz, pontosabban lenne kedved rokonozni, akkor megkérdezed anyósodat elmenjetek-e együtt a boltba, vagy esetleg meghívod. Nem átgázol, hanem meghívod. Óriási különbség van a kettő között.

Olyan nincs, hogy az ő sértődése bármit is nyomjon a latba.

Sajna a kéthetente hétvége nem fog összejönni, valószínűleg egy teljes hétvégétek családként hármasban nem lesz, de a mostani helyzet is tarthatatlan.

2022. febr. 27. 16:23
 27/68 anonim ***** válasza:
88%
Bizisten felakasztanám magam ha nekem kéne így élnem. Még fingani se lehetne egyet úgy hogy ne tudna róla a vénasszony.
2022. febr. 27. 16:27
 28/68 anonim ***** válasza:
88%
26-hoz amikor átbeszéltétek pároddal akkor kínos-nem kínos, vagy ő kettesben, vagy inkább hármasban üljetek le, és egy levegővel elmondjátok az új szabályokat. Te ismered a pasit, de ha kettesben vannak és az anyja elkezd neki bömbölni, hogy a saját udvaromból ki vagyok tiltva, meg hasonlók, akkor sanszos, hogy legény meghunyászkodik és minden marad a régiben, csak te leszel minden, fehéremberen kívül. Ha hárman vagytok az ilyesminek elejét tudod venni, vagy csírájában elfojtani. Mindenesetre a szépen és kulturáltan de határozottan-hoz nagyon jó lenne tartani magatokat, ez legyen szemed előtt. Meg, hogy ne hátrálj meg. Legyél erős, majd utána bőgsz este a stressztől a zuhany alatt :D
2022. febr. 27. 16:28
 29/68 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm nektek utolsok!
2022. febr. 27. 16:33
 30/68 anonim ***** válasza:
95%

19: annyit tudunk, amennyit elárulsz....

Honnan tudnánk a "teljes sztori" alapján tanácsot adni, ha azt te nem mesélted el...????

Ebben a helyzetben csak a kőkemény kiállás a megoldás. A párod odaáll az anyja elé, és lefekteti a szabályokat.

2022. febr. 27. 17:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!