Apósom mindig elszomorít, sokszor emlegeti a halált. Mit tegyek?
Apósom 75 éves és 5 évvel ezelőtt én költöztem oda hozzájuk, mert a fia a párom.
Szóval múlt héten kezdtem el dolgozni új munkahelyen és ma délután meg tudtam hogy anyumat reggel munkába menet fellökte egy autó és könnyebb sérüléseket szenvedett. Gondoltam e héten pénteken felmegyek hozzá Pestre és vasárnap hazajönnék.
De apósomnak ez nem tetszik, teszi a megjegyzést hogy lehet mire visszajövök ő már halott lesz meg hogy ki fognak rúgni. Ez annyira rosszul esik hogy el is megy a kedvem mindentől.
A párommal azon vagyunk hogy minden jobb legyen, párom 12 órázik hogy meg tudjunk élni, ez miatt az apóst én intézem. Főzök rá, mosok rá, a körmeit levágom, haját megmosom. Ha kórházba kell mennie a betegszállítót intézem, orvosokhoz járok vele, gyógyszereit kiváltom, a nyugdíját felveszem csak azért mert otthonról már nem tud elmenni sehova se és odaadom neki a pénzét.
Úgy érzem megteszek neki mindent de mègis úgy érzem én vagyok a rossz. Az apósom és a párom között mindig van valami feszültség, folyton marják egymást. Ha a párom itthon van szabadnapon após már rázendít, hogy menjen vágjon fát stb.
Máskor meg rendes az após nem értem hogy mi baja van. Igaz hogy péntek reggeltől délután 5ig egyedül lenne és szombaton reggel 4től este 5ig. De bevásárolok neki dohányból meg ételből. Vasárnap reggel meg már úgyis megyek haza, karácsony óta nem láttam a szüleimet.
Mit tegyek?
Azzal ugye tisztában vagy, hogy gyakorlatilag egy házi ápolói munka van rádlőcsölve, mert a papa fiacskájának így kényelmesebb? Ez egy teljes állás annyi bökkenővel, hogy nem kapsz sem fizetést, sem szabadságot, sem társadalombiztosítást, sem nyugdíjat később, nem jelenthetsz beteget, és nincs vége a műszakodnak soha. Meddig akarod ezt tovább csinálni? Soha nem értettem, nők miért hagyják ennyire becsicskítani magukat. Segíteni lehet, de ez túlmegy minden határon.
Menj el anyukádhoz, komolyan nem is értem, hogy merült fel benned, hogy nem mennél. A papa hiányolja a személyzetet, aki kinyalja a fenekét, és túl önző ahhoz, hogy felfogja, miért kell menned. Ez viszont tényleg a "not my f*cking problem" kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!