Szerintetek túl durva és tiszteletlen voltam ?
Anyósomék elváltak 1 éve, így ő velünk él. Kevés a nyugdíja, nem szoktunk elvenni belőle semmit, hanem segít itthon. Nagy a ház, mindketten dolgozunk, úgy hogy takarít, ha épp iskola után még dolgozunk egy órát akkor néz a gyerekre, főz néha stb
A házat ők vették a férjemnek mikor 18 lett.
A vita abból adódott, hogy anyósom szerint a szobánk ablaka azért párás, mert függöny van rajta és be fog penészedni a szoba. Ez kiakasztott, de azt mondta miért kell vitatkozni, próbáljuk meg. Szóval levettük a függönyt, az ablak meg ez alatt a hét alatt ugyanolyan párás volt. Pár napja visszaraktam a függönyt, eddig nem volt párás, ma reggel viszont igen és kitámadott, hogy tönkre teszem a házat, mire elég kéményül kiosztottam. A férjemnek is próbált panaszkodni, aki idegesen, némileg vulgárisan kiosztotta, hogy ne mászkáljon a szobánkba, mert semmi köze hozzá, meg amúgy is hülyeséget beszél.
Azóta vérig van sértve, mi vagyunk a rosszak szerinte.
Mit kellett volna másképp csinálnom?
1. az NEM a te házad
2. nem is az övé
Nem cigány falu, viszont tényleg nincs ott semmi, egy ilyen 800 lakosú kis település, egy bolt van ott és nagyjából mindent elmondtam.
Egy Audi 7es ha jol mondom, pár éve vették.
Az a lényeg, hogy anyósom nemigazán dolgozott ezért nagyon kevés nyugdíjat kap. 50 ezer forintnál kevesebből nem tudott volna megélni, hiába vesz egy kis házat. Szóval megsajnáltuk, hogy mi lesz vele, bár eleve nem értettük 66 évesen miért kellett nekik elválni.
Ráadásul elég komoly életszínvonalhoz szokott, mert apósom nagyon jól keresett és ennek megfelelően nyugdíjat is sokat kap. Utazgattak, unokának vettek ajándékokat, stb stb.
Már nem emlékszem pontosan. Ahogy kiabált én is kiabáltam. :(
Jelenleg mi van ezzel a kocsival? Remélem, nem rohasztjátok a kertben/utcán vagy nem bevásárolni jártok vele. Az nagy pazarlás lenne.
Adja el, vegyen ingatant és adja ki, ha lehet. Vagy vegyen állampapírt a pénzből. Pár év és a felét fogja érni.
Amikor a szülők ingatlant vesznek a 18 éves gyereküknek, ott az esetek 99,99%-ban ráteszik a haszonélvezetüket.
Szerintem itt is ez a helyzet, ezért is érzi az anyós, hogy jogosan lakik ott és jogosan tesz szóvá a ház állagát rontó dolgokat.
És ezzel most nem azt mondom, hogy a Mamának a függönnyel igaza volt, csak akik azt írják, hogy lódítsa ki a Kérdező, azok gondolkodjanak már el!
Ha a Mama haszonélvezőként elküldi őket és ezt a hodályt kiadja, máris nem 50ezerből kellene élnie.
"Szerintetek túl durva és tiszteletlen voltam?"
"kéményül kiosztottam" - ez vajon mit jelent nálad? - és ordibáltál vele.
Szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!