Szerintetek túl durva és tiszteletlen voltam ?
Anyósomék elváltak 1 éve, így ő velünk él. Kevés a nyugdíja, nem szoktunk elvenni belőle semmit, hanem segít itthon. Nagy a ház, mindketten dolgozunk, úgy hogy takarít, ha épp iskola után még dolgozunk egy órát akkor néz a gyerekre, főz néha stb
A házat ők vették a férjemnek mikor 18 lett.
A vita abból adódott, hogy anyósom szerint a szobánk ablaka azért párás, mert függöny van rajta és be fog penészedni a szoba. Ez kiakasztott, de azt mondta miért kell vitatkozni, próbáljuk meg. Szóval levettük a függönyt, az ablak meg ez alatt a hét alatt ugyanolyan párás volt. Pár napja visszaraktam a függönyt, eddig nem volt párás, ma reggel viszont igen és kitámadott, hogy tönkre teszem a házat, mire elég kéményül kiosztottam. A férjemnek is próbált panaszkodni, aki idegesen, némileg vulgárisan kiosztotta, hogy ne mászkáljon a szobánkba, mert semmi köze hozzá, meg amúgy is hülyeséget beszél.
Azóta vérig van sértve, mi vagyunk a rosszak szerinte.
Mit kellett volna másképp csinálnom?
Értem én, hogy takarít, de a ti szobátokba akkor sem kellene bejárnia ha ti laknátok nála. Azt meg nem értem, hogy váláskor a férjének jutott annyi, hogy megoldja a lakhatását, neki meg nem? Végleg marad nálatok?
/Hány rétegű üvegetek van és hol párásodik?/
15 a miénkbe én takarítok, meg a gyerekszobába is. Ezenkívül van még 3 szoba, meg konyha, nappali, 2 fürdő, ahol többnyire ő szokott. Főzni kb ugyanannyit szoktunk.
2 rétegű üveg, néha napján parasodik csak, szerintem amikor nagyon hideg van, de nem figyeltem meg. De olyankor annyira, hogy szinte az egész párás.
Hát úgy egyeztek meg, hogy apósnak maradt a másik ház (egy Kádár kocka), anyósnak az autó. Nagyjából egy értékben vannak. Megtakarításuk nem igazan volt már mióta nyugdíjasok.
Pont így gondoltam, tehát semmi oka a magánszférátokban kódorogni. (Nem arra voltam kíváncsi, hogy neked mennyi meló marad:)
Nyugodtan állj ki magadért, ráadásul úgy látom, a férjed is melletted áll. Mamának az autóban semmiképp nem lenne jó helye, ezt ő is tudja, de azért megemlítheted neki.
Az üveget meg azért kérdeztem, mert ha a két üveg között párásodik akkor kiszökött belőle a gáz, nem javítható, cserélni kell. (Ha nagyon durva lesz a helyzet. Abból fogod látni, hogy hiába pucolod meg, belül marad koszos az üveg.)Ha meg csak simán a szoba felől belül párás, akkor tényleg elég a belső ablakpárkányra rakni egy pár ezer forintos párátlanító készüléket. (15. voltam)
16: "apósnak maradt a másik ház (egy Kádár kocka), anyósnak az autó. Nagyjából egy értékben vannak."
Akkor vagy a ház romhalmaz egy kisebbségiekkel teli faluban, vagy a kocsi sportkocsi vagy luxusautó.
Vagy anyós át lett verve (nekem ez tűnik a legvalószínűbbnek).
Ha a kapott autó tényleg olyan értékű, amivel egy, az apóséhoz hasonló házat lehetne ott (vagy egy közeli faluban) venni, akkor természetesen anyósnak az autót kellett volna eladnia, és az árából a lakhatását megoldania.
Egyáltalán hogyan merült ez föl? A férjed ajánlott ezt neki? Vagy ő rágta a fia fülét, hogy odaköltözhessen? Egyikőtöknek se volt annyi sütnivalója, hogy ezzel puskaporos hordóra ültök mind a hárman?
"A házat ők vették a férjemnek mikor 18 lett."
Kérdező!
Itt csak te vagy az aki a készbe betette a hátsóját.
Én visszavennék az arcomból a helyedben.
Ha nem tetszik az anyós házában valami, akkor költözzetek át a te házadba.
Ja, hogy nincsen??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!