Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez a tiszteletlenség? Tisztele...

Ez a tiszteletlenség? Tiszteletlen voltam? Pedig semmi rosszat nem szóltam.

Figyelt kérdés

Van 2 munkatársam, mindkettő idősebb férfi (ők 45+, én 22 vagyok).

Az egyik munkatársamnak van egy házisárkány felesége, állandóan pattog, csapkod, ordibál.

Elterveztük megyünk szalonnát sütni mi hárman meg a másik munkatársam gyerekei. Úgy beszéltük meg, hogy a munkatársam kocsijával megyünk bevásárolni, és az ő kocsijával megyünk a másik munkatársam házához munka után. A munkatársam még hazament, beugrott valamiért, amíg mi kint voltunk az udvaron ketten meg a 3 gyerek. Nyitva volt az ablak, elkezdi mondani a munkatársam felesége, hogy: "Miért kell ezeket (mégcsak véletlenül se őket) mindenhova furikázni? Lassan már többet ültek a mi kocsinkba, mint én. Komolyan mondom, már bérleti díjat fogok tőlük szedni." A munkatársam próbálta csititgatni. Erre fogtam, kivettem a kocsiból a kulcsot, lehúztam a küszöbnél a cipőmet, bementem a házba, és letettem a felesége előtt a kocsi kulcsot, és megmondtam, hogy: "Inkább a Gábor (másik munkatársam) kocsijával megyünk." Majd fogtam és kifordultam. Erre másik munkatársam elkezdte mondani, hogy miért voltam tiszteletlen azzal a nővel, stb. Otthon is elmondtam ezt, még én voltam a rossz. Pedig nem küldtem el a jó édesanyjába, semmi rosszat nem mondtam, pedig megérdemelte volna.

Tényleg tiszteletlen voltam? Mégis hogy kellett volna lereagálnom?

2020. júl. 17. 02:21
A kérdező szavazást indított:
Tiszteletlen voltál.
Nem voltál tiszteletlen.
26 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tiszteletlen voltál, DE jól tetted.

Ez az ő privát beszélgetésük volt, szóval elvileg nem is hallhattad volna. De, tökös voltál, hogy kiálltál magadért és teljesen igazad van.

Az a baj az egész helyzetben, hogy valószínűleg ez a munkatársad teljes mértékben papucs. Ő nem fog kiállni a felesége ellen, mert lényegében ő irányítja minden gondolatát.

2020. júl. 17. 02:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólóval teljesen egyetértek, de azzal kiegészíteném, hogy megaláztad a munkatársad kicsit, mert az ő akarata ellenére a sajád önérzeted miatt visszautasítottad a szívességet, amit felajánlott.

Ha ő felajánlotta, hogy használjátok azt a kocsit és ezért szembe ment volna a feleséggel is(ahogy szerintem akart, csak megakadályoztad benne), akkor te megaláztad azzal, hogy kidobtad a lehetőséget, amit nektek jószántából felajánlott.

2020. júl. 17. 03:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez az ő privát beszélgetésük volt, szóval elvileg nem is hallhattad volna.

- Tényleg? Akkor mégis mit kellett volna csinálnom, ha nyitva volt az ablak? Dugjam be a fülem vagy mi?

Az előző hozzászólóval teljesen egyetértek, de azzal kiegészíteném, hogy megaláztad a munkatársad kicsit, mert az ő akarata ellenére a sajád önérzeted miatt visszautasítottad a szívességet, amit felajánlott.

- Te neked lett volna kedved meg gusztusod ahhoz, hogy beülj egy olyan autóba, amiről tudod, hogy a tulajdonos felesége nem örül, hogy benne ülsz, és úgy beszél rólad, mint egy csaptelepről? Mert nekem nem volt hozzá gyomrom.

Ha ő felajánlotta, hogy használjátok azt a kocsit és ezért szembe ment volna a feleséggel is(ahogy szerintem akart, csak megakadályoztad benne), akkor te megaláztad azzal, hogy kidobtad a lehetőséget, amit nektek jószántából felajánlott.

- Nem szállt volna szembe a feleségével, egy papucs. Akkor is csak csitítgatta, mint egy kisdedet. Szó sem volt szembeszállásról, még csak szándékában se állt szembeszállni. Lehet neki megalázó volt, de nekem nem volt megalázó, ahogy a felesége beszélt rólunk, pedig nem is ismer, és olyat mondott, ami nem igaz, mert az volt az első alkalom (és az utolsó is), hogy beültünk abba a kocsiba, de hát őnagysága szerint többet ülünk abba a kocsiba, mint ő.

2020. júl. 17. 05:38
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem voltál tiszteletlen, csak egyenes. Én is ezt tettem volna, akkor is, ha-tapasztalatom szerint-az elvárt viselkedés az, hogy úgy csinálsz, mintha semmit sem hallottál volna, de többet nem ülsz be a kocsijába, hanem kitalálsz valami kifogást. A végeredmény ugyanaz.
2020. júl. 17. 06:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltál tiszteletlen.

Nem értek egyet azzal sem, hogy ez az ő privát beszélgetésük volt. Ha olyan hangerővel beszélt a házisárkány, hogy kint az autóban te is hallottad, akkor teljesen jogos, hogy reagáltál rá.

Szerintem most egy kicsit azért meglepődött ez a nő, hogy nem mindenki olyan papucs, mint a férje.

Szerintem nem aláztad meg a férjet sem. Neki kellett volna előre felmérnie, hogy a kocsi használata okoz-e konfliktust a feleségével. Ha igen, és ilyen könnyen megoldható, akkor eleve azt kellett volna mondania, hogy az ő kocsijával nem tudtok menni, mert ..... és itt valami kamut mondani kell. Vagy előre otthon megmondania a feleségének, hogy az ő autójukkal fognak menni, akkor is, ha ő cirkuszol miatta. Lezajlott volna akkor a konfliktus, és nem akkor, amikor ténylegesen indult.

Sok dolog fölmerült még bennem, pl. hogy a hiszti mennyire szólt annak, hogy a férj külön programot csinál a kollégáival, és nem vele tölti az estét. Vannak-e náluk kisgyerekek, akiket este vacsoráztatni, fürdetni kell. Vagy milyen gyakran csinál programot a feleségével. Ezekhez nektek, kollégáknak nincs közötök, de ez is benne lehet a nő hisztijében.

2020. júl. 17. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Igazad volt!

A privát beszélgetést meg oldják meg csöndben... 😁

2020. júl. 17. 10:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát annál a nőnél nem voltál tiszteletlenebb.
2020. júl. 17. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Szerintem egy bátor húzás volt. Annál a nőnél biztos nem voltál tiszteletlenebb.
2020. júl. 17. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!