Anyósomék a közelbe költöznének. A férjem szeretné, én nem. Mit reagálnátok?
Anyósomék közel akarnak (5 percre) hozzánk költözni. A pontos miértjét nem tudom, de mondják, hogy jobb lenne többet unokázni (van több nekik, nem tudom miért nem hozzájuk közel mennek), meg gondolom majd idősebb korukra szeretnének segítséget kérni.
A férjem nagyon örülne ennek, mert szerinte nagyon jó lenne, hogy vigyázhatnának a gyerekünkre (még pici, 16 hós). Nem tudom mondjuk erre mi szükség van, itthon vagyok vele gyeden, mindent megoldunk 3-an. Kettesben ha mennénk is ritkán.
Anyósom múltkor megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a közelben laknának és mindennap🥺😱 mehetnénk együtt az unokájával sétálni.
A gondom ezzel az egyrészt, hogy anyósomék természete túlbuzgó: egész nap tennének-vennének. Mi örülünk, ha egy 20 perces sorozat részt végre meg tudunk nézni (2 hetente 1x😀) így gyerek és háztartás mellett, nem hiányozna, hogy hívogassanak mindennap valami ürüggyel, hogy pl menjünk fát vágni, vagy menjünk át enni, vagy hagy jöjjenek most azonnal lefesteni a kerítésünket stb.
A másik, hogy anyósomékra 5 percet nem bízom szívesen a gyerekünket. Imádják egymást, de apósom figyelmetlen (múltkor 1 giga kést hagyott az asztal szélén, ahol a gyerek nyúkál), anyósom meg értetlen (mondom, hogy ne a lépcsőn játszanak már a picivel, erre 40 mp múlva ott játszik vele megint... mert "ő így akart játszani"...) és még le is tagad mindent... vagy másra fog.
Harmadrészt nekik itt nincs senkijük, ezért naponta át akarnának magukhoz csalni valami ürüggyel vagy ők jönnének nekünk kéretlenül segíteni.
Én ezt nem akarom... de a férjem igen... Finoman mondtam neki, hogy szerintem ez annyira nem lesz jó, de már arra kiakadt... Ti mit csinálnátok? Meg nyilván nem mondhatom, hogy hova költözzenek, a félelmeimet meg ha elmondanám úgyis az lenne a reakció, hogy "Jaj ettől nem kell félni, nem zargatnánk titeket stb." + meg is sértődnének.
30
Nekem nagyon jó nagyszüleim voltak. Anyukám és az anyósa, nagymamám között voltak viták de én ezt soha nem éreztem. Nem uszítottak, tiltottak tőle. Egy csodálatos unoka nagymama kapcsolattól fosztottak volna meg. Örülök hogy anyukàm nem így állt a dolgokhoz. És mással is lehet biztonságban a gyerek, nem csak az anyjával. Micsoda buta duma.
Túlféltem a gyereket, igen, ezt tudom sajna, de attól mégiscsak mindenki másban jobban bízom, mint anyósomban. Tudom, hogy elfogult vagyok, de amikor anyukám van itt a kicsinél, akkor halál nyugodtan teszek-veszek, ha anyósom, akkor meg gyomor idegem van.
Oké felnevelt 2 gyereket, de basszus... volt, hogy elugrott a 3 percre lévő boltba, amíg egyedül hagyta a fél éves gyereket aludni a kiságyban. (Elszólta magát). Volt, hogy kiszaladt az útra egy felügyelete mellett lévő gyerek. Múltkor a gyerekünk a járókát akarta magára rántani, amikor a férjem szólt anyósomra, hogy ne hagyja már neki, erre anyósom annyit mondott "Nincs cukorból"...
Mindenkinél előfordulhatnak balesetek a gyerekkel, mellettem is ugyanúgy. Bármikor, bármi, bárhol, bárkivel. Nálam is volt, hogy 3 centire ültem mellette mégis beütötte a homlokát pl a földbe, pedig figyeltem rá. Ez mindenkivel előfordulhat, csak anyósomnak nem ér semmit, ha megkérik és figyelmeztetik valamire. Ha baj lenne 1000000%, hogy nem szólna nekem róla, mert félne, hogy többé nem bízom rá. És ha pl a gyerek lenyel egy gombelemet, ahogy előttem írták azért jó lenne tudni róla. Ő azt sem mondaná. Ígyis mindent letagad... volt, hogy egyik unokája beverte valamijét miatta, ő meg rámfogta!!!
Hab a tortán, hogy ő megmondta, hogy mindent megenged az unokáknak. Na most erre mit mondjak? Egy kis csokika belefér, de ő azt a határt bőven túllépné.
Emellett hallottam, hogy egy unokát pl az anyja ellen próbál uszítani... Hogy milyen az anyuka, hogy xy-t nem engedi meg neki... De ebbe bele se menjünk.
Amúgy azért pont a mi közelünkbe jönnének, mert a férjemmel a legjobb a kapcsolatuk a három testvér közül.
Egyébként tényleg imádják az unokákat, lelkesek, az unokák is szeretik őket. Ha közelebb jönnek, akkor heti 1 tali részemről bőven elég, de egyelőre akkor is úgy, ha ott vagyok. Ha túlféltés, ha nem, így érzem. Anyukámékra jobban rábíznám vagy akár a férjem tesójára is.
Maradjunk annyiban, van olyan anyós/nagymama, akire az ember lánya nyugodt szívvel bízza a gyerekét, és van, akire még a szomszéd kutyáját sem bízná. A kérdező ismeri a saját anyósát, ő tudja, melyikhez áll közelebb férje anyja, és szíve joga azt mondani, hogy ő x-ben nem bízik annyira, hogy a gyereket rábízza.
Kérdező, abba, hogy anyósék hová költöznek, nincs beleszólásod, viszont már most érdemes lenne elmondani férjnek és anyóséknak is, hogy mondjuk heti egy alkalomnál több látogatást nem szeretnél. Mondhatod azt is, hogy jártok a picivel tornára, fejlesztére, bármire, ami elviszi azt a kis időt, amíg ébren van, a maradék időben - pl. szombatonként, hogy a férjed is élvezze a szülei társaságát, ne neked kelljen velük egyedül küzdened - szeretettel látjátok őket. De először a férjeddel kell ebben közös nevezőre jutnod.
Köszönöm egyébként a válaszokat! Voltak, akik nagyon jó ölteteket adtak! Boldog új évet!🙂
Anyósom védelmében még annyit, hogy egyébként nem szétszórt. Nem úgy kell elképzelni, hogy egyáltalán nem vigyáz a gyerekekre, mert de, ül velük és játszik. Még csak nem is a véletlen balesetek idegesítenének ennyire, hanem, hogy sosem őszinte.
30#
Értem, tehát te is olyan tipikus gyökér szülő vagy, aki totálisan kisajátitja és ráfügg a gyerekre..
A túlféltés nem jó. A túlféltett gyerek önbizalomhiányos, rosszul funkciónál a való életben..
Én nem lennék arra büszke, hogy a majom szeretetem miatt rengeteg élményről lemaradt a gyerek,mert olyan gyík voltam, hogy még a nagyszüleitől és féltettem..
Hat engem is idegesítene, akar mennyire kedvelem anyósom, a franc akarna minden nap vele találkozni. Persze, a férj munkában, anyuka meg majd szórakoztatja a két öreget. Biztos apuka is örülne ha a feleség szüleit kene minden nap szórakoztatni a saját otthonában, sétálgatni velük stb….
Az meg mindenkinek egyeni dolga hogy kire bízza a gyereket, főleg amíg ilyen kicsi. Nem ettől lesz a gyerek anyuci pici fia/lánya, hanem ha majd nagyobb korában is túl lesz féltve. Én is ezerszer szívesebben bízom a saját anyukámra mint a anyósra, ez van.
Nálunk anyósom teljesen szétbarmolt mindent, amióta megszületett a baba. Előtte a férjem és én is jóban voltunk egymás szüleivel, kivételesen jo volt a kapcsolat. Mihelyt meg lett a baba, anyósomék azt hitték, hogy minden hétvégét együtt töltünk majd. Azért csak a hétvégét, mert nálunk mindkét szülőpáros kb másfél órányira lakik, és 1-2 havonta jártunk haza hozzájuk, mikor hogy. A baba után anyósom állandóan cseszegetett hogy menjünk vagy ok jönnek fent aludni hozzánk. Persze egy pár hetes/hónapos babával ez baromi egyszerű. A férjem estig dolgozik, alig tudtunk így is együtt lenni. Rohadt önző gondolat volt tőle, hogy ennyire ki akarta sajátítani a gyereket, az én szuleimre nem is gondolt, hogy akkor ok mégis mikor látják majd a babát?
Sokat veszekedtunk miatta a férjemmel, és bizony valamennyire romlott is a kapcsolatom anyosomekkel, mert őket ide egyszer se hívtuk meg meg, mert ha egy hete nem voltak itt akkor valamilyen ürüggyel “jaj épp arra járunk” be jönnének. Persze ilyenkor nem tudom mindig kitörő örömmel várni őket. Természetesen nem találkozunk hetente, ezt elég hamar elfojtottam. Nemrég a férjem nem volt itthon a hétvégén, addig én hazamentem a lányommal anyaekhoz, ezen is húzta a száját anyósom hogy miért nem hozzájuk. Az anyám akkor is az anyám, kész pont.
És egy akkora gyerekeket aki meg nem bírja elmondani mi a baja, az ember nem biz akarkire. Anyósom számára az az opció létezett csak, hogy a babának faj a hasa azért sír, később meg a foga miatt. Hat a baba éhesen ordított, de szerinte ne etessem meg… mikor ültettem volna be múltkor az etető székbe odajött és elkezdte bele feszegetni a lábát, majd nyilván ez nem tetszett a lányomnak, elkezdett csapkodni nem akart enni, erre lefogta a kezet és nyomta volna a kaját a szájába. Anyós biztos szívesen falatozott volna lefogott kézzel miután erőszakkal leültették. Ezt csak azért írom hogy anyósom nem olyan felelőtlen mint a tied, mégse hagyom rá a lányomat olyan szívesen. És hogy a mai napig generál problémát a túlzott nyomulással, szóval legyél óvatos és a szabályokat jó előre fektessetek le. A férjed meg sértődés helyett üljön le és beszéljetek meg.
Lol, mégis milyen élményről maradna le egy csecsemő, meg egy alig egy éves? 😀 Az nem élmény még neki, hogy anya helyett a mama dajkálja.
Gondolom ha már 2-3-4 éves lesz simán mehet majd játszani a nagyszülőkhöz, de egy ilyen picit nem hagy az ember akarkire. Én inkább ezt a nagy nyomulást tartom “gyokersegnek” ha már ilyen stílusban beszélgetünk… hogy egy ilyen kis babánál sem tartják tiszteletben, hogyha nem akar az anyuka fel napra lelépni a nagyi javára. Persze ha olyan a nagyi simán, de ha a szülő nem szeretné, akkor azt el kell fogadni. Senki nem lett még lelkibeteg, mert csecsemő korában nem bízták a nagyira. 😅 Ez a szülei döntése, ők érzik. Ha nem jogos, akkor is.
Sehol senki nem egy 1 év alatti gyerekről beszélt..
Te írtad, hogy soha senkire se bíztada gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!