Anyósomék a közelbe költöznének. A férjem szeretné, én nem. Mit reagálnátok?
Anyósomék közel akarnak (5 percre) hozzánk költözni. A pontos miértjét nem tudom, de mondják, hogy jobb lenne többet unokázni (van több nekik, nem tudom miért nem hozzájuk közel mennek), meg gondolom majd idősebb korukra szeretnének segítséget kérni.
A férjem nagyon örülne ennek, mert szerinte nagyon jó lenne, hogy vigyázhatnának a gyerekünkre (még pici, 16 hós). Nem tudom mondjuk erre mi szükség van, itthon vagyok vele gyeden, mindent megoldunk 3-an. Kettesben ha mennénk is ritkán.
Anyósom múltkor megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a közelben laknának és mindennap🥺😱 mehetnénk együtt az unokájával sétálni.
A gondom ezzel az egyrészt, hogy anyósomék természete túlbuzgó: egész nap tennének-vennének. Mi örülünk, ha egy 20 perces sorozat részt végre meg tudunk nézni (2 hetente 1x😀) így gyerek és háztartás mellett, nem hiányozna, hogy hívogassanak mindennap valami ürüggyel, hogy pl menjünk fát vágni, vagy menjünk át enni, vagy hagy jöjjenek most azonnal lefesteni a kerítésünket stb.
A másik, hogy anyósomékra 5 percet nem bízom szívesen a gyerekünket. Imádják egymást, de apósom figyelmetlen (múltkor 1 giga kést hagyott az asztal szélén, ahol a gyerek nyúkál), anyósom meg értetlen (mondom, hogy ne a lépcsőn játszanak már a picivel, erre 40 mp múlva ott játszik vele megint... mert "ő így akart játszani"...) és még le is tagad mindent... vagy másra fog.
Harmadrészt nekik itt nincs senkijük, ezért naponta át akarnának magukhoz csalni valami ürüggyel vagy ők jönnének nekünk kéretlenül segíteni.
Én ezt nem akarom... de a férjem igen... Finoman mondtam neki, hogy szerintem ez annyira nem lesz jó, de már arra kiakadt... Ti mit csinálnátok? Meg nyilván nem mondhatom, hogy hova költözzenek, a félelmeimet meg ha elmondanám úgyis az lenne a reakció, hogy "Jaj ettől nem kell félni, nem zargatnánk titeket stb." + meg is sértődnének.
Akár anyósként, akár menyként saját döntést hoznék, hogy hova költözöm, ez nem szavazás, vagy kívánságműsor kérdése, nem kell hozzá senki engedélye.
Viszont, mivel feltételezhetően felnőtt emberekről beszélünk, a további kapcsolattartás és életberendezkedés nagyrészt a emberi hangú kommunikációtól és a bevezetéstől függ.
Én kicsit szomorúan olvastam. Nem leszek népszerű, tudom, mert a válaszom nem trendi.
Egyrészt oda költöznek, ahova akarnak. Felnőtt emberek, és vélhetőleg nem fogyatékosak.
Másrészt kicsit olyan érzésem van, hogy nem konkrétan velük van bajod, hanem ab ovo zavar, hogy másnak is köze lehet a gyerekedhez.
Ilyenkor olyan szívesen tekernék az időn és megnézném, mit szólsz pár évtized múlva, ha a gyereked társa akar távol tartani az unokatol.
És valóban: valami olyasmivel kapcsolatban vázoltad fel a szerinted legrosszabb verziót, ami még meg sem történt.
Ahogy valaki írta: ők nagyszülők, és semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy szeretnének az unokáik (és az ő családjuk) közelében lenni.
A szomorúságom pedig (hogy visszautaljak az első mondatomra) az ilyen kérdéseknél abból táplálkozik, hogy mennyire rettegnek a családtagok egymástól, és mennyire kevéssé törekednek a kompromisszumra, vagy a család mint értek mennyire keveset számít.
(Ha úgy érzed, túl sok, amit akarnak, akkor még mindig megmondhatod.)
Szerintem pedig szükség van a generációk közötti távolságra. 5 percre lakni egymástól, nekem az a nagyhalál lenne.
Amúgy én is dolgozom is, munka mellett tanultam is, mégis meg tudtuk oldani úgy, hogy egyik nagymama már nem élt, az én anyám pedig 150 km-re lakott, és a kislányom 7-8 éves volt. Találtunk az utcában egy megbízható, rendes, nyugdíjas nénit, aki vigyázott rá, fizettünk neki. Ehhez nem kellett 5 percre költöznie a nagymamának.
Itt nem anyósék közelebb költözése a legnagyobb gond.
Hanem a Te viselkedésed.
Tipikus helikopter első gyerekes szülő.. Aki azt hiszi csak ő tudja jól ellátni, életben tartani a gyereker.. Remélem azért a saját apjától nem irigyled a gyereket..
Bármennyire is hihetetlen számodra:anyósodék felnevelték a férjedet! Akit Te választottál!
Ezen gondolkozz el..
Akik itt helikopterek azok anyósék.
Minden nap séta együtt???
Jópofa a férjed, ő dolgozni van, a két unatkozó öreg, meg akaszkodna rátok egész nap.
Én megértelek én sem bíznám egy sunnyogó, felelőtlen emberre a gyerekemet.
Nagyon határozottan tarts ki a szándékod mellett!
Miért pont hozzátok közel akarnak menni? A többi kölyke?
25-ös, bocs, de ez nem érv (nekem sosem volt az), hogy ő is felnevelt 1/2/3/x gyereket.
Olvashattad, hogy anyós sumák, a másik unokáknál már volt olyan, hogy elsunnyogta, ha baj volt. (Mondjuk ez akár végzetes is lehet, ha a gyerek lenyel egy gombelemet, ő pedig nem szól.)
Én is túlféltettem, de mindenki úgy félti a gyerekét, ahogy akarja, és ebbe külsősnek beleszólása nincs szerintem.
Bocs, de ha szapulni kell anyóst akkor ne válaszd a fiát..
nem, nem az az érv, hogy felnevelt 1-2-3 gyereket. Hanem azt aki te is választottál.
Túlfélteni a gyereket meg nem csak gáz, de a legkevésbé sem jó, főleg a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!