Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen egy ideális meny...

Milyen egy ideális meny manapság? Mennyit változott a világ, mitől lesz jó meny a meny?

Figyelt kérdés
A világ nagyon sokat változott! Tágranyílt szemmel hallgatom nagymamám, ahogy azt mesélte régen milyen "elvárások?" voltak a meny felé anyóstól. De mitől lesz a mai modern világba jó meny a meny? Illetve mitől lesz rossznak bélyegezve? Megoldás e elkerülni anyóst, ha esetleg nem jönnek ki jól? Megteheti e a meny, hogy csak akkor kíséri a párját aki egyébként se megy hetente, amikor épp kedve szottyan?

2021. nov. 8. 15:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

Azért takarítok, mert be akartam neki segíteni a házi munkába (bár mindenki segít neki, aposom főz a felnőtt gyerekei takarítanak) nagyon jól csinálja.

Vagyis már nem takarítok, csak főzök (babát várok) a férjem már annak sem örül, hogy az anyjánál főzök.

2021. nov. 8. 21:07
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Nincs oylan hogy ideális, mindenkinek más és más a szempontjai ami alapján az ideális neki az ideális.
2021. nov. 8. 22:47
 13/23 A kérdező kommentje:
Ó! Köszi az eddigi válaszaitokat! Eleinte meg akartam felelni..úgy öltöztem,beszéltem,úgy hordtam a hajam..anyós folyamatos sírását is hallgattam órákon át. Ugrottam ha felhívott. Most összeteszem a kezeim, ha havi szinten kibírom ahogy az ajtóba sír nekünk hogy minden rossz náluk mi baja miért nem vele lakunk,én is.. Másik hogy mégis miért nem jössz Kati hisz a fiammal vagy!? A menyasszonya vagy nem? Akkor ha vele vagy miért nem jössz, rosszban vagytok? Ezzel azt írta körbe hogy a szemében az nincs a párjával aki nem kíséri és szerinte fasirtba vagyunk a fiával mert nem megyek..??
2021. nov. 8. 22:59
 14/23 A kérdező kommentje:
Másik sérelme: 35 éve napi szinten lesi az ő anyósa (párom apai nagyija) kívánságait és nem csak mióta idős segít neki hanem 35 éve. (De ezt a többiektől tudom.) A baja hogy én már semmilyen dolgát se lesem, nem futok ha füttyent és nem kérem ki a véleményét.
2021. nov. 8. 23:01
 15/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem érdekel anyósomék vagy apáék véleménye... törődjön mindenki a saját dolgával, amíg a páromnak és nekem megfelel az életünk, úgy éljük, pont.
2021. nov. 9. 06:58
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Ez egy betegség,úgy hívják megfelelési kényszer.

Szerintem az anyósnak semmiféle elvárása nem lehet a mennyel szemben,hiszen nem ő választotta párnak,hanem a gyereke.

Ezzel az erővel felelj meg mindenkinek a világon.

2021. nov. 9. 08:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ami a gond: anyósom kezdettől ragaszkodott ahhoz, hogy a vasárnapi ebéd, a húsvéti ebéd és még a szenteste nála legyen. Anyukám meghalt, apukámmal nem olyna jó a kapcsolatom. Az, hogy nagymamám is szeretné, hogy időnként hozzá menjünk, aki szintén egyedül él, az nem nagyon érdekelte.

De aztán a sarkamra álltam, és megelégeltem. Nem csak amiatt, mert mondjuk kettesben akartunk lenni pl szenteste, vagy vasárnapra el akartunk menni kirándulni, hanem mert ezek az alkalmak arról szóltak, hogy anyósom panaszkodik, és ugyanazokat a sérelmeket mondja el ezredjére.

Pl. A másik fia válása milyen csúnya volt

2001-ben mindenszentekkor elhagyta a szemüvegét (nem vicc :D)

A szomszéd kertje gazos és hozzá is átmegy.

Amikor vitt a testvérének kóstolót, nem volt tökéletesen tiszta az edény, amikor vissza hozta (fehér műanyag ételhordóról van szó, és megfogta a paradicsompüré, lehetetlen kimosni belőle)

Hasonlók.

Egyszerűen gyötrelem volt.

Hiba próbáltuk terelni a beszélgetést, folyton csak a sírás, a panasz.

Végül együtt döntöttük el férjemmel, hogy szépen csökkentjük ezeket az alkalmakat, mert nem bírjuk.

Persze emiatt ki a hibás? Én.

2021. nov. 9. 08:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Igaz anyós még nem vagyok.

De a saját bőrömön megtapasztaltam milyen ne legyek.

Nem kell beleszólni a fiatalok életébe , és semmi esetre sem összeköltözni.

2021. nov. 10. 07:55
 19/23 A kérdező kommentje:
Ez is maximálisan igaz! Nagyom sokáig költözés előtt engem "zaklatott" azzal hogy cuccoljak át főz rám mos rám ne menjünk el. De ezt olyan ijesztő módon hogy teljesen evidenssé tette: mennünk kell. :D de párom egy percig se akart arra beszélni hogy ott éljünk.
2021. nov. 10. 11:17
 20/23 Mamura válasza:
100%
Én nem szeretem az anyósom,ennek meg vannak a nyomós okai. A férjem iránti tiszteletből viszont ezt próbálom nem kimutatni. Amikor látogatóba jönnek összeszorítom a fogam és próbálom minél elviselhetőbbé tenni azt a pár napot míg együtt vagyunk
2021. nov. 10. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!