Ideális nagymama? Többi lent.
Ideális nagymama aki csak nagymama. Támogatja a fiatalokat érzelmileg, életvezetésben, családi összetartozásban olyan módon, hogy ha kell, ha kérdezik akkor bölcs tanácsokkal látja el őket, ha pedig nem kérdezik akkor csenben figyel csupán. Nem akarja a gyereke helyett megélni annak házasságát, nem akarja a gyereke helyett nevelni annak gyerekét. Viszont ha van rá kapacitása, energiája, ideje, akkor jön ha hívják, unokázik. Játszik a gyerekkel, de nem akarja nevelni.
Létezik ilyen? :)
Nálunk a nagyi mindig sokkal lazább volt, mint anyuék, ezért imádtuk is. Nyilván nála sem lehetett a végtelenségig feszíteni a húrt, de azért jóval engedékenyebb volt, agyon kényeztetett minket, unokákat. A lehetőségeihez mérten mindent megkaptunk tőle, illetve bármikor bármi volt jött, ott volt minden szülinapon, névnapon, családi eseményen, mindenen a mai napig.
Mostmár én is anyuka vagyok és az én anyukám is hasonlóan áll az unokájához. Nála is megvan a keret, amíg el lehet menni, nyilván a jóra neveli, de azért jóval nagyobb a szabadság nála, mint itthon. A kislányom imádja is! A párom szülei is ilyenek, őket is imádja. :) Ott a nagypapa kicsit "rosszabb", de jó fej ő is. Ő viszi bele a csibészségbe a lányomat, de amíg ezek csak apróságok, addig nem zavar.
Amit nem szeretek, az az ha bírálnak. Anyósomnál néha elszalad a téma ebbe az irányba, de szerencsére ő is gyorsan észreveszi magát. Pl. miért kap még anyatejet a pici, már husit kéne rágnia!? Miért van még cumi a szájában? Miért így csinálom, miért úgy? Tanácsot adni lehet, de fogadja el, ha nem fogadom meg! Egyébként abszolút elégedett vagyok a nagyikkal. :)
Hogy milyen a jó meny, azt nem tőlem kell megkérdezni, de igyekszek jó kapcsolatot ápolni, márcsak a gyerek miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!