Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósok! Titeket zavar, ha a...

Anyósok! Titeket zavar, ha a menyetek nálatok főz? Vagy fordítva?

Figyelt kérdés

Illetve tapasztaltátok-e, hogy bár kimondatlanul, de nem nézi jó szemmel a másik?

Néha, ha napközbenre megyek át anyósomékhoz, akkor én csinálom meg az ebédet, mert hétköznap náluk szinte semmi kaja nincs (értsd, még reggelire való is csak épp hogy). Ebédre mirelit van, ha van. Így ha tudom, hogy oda megyünk, vagy viszek magunknak az otthoni kajából, vagy veszek friss alapanyagokat, de akkor természetesen úgy főzök, hogy nekik is jusson belőle. Ettől függetlenül, ha csinálok kaját, többnyire nem esznek belőle, és inkább semmit nem esznek (konkrétan többször voltunk ott a lányommal egész napot, meg még a születése előtt én egyedül is, és volt, hogy egész nap egy falatot nem látom őket enni). Épp tegnap volt ilyen, hogy főztem, és mondtam is, hogy úgy csinálok, hogy nekik is legyen, bólogattak, hogy oké, esznek, aztán mikor oda jutottunk, hogy mondtam, kész a kaja, rögtön senki nem kért. Mondtam a férjemnek, hogy ez mennyire rosszul esik, és hogy nem értem, mert friss alapanyagokat viszek, nem főzök rosszul, nem nyalom le a főzőkanalat (kóstolok, de mindig fiókból vett tiszta kanállal). Férjem azt mondta, hogy lehet zavarja őket, hogy ott főzök. De könyörgöm, ha egész napra megyünk át a gyerekkel, és SEMMI kaja nincs, akkor mit várnak? Persze nem mondják, hogy baj lenne, hogy ott főzök, de ha rákérdeznék, akkor tagadnának, hárítanának.

Eldöntöttem, hogy többet kajaidőben már nem megyünk, max ha kifejezetten ebédre hívnak hétvégén, mert nekem ez így baromi kellemetlen. Ciki, ha úgy főzök, hogy nekik ne legyen, mondván, hogy úgyse esznek belőle, az meg megalázó, ha csinálok, de bele se szagolnak. Viszont mivel relatíve ritkán megyünk a gyerekkel, ezért ilyenkor több időre viszem. De így ez nagyon gáz.

Anyagi problémájuk nincs, nem azért nincs normális kaja náluk sokszor.

Tapasztalt valaki hasonlót? Mit gondoltok erről a helyzetről?

2021. szept. 16. 14:31
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
82%
Hát szerintem kimomdottan bunkóság beállítani máshoz főzni, hacsak nem ő kért rá.
2021. szept. 16. 15:09
 12/56 anonim ***** válasza:
88%

#4:

Ott a pont, egyetértek, bár nálunk ez a kitétel -idézet Tőled- nem működik...

"de amúgy én se engedek be senkit a konyhámba főzni ,még a férjemtől se nézem jó szemmel ha elkezd ott komolyabban ténykedni, ugyanúgy visszafelé is ő se szereti , hogy ha én a műhelyben pakolászok meg mittomén mit csinálok."

-mert bizony én is rendet rakok a konyhában, az asszony is a műhelyben/garázsban.

Nagy ugyanis az "átjárás", ha ő metszeni akar (mert ő ért hozzá), akkor metsz, ágat nyes, stb -és ilyenkor az ebéd az én dolgom. :)

F.

2021. szept. 16. 15:09
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező, nem lehet, hogy ők egyszerűen nem éhesek napközben? Gondolom, ha akarnának enni, akkor megoldanák. Te meg odamész, felforgatod a konyhát (kis túlzással, de érted, hogy értem), kajaszagot csinálsz, aztán erőszakoskodsz, hogy egyenek. Én sem örülnék.
2021. szept. 16. 15:22
 14/56 A kérdező kommentje:

Fontos, és kimaradt, hogy több mint 2 évig éltünk náluk, akkor akarva-akaratlanul napi szinten használtam a konyhát. Mindent ismerek, hogy hol van, mindig rendet rakok, vissza a helyére, ha az övékét használtam, pótolom.

Persze így már más, hogy nem lakunk ott, csak én ezt nem gondoltam így át. Jogos, nem beszéltünk erről azóta. Mondom, már eldöntöttem, hogy kajaidőben nem megyünk. Megértem, ha ez nem tetszik nekik, és tiszteletben fogom tartani, de nekem meg az az ultra gáz, ha viszek kaját otthonról csak a gyereknek és magamnak, és előttük esszük meg úgy, hogy ők nem ebédelnek.

Tudta, ha főzni fogok, mindig mondtam, hogy ez lesz, szeretik-e, megyek boltba.

Hozzáteszem, ez nem mindennapos, évi pár alkalomról van (volt) szó.

2021. szept. 16. 15:24
 15/56 anonim ***** válasza:
87%
Nekem van 3 menyem is. Egyik sem akar nálam főzni, örülnek, ha ehetik amit főzők, nemhogy neki álljanak főzőcskézni:) Engem nem zavarna, ha főzni akarnának. Nagyobb családi rendezvényeken olyan előfordult, hogy egyik fiam a feleségével akarta a menüt elkészíteni, és én csak a kezük alá dolgoztam, mit, hol találnak:)
2021. szept. 16. 15:27
 16/56 A kérdező kommentje:

14

Kötve hiszem, hogy ne lennének éhesek, amíg ott éltünk, láttam, hogy mennyit/milyen gyakran esznek. Szerintem csak nekik is ciki, hogy nincs normális kaja (ami oké, ha nekik ez így megfelel) és inkább nem esznek, ha ott vagyok, mint hogy azt lássam, hogy szendvicsen és mirelit pizzán élnek hétköznap. Hozzáteszem, engem az sem érdekel, csak gondoltam, a frissen főtt kaja jobban esik. Ezek szerint nem.

17/56 A kérdező kommentje:
A 16-os komment a 13-asnak szólt.
 18/56 A kérdező kommentje:

Már csak azért is, mert hétvégén mindig rendes ebéd van.

Na mindegy, eltérőek a szokások, ezt kár ragozni, bennem eddig nem merült fel, hogy zavarná, mert többször volt már rá példa, és sosem szólt vagy utalt rá. Én jószándékkal tettem, de látom, ez sokaknál kiverné a biztosítékot, így be kell látnom, én voltam eltájolva. Köszi a véleményeket, jó tisztábban látni a helyzetet!

2021. szept. 16. 15:30
 19/56 anonim ***** válasza:
93%

Én nála nem főznék. Nem is mennék át, csak ha ettem.

Mi laktunk anyóséknál (legrosszabb döntés volt, bár így igazán kiismertem őket) és nem főztem ott szinte soha, mert a férjem evett volna úgyis az övéből, de az enyémet csak én ettem meg a férjem, ha nem lakik éppen be anyóséból.. Úgy voltam minek akkor...

Anyósomék amúgy SOHA nem ettek az enyémből ha nagy ritkán főztem és annyit, hogy abból mindenkinek jutott volna! Direkt nem ettek, hogy ezzel is mutassák mennyire semmibe vesznek! Mert ez azért volt tőlük. Tucatszor tettek megjegyzést arra, hogy nem vagyok családtag.

Azóta esznek muszájból, amióta elköltöztünk és hogy néz ki ha ebédre jönnek nem esznek...De anyósom szinte sosem fejezi be a másodikat, hogy ő tele van... Ja persze. Jó, hogy nem hánytatja meg magát utána, hogy az én kajámból kellett ennie. Komolyan.

Amúgy minket sosem hívnak se egy ebédre, semmire. Csak ha alkalom van. Na az évi 2 alkalom. Névnap meg születésnap amikor anyósom ünnepelteti magát. Vagy ha néha valamiért arra vetődünk.

Szóval nekünk nincs ilyen gond.

2021. szept. 16. 15:40
 20/56 anonim ***** válasza:
83%
Olyan ételt főzöl, amit ők szeretnek, vagy azt, amit te szeretsz?
2021. szept. 16. 16:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!