Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A jövőbeli anyósom ki nem...

A jövőbeli anyósom ki nem állhat, mit tegyek? 27/N

Figyelt kérdés

Még gimnáziumban ismertem meg a vőlegényemet. Akkor egyáltalán nem beszéltünk, maximum pár szót. Aztán gimnázium után összehozott minket az élet, azóta is együtt vagyunk, tavaly meg is kérte a kezem.

A probléma abból adódik, hogy a családjának elég sok pénze van. Azt nem mondom, hogy milliárdosok, de van pénzük.

Leszögezném, hogy jó ideig nem is tudtam, hogy a vőlegényem milyen körülmények között él, de nem is érdekelt, hiszen önmagáért szerettem bele. Az anyja már máshogy látja a helyzetet... szerinte csak a család pénzére fáj a fogam, és egy törtető vagyok. Bocsánat a fogalmazásért, de ő az a tipikus kiállhatatlan hárpia, aki játsza a jópofi feleséget, közben egész életében egy percet nem dolgozott. Azt a sok pénzt sem ő teremtette elő természetesen.

Az igazi baj akkor kezdődött, amikor én ezt közöltem vele. Képzelhetitek, hogy mi van azóta.

Az apával egyébként nincs baj, úgy látom, hogy ő kedvel. Na de a felesége... Attól félek, hogy a vőlegényemet meg válaszút elé fogja állítani, de akkor úgysem engem választ, hiszen ő csak az anyja...

Szóval, mit tennétek a helyemben?

2021. aug. 28. 00:26
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
95%
Itt mindig menni fog az adok-kapok.
2021. aug. 28. 09:02
 22/59 anonim ***** válasza:
86%
20- az mindegy, hogy jogilag van-e értelme , vay sem, itt a gesztus lenne a lényeg.
2021. aug. 28. 09:09
 23/59 anonim ***** válasza:
80%

"Úgysem tudja az anyós bizonyítani. Nem azt mondtam, hogy a vőlegénnyel kézenfogva kell az anyós előtt visszajátszani."

Előbb-utóbb megtudná így is úgy is, nyugodt lehetsz. Egy következő konfliktusnál valamelyikük elszólná magát, talán éppen a kérdező, vagy bármi. De ha nem tudná meg, akkor is sunyi, alattomos módszer, amitől nem fog nőni a vőlegénye szemében, sőt!

"Az ember lojalitása megoszlik az anyja és a párja közt. Nem magától értetődik, hogy akkor most el kell fogadnom, hogy a két legszeretettebb ember közül az egyik nem százas, és akkor a másik mellé állok valamennyire/teljesen."

Mindenki tudja előre, még mielőtt belemegy egy kapcsolatba, hogy igen, ilyenek lesznek, mindenféle dolgokkal kapcsolatban, hogy majd konfliktus lesz és dönteni kell vagy megtalálni az arany középutat, a kompromisszumot. Meg kell tanulni kezelni az ilyen helyzeteket mindegyik félnek - de közben bizonyos elveket nem szabad feladni, pl. nem szabad átmenni alattomosba, ha azt akarjuk, hogy a párunk tisztelni tudjon minket.

"Ez egy folyamat, ami a köztük őrlődőnek fájdalmas."

Igen, mindenki tudja, és aki szereti a másikat, az próbálja csökkenteni a fájdalmat. Azzal viszont csak növelné, ha a másik legszeretettebb ember háta mögött felvételt készítene róla, mert azzal azt bizonyítaná, hogy semennyire se szereti, még csak nem is tiszteli azt, aki a párja másik legszererettebb embere.

2021. aug. 28. 09:24
 24/59 anonymousreview60 ***** válasza:
31%
"Előbb-utóbb megtudná így is úgy is, nyugodt lehetsz." Nem kell megtudnia. A hangfelvétel csak amiatt kell, ha kételkedne a vőlegény. Onnan kezdve, hogy egyértelműen bízik benne, akkor már nem kell. Az anyós is tudja, a meny is tudja, mit mondott az anyós. Az anyósnak meg elég azt látnia, hogy a fia hisz a menynek.
2021. aug. 28. 10:44
 25/59 anonim ***** válasza:
90%

"Onnan kezdve, hogy egyértelműen bízik benne, akkor már nem kell."

Házasságra készülnek anélkül, hogy ez az egyértelmű bizalom máris meglenne, úgyhogy szerintem valamit nagyon rosszul csinálnak... Ha a bizalmat csak egy(? vagy ki tudja, hány...) ilyen kalózfelvétel eredményeképpen lehet "kikényszeríteni" a másikból, akkor fabatkát sem ér az egész kapcsolat...

"A hangfelvétel csak amiatt kell, ha kételkedne a vőlegény. Onnan kezdve, hogy egyértelműen bízik benne, akkor már nem kell. Az anyós is tudja, a meny is tudja, mit mondott az anyós. Az anyósnak meg elég azt látnia, hogy a fia hisz a menynek."

Elégnek elég lenne elvileg, csakhogy nem szoktak itt véget érni a lehallgatásos történetek, hanem jön az utóéletük, hogy pl. egy következő konfliktusnál majd azt mondja a felidegesített menyasszony a vőlegénynek az anyósjelölt (vagy másvalaki) füle hallatára (mert idegesen nem sikerül türtőztetnie magát), hogy "Már megint nem hiszel nekem? De hiszen a múltkor is hogy viselkedett az anyád, a saját szemeddel láttad, már nem emlékszel?" - és már meg is tudta az anyós, hogy felvétel készült a beleegyezése nélkül, másképp nem láthatta volna a saját szemével a fia, hogy ő akkor hogy viselkedett, egyértelmű, ő se teljesen hülye...

2021. aug. 28. 12:24
 26/59 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagyok anyós és még menynek sem mondhatom magam, de ha egyszer valaki/bárki belepofázna a házasságunkba, hogy én és a férjem milyen feltételekkel éljük az életünket nagyjából 30 éve, azt úgy vágnám ki a házamból, mint a taknyot.

Ha a (nem létező) gyerekemnek ez nem tetszene, mehet ő is utàna!

2021. aug. 28. 12:43
 27/59 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem magad alatt vágtad a fát Kérdező.

Ilyen hátszéllel szemben soha nem leszel boldog, mert az első komolyabb konfliktusnál a pasid igazolva fogja látni az anyja véleményét.

És még annyit:

Ha nem kapod össze magad és nem kérsz bocsánatot, borítékolom neked, hogy esküvő sem lesz!

2021. aug. 28. 12:53
 28/59 anonim ***** válasza:
86%
Mi közöd neked ahhoz,hogy az anyós jelölted dolgozott vagy nem?Azt hiszed, hogy amikor valakiknek pénze lesz, azért nem kell vállalni semmit sem.Biztosan támogatta a férjét és a családját mindenben.Nem kell azt hinni,hogy aki nem jár el munkahelyre az már nem csinál semmit sem, igen pl. nem pletyizik annyit,mint egyesek a munkahelyükön.
2021. aug. 28. 13:20
 29/59 A kérdező kommentje:

Elég sokan írjátok, hogy tiszteletlen voltam, meg hogy belepofáztam az életükbe. Igazat adok nektek, teljes mértékben.

Azt viszont nem hiszem, hogy nem jogosan szóltam be neki. Ez az ominózus eset nem egy túl régi történet, de az állandó megalázás és a családom sértegetése igen. Azért mondtam meg neki a véleményem, mert elegem lett abból, hogy szerinte én egy kis ágrólszakadt lány vagyok, és ennek még hangot is adott. Álljon már meg a menet...

Egyébként nem mondhattam hülyeséget, vőlegényem apjával még továbbra is jó a kapcsolatom. A vőlegényem pedig próbál pártatlan maradni az egészben.

2021. aug. 28. 14:34
 30/59 A kérdező kommentje:
Ezt a hangfelvételt pedig hülyeségnek tartom, nem hiszem, hogy ebben a helyzetben ez a legjobb megoldás. Egyrészt en nem vagyok egy aljas képmutató, mint a kedves anyósom, másrészt bízom abban, hogy a vőlegényem ilyen intrikák nélkül is elhiszi, hogy nem én kezdem a feszültséget. Ő is tudja ám, hogy milyen nő az anyósom, de csak az anyja.
2021. aug. 28. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!