Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyukámnak,...

Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy ne ossza már meg a nagynénémmel az én jövőbeli terveimet hajszál pontosan?17l

Figyelt kérdés

Igazából csak akkor beszélgetnek, ha anyu valamihez nem ért, tőlem nem akarja megkérdezni és ilyenkor inkább hozzá fordul. Szóval igazából annak ellenére, hogy gyalog 15 perc séta az út hozzájuk nem találkozunk túl sűrűn, max kéthavonta és az ünnepekkor. Plusz ha pont olyankor vagyok a nagymamámnál, amikor a nagynéném. Igazából nem vagyok rosszba anyu testvérével, csak amikor kicsi voltam nem sokat találkoztunk, aztán általános iskola felsőben a tanárom lett (és minden jegyemet hamarabb elmondta anyámnak, mint én), valahogy nem lett olyan hű de bizalmas kapcsolatunk.

És anyu szerint semmi beszéd témájuk nincs, csak a gyerekek. És ennek az a következménye, hogy anyám engem összehasonlítgat az unokatesóimmal, akik egyébként huszonévesek és különélnek már, ha pedig nagynénémmel találkozok bárhogyan, folyton azok vannak, hogy "nahát, nem gondoltam volna, hogy gondolkodsz azon, hogy a törit vedd fel faktnak", "de jó, hogy ilyen hamar akarsz előrehozottan érettségizni infóból" vagy a "biztos, hogy tanár akarsz lenni te is? Általánosban még nem úgy tűnt, hogy alkalmas lennél rá.." és egyéb hasonló kínos mondatok.

Én már megkértem anyut, hogy ne mondja már el a terveimet, meg a sulis dolgaimat, de nem használ. Állítólag nincs más téma. Úgyis meg lenne kérdezve tőlem, ha velem is találkozik az a rokon, én meg nem szeretem úgy nyitni a beszélgetést, hogy már tudja és nem én döntöttem el, hogy meg szeretném vele osztani. Ráadásul, ha anyám is ott van egy ilyen beszélgetéskor, akkor mindig közbeszól, hogy dehát mért nem megyek bele valamelyik részletbe jobban...

Mit kezdjek vele, hogy ne csinálja ezeket?

2020. máj. 14. 09:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg anyukádnak NYOMATÉKOSAN hogy ne mondja el a saját titkaid, mint ahogy te sem mondod el a barátnőidnek a titkaidat. Anno nekem is volt hasnló próblémám, anyám minden képet kirakott Fb-re, ami nagyon zavart. Leültünk szépen, és elmagyaráztam neki, hogy ez nekem nagyon rosszul esett.(és bár em vált be, ezért mondtam neki hogyez illegális és ezért fel is jelenthetném [Persze nem komolyan, mert senki nem jelentené fel az anyját] aztán abbahagyta... 4 év után). Te ne csináld ezt, vagyis te is próbáld meg vele leülni. Bár szerintem úgy vannak vele hogy ez aranyos, nem cukkolni akarnak vele. Illetve ez nem olyan téma, amivel nagyon rosszat tesz szerintem.
2020. máj. 14. 09:21
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Hát kérd meg, hogy a magánéletedet kezelje is akként, mert különben nem fogod vele megosztani a dolgaidat, ha nem bízhatsz benne.
2020. máj. 14. 09:34
 3/6 anonim ***** válasza:
19%

A kettes jól mondja. Ha nem válik be, mehet a feljelentés (akár koholt vádak miatt is, hogy pl ver, vagy illegális kakasviadalokat rendez)

Bár ez már nagyon radikális. Akkor inkább költözz el Mehikóba Tacót árulni Sombreroban 10 $-ért.

2020. máj. 14. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak ilyenek, némelyik embernek magyarázhatsz szépen is, csúnyán is, akkor sem fogják megérteni, hogy neked ez nem tetszik. Számukra ez teljesen természetes, egyébként meg pl. a továbbtanulásodra vonatkozó dolgok megbeszélésével szerintem nincs semmi gond.
2020. máj. 14. 11:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ezt csinálta édesanyám. A húgának minden dolgomról beszámolt, pl. de ilyen nagyon személyes dolgokról is, hogy először leborotváltam a lábam, meg mikor menstruálok.

Leültem anyámmal beszélni, hogy fogja vissza magát, mert ez nekem nagyon kellemetlen. Ideig-óráig bírta, utána nem mondtam el neki semmit sem.

Miután ezt észrevette, bocsánatot kért, adtam neki még egy esélyt, azóta helyén tudja kezelni más privát szféráját.

2020. máj. 14. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1.Megkéred, hogy ne tegye.

2.Elzárod az info-csapot, amennyire tudod.

3.Időnként meglátogatod a nagynénédet, és részletesen elmeséled neki anyád ügyeit, pl. éppen menstruál, mennyit keres, stb. Lehetőleg olyasmit, amit biztos, hogy nem mondana el a testvérének. Ha kérdőre von, akkor újra ülj le vele beszélni, és magyarázd el neki tetted pedagógiai célzatát!

4.Vagy: amikor a nagynénéd visszamond valamilyen hírt, amit rólad hallott, mindig cáfold meg, pl. nem is akarom felvenni a töri faktot, pont matek faktot akarok, nem értem, hogy anya miért vezet félre téged szándékosan. Mindig teljesen az ellenkezőjét mondd, és tedd hozzá, hogy anyád szándékosan hazudozik rólad, ezen majd jól meglepődnek, lehet, hogy anyád észbe kap.

2020. máj. 14. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!