Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósotok mennyire szól bele...

Anyósotok mennyire szól bele a baba körüli dolgokba, életetekbe?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a saját véleményekre, plusz a miénkről. Saját: Anyukám nem igazán szól bele az életünkbe, viszont anyósom más típusú személyiség, nem igazán voltam ilyenhez szokva családon belül, ezért kicsit nehezebben kezelem. Pl.: mostanában állandóan azt hallgatom, h vegyem ki a babafészket a kiságyból, nem kell már az, vagy h le kellene cserélni a babakádat valami másra. Igazából úgy érzem, a lehtöbbször nem tanáccsal vagy javaslattal áll elő, hanem utasításokkal. Múlkor előfordult olyan is, h páromnak írt egy sms-t, hogy milyen ruhát meg szandát vegyek fel, ami már most kiverte a biztosítékot, bár igaz erre nem reagáltunk (amit már megbántam) Ti mit mondanátok neki? Köszönöm előre is.

2021. aug. 25. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Annyira fog amennyire hagyjátok neki
2021. aug. 25. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

Az én anyósom állandóan tanácsokat ad, én meg általában azt válaszolom, hogy ez hülyeség. Így élünk mi, egyikünk sem sértődik meg.

(Mondjuk adott már normális tanácsot is, akkor persze nem mondtam, hogy ez hülyeség.)

2021. aug. 25. 14:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyit mondanék, hogy "Én majd eldöntöm, én vagyok az anyukája. Ahogy én is azt veszek fel, amit akarok. Te hogy vagy?" és témát váltok. Nálam volt ilyen rokon, sikerrel lekoptattam.

Határozottnak kell lenni, higgadtnak, akkor is, ha a másik fél pofátlan.

Kitartás!

2021. aug. 25. 14:19
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Azt hogy egy, ne mondja meg mit vegyek fel, ez az én döntésem. Kettő, ne mondja meg, hogy mit csináljak a gyerekemmel. Te, illetve a párod ismeritek a legjobban a gyereketeket, így ti tudjátok eldönteni, hogy mi a jó neki.

Elsőkörben mondjuk lehet felhívnám a figyelmét arra, hogy lehet, hogy csak segíteni akar, de ne utasításokat adjon, hanem tanácsokat, de ha folytatja, másodjára biztos hogy kiosztanám.

2021. aug. 25. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Meg kell neki mondani hogy ha majd szükséged lesz segítségre szólsz.

Amúgy az sms-re én vissza írtam volna, hogy oké te meg ezt és ezt vedd fel. 😅

Nálunk pont fordítva van anyósom nem igazán szól bele, próbál néha tanácsot adni, de olyankor a férjem mondja neki,hogy "téged már megint ki kérdezett" de csak viccből és mindketten nevetnek 😄

Na az én anyám már más, mmindenbe bele szól, ki oktat, lefikáz, direkt az ellenkezőre tanítja a gyereket mint amire mi, meg enged neki mindent "mamánál lehet" címszóval, persze otthon is csinálja amit amúgy sehol nem kéne pl asztalra mászás és nem érti, hogy ha mama engedi akkor mi miért nem. Ez volt az elején, aztán össze vesztem vele mert mikor meg kértem, hogy ne csinálja mert mikor ledegradálja a nevelésem az nagyon rosszul esik és még ő b@szott le és sértődött meg, hogy mit kell nekem ilyen piti dolgokon problémázni, na jól össze is vesztünk. Nem is beszélek vele a gyerekeket se viszem hozzá már régóta.

2021. aug. 25. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére semennyire, mindent úgy csinál a gyerekkel kapcsolatban, ahogy én kérem, vagy ahogy látja tőlem. Nálunk az én anyám más tészta.. pl. mindent jobban tud, a lányunk soha nem volt túl öltöztetve, izzadós baba volt kicsinek is, de ő már a szia helyett azzal kezdte, hogy miért nincsa rajta még egy nadrág? Erre szoktam mondani, hogy azért mert szeretném ha jól megfázna🙄😒 ez meg az így úgy jobb lenne stb.. elég idegesítő, de próbalok találni mindig valami ütős választ, hogy abba hagyja, mert sajnos a szép szóból nem értett eddig sem. Hozzáteszem szeretem anyut nagyon, csak ezek a dolgai kiakasztanak.
2021. aug. 25. 19:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Semenynire, amx néha ad tippeket de nem szól bele.
2021. aug. 25. 19:35
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Amikor az első kisfiam született, anyósom becuccolt hozzánk, úgy hogy nem is hívtuk. Ő jött segíteni. A segítség annyiból állt, hogy kizárólag csak babázott. Folyton elvette tőlem a kicsit, mikor menni akartam szoptatni ő már tapszerrel megetette, ő babusgatta, ő szeretgette. Ez ment öt napig, aztán a férjem hazaküldte. Akkor tört meg valami nálam vele kapcsolatban, azóta szinte egyszer sem hívtam hogy vigyázzon a gyerekekre, egyszerűen nem akarom körülöttük látni. Mondjuk nagyon sajnálom hogy így alakult, de hát ez van, sajnos már így érzek vele kapcsolatban
2021. aug. 25. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ayósm soha egyetlen egyszer sem szólt semmibe sem bele, a gyerekneveléabe pláne, holott 13 gyereket szűlt.

Anyám az ellenkezője. Akivel folyamatosan határokat kell húzni, hárítani, ignorálni. Ő az a fajta aki mindent éa mindenkit kontrollálni akar(na). Hozzáteszem sikertelenül.

2021. aug. 25. 20:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyósom egy vicc kategória. Amúgy sem ápolt valami jó viszonyt a saját fiával, de azért teszi a szépet. Kiköltöztek az új férjével Németországba, valamint a kis gyerekével.( Már ez is röhej, hogy 3 gyereket “felnevelt”, de inkább csak ellátott egy darabig, bár páromat el is hagyta, párom maradt az apjával, másik kettőt elvitte az ország másik felére, majd közel az ötvenhez van egy 5 éves fia.) Na lényegre visszatérve anyós jött messengeren jópofizva, hogy jaj majd hoz ő babakocsit meg ezt meg azt mikor jönnek. Hozzáteszem a babakocsiról küldött is képet, hogy akkor jó lesz-e. Mondtuk hogy igen, köszönjük, ha már így felajánlotta, nem mi kértük! Aztán mikor jött a pereputty, hogy jönnek haza, de valahol aludniuk kéne, hát párom megengedte. Aztán kb az unokának semmit nem hoztak. Ja de; kettő használt játékot, meg egy használt takaró-párna szettet, ami az 5 éves fiáé volt.. és pl. azokra semmi szükségünk nem volt. Nincs bajom a használt cuccokkal, de nehogy már amit a gyerek szájába vesz, akkor a polcról lekap otthon valamit, aztán azt hozza ide pláne úgy hogy már van a fiamnak nem is egy. Másik hogy épp szoptattam fiamat, mikor itt voltak. Direkt becsuktam az ajtót, mert mégis intim dolog számomra, erre bekopok majd bejön: Ugye nem baj, hogy bejövök, mert van akit zavar? Én meg nem akartam bunkó lenni, de azért éreztettem a hanglejtésemmel, hogy nem örülök. Mégis bepofátlankodott, de szerencsére hamar kiment, mert zavarta a fiamat az evésben.
2021. aug. 26. 12:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!