Anyósotok mennyire szól bele a baba körüli dolgokba, életetekbe?
Az én anyósom állandóan tanácsokat ad, én meg általában azt válaszolom, hogy ez hülyeség. Így élünk mi, egyikünk sem sértődik meg.
(Mondjuk adott már normális tanácsot is, akkor persze nem mondtam, hogy ez hülyeség.)
Annyit mondanék, hogy "Én majd eldöntöm, én vagyok az anyukája. Ahogy én is azt veszek fel, amit akarok. Te hogy vagy?" és témát váltok. Nálam volt ilyen rokon, sikerrel lekoptattam.
Határozottnak kell lenni, higgadtnak, akkor is, ha a másik fél pofátlan.
Kitartás!
Azt hogy egy, ne mondja meg mit vegyek fel, ez az én döntésem. Kettő, ne mondja meg, hogy mit csináljak a gyerekemmel. Te, illetve a párod ismeritek a legjobban a gyereketeket, így ti tudjátok eldönteni, hogy mi a jó neki.
Elsőkörben mondjuk lehet felhívnám a figyelmét arra, hogy lehet, hogy csak segíteni akar, de ne utasításokat adjon, hanem tanácsokat, de ha folytatja, másodjára biztos hogy kiosztanám.
Meg kell neki mondani hogy ha majd szükséged lesz segítségre szólsz.
Amúgy az sms-re én vissza írtam volna, hogy oké te meg ezt és ezt vedd fel. 😅
Nálunk pont fordítva van anyósom nem igazán szól bele, próbál néha tanácsot adni, de olyankor a férjem mondja neki,hogy "téged már megint ki kérdezett" de csak viccből és mindketten nevetnek 😄
Na az én anyám már más, mmindenbe bele szól, ki oktat, lefikáz, direkt az ellenkezőre tanítja a gyereket mint amire mi, meg enged neki mindent "mamánál lehet" címszóval, persze otthon is csinálja amit amúgy sehol nem kéne pl asztalra mászás és nem érti, hogy ha mama engedi akkor mi miért nem. Ez volt az elején, aztán össze vesztem vele mert mikor meg kértem, hogy ne csinálja mert mikor ledegradálja a nevelésem az nagyon rosszul esik és még ő b@szott le és sértődött meg, hogy mit kell nekem ilyen piti dolgokon problémázni, na jól össze is vesztünk. Nem is beszélek vele a gyerekeket se viszem hozzá már régóta.
Ayósm soha egyetlen egyszer sem szólt semmibe sem bele, a gyerekneveléabe pláne, holott 13 gyereket szűlt.
Anyám az ellenkezője. Akivel folyamatosan határokat kell húzni, hárítani, ignorálni. Ő az a fajta aki mindent éa mindenkit kontrollálni akar(na). Hozzáteszem sikertelenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!