Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehetne tenni?

Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon köszönöm ha végig olvassátok, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Megpróbálom röviden (már amennyire lehet ezt röviden…) összefoglalni. :)

2,5 éve vagyunk együtt a barátommal (mindketten 20 évesek vagyunk, még külön lakunk, de remélem hamarosan összeköltözünk :D) alapjáraton nagyon jól megvagyunk. Szeretjük és kiegészítjük egymást, stb.

Egy gond van, de az hatalmas: a “kedves”anyukája. Igaz, nem vagyok szakember de valószínüleg nárcisztikus személyiségzavara van. Ez abban nyilvánul meg, hogy állandóan érzelmileg zsarolja, manipulálja, bűntudatot kelt benne, kihasználja, zsarnokoskodik felette, kontroll alatt tartja stb. Ha betelik a pohár a barátomnál és ideges akkor meri ezeket kimondani csak. Például mielőtt indult hozzánk akkor ilyeneket kezdett el mondani hogy “Menj csak, hagy engem itt egyedül!” “Annyi mindent megtettem érted te pedig elmész itthonról” “Így viselkedsz azzal aki megszült téged?” Hát mégis hogy lehet ilyet mondani a saját gyerekének? 😞 A legrosszabb hogy a barátom (mivel teljes agymosást hajtott végig rajta az anyja) sokszor nem látja ezeket a dolgokat. Ahogy írtam feljebb is hogy csak akkor meri kimondani vagy ismeri be hogy az anyja tönkreteszi mikor ideges. Nekem a szemembe jópofizik és elkezdi a rizsát nyomni hogy “mindig ilyen lányt képzeltem el a fiam mellé” , na de ugye a hátam mögött meg “Ez a lány azt hiszi elveheti tőlem a fiam” (erre bizonyíték is van) mikor én nem akarok elvenni senkitől senkit, csak egyszerűen egy szeretetteljes légkört szeretnék teremteni a barátommal és a lelki sebeit valahogy begyógyítani. Aljas módon oda-odabökdösi a megjegyzéseit rám mikor elmegyek a barátomhoz. Egyszer megpuszilta az arcom a barátom és simogatta a kezem és úgy nézett rám mintha megakarna ölni.

A kérdés hogy ti mit tennétek ha így viselkedne veletek a párotok anyja/apja?

Ne haragudjatok hogy ilyen hosszú lett de kíváncsi vagyok a családtagjaimon kívül más véleményekre is.

2021. aug. 12. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Ha össze akarsz vele költözni, akkor semmiképp ne költözz hozzájuk. Gondolom anyuka elvált, és egyedülálló, és kullancsként kapaszkodik belé. Ha a párod viszont nem tud leválni róla az érzelmi zsarolás ellenére, akkor sosem leszel vele boldog, és előbb-utóbb anyuka miatt kénytelen leszel vele szakítani.
2021. aug. 12. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Neki kellene az anyját leállítani. De gondolom gyerekkora óta hagyta, hogy úgy ugráljon, ahogy az anyja akarta.

Szerintem az anya ilyen marad, bármit is mondanál neki. Sőt, rosszabb lenne. Gondolom egy megkeseredett nő, akinek az élete egy nagy csőd. Nem sikerült elérnie amit szeretett volna. A gyerek lehet az egyetlen "sikerélménye", miatta érezheti azt,hogy van értelme az életének. Gyáva szembe nézni az élete csődjével és helyette a gyerekébe kapaszkodik. Ez ilyen önző szeretet...

2021. aug. 12. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Ha már most ilyen a "kedves anyós", képzeld el milyen lesz később, ha esetleg még komolyabbra fordul a kapcsolat (házasság, gyerekek). Még a mostaninál is jobban meg fogja keseríteni az életedet. A barátodnak a sarkára kell állnia, vagy nem marad más, csak a szakítás.
2021. aug. 12. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Az én férjemnek hasonló az anyja, csak durvább. Gyűlöl engem, jópofizni se hajlandó már. Sajnos mentális beteg, papírja van róla, gyermekkori trauma és bántalmazás, de nem kezelteti. Nalunk az a megoldás, hogy csak a férjem látogatja. Az esküvőnkre se volt hajlandó eljönni, a 10 hónapos unokáját még nem látta, és őszintén szólva ha rajtam múlik, nem is fogja. Van egy húga is a férjemnek, ő ájultam imádja az anyjukat és nem is csak védi, de hergeli is, hogy hát persze, mindig mindenben igazad van, Anyuci. Elb.szott egy család, na. Velük se tudok így találkozni sajnos, pedig a húga amúgy kedves volt velem. Elég rossz érzés. De tudom, hogy nem a személyem miatt van, anyós bárkit gyűlölne, aki elveszi a fiát. És évekig próbáltam megértően viszonyulni hozzá, traumatizált, szerencsétlen, értsük meg, de bakker, ami sok, az sok. Már hülyét kapok, ha csak felmerül, hogy traumatizált ígymegúgy. Hát kezeltesse. De nem, ő élvezi, hogy a lánya erre hivatkozva mindent elnéz neki, és dühös, hogy a férjem meg én nem.
2021. aug. 12. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Mennyi szemét anyós van ebben az országban !
2021. aug. 12. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

szerelmes az anyja a gyerekebe, nem normalis hogy ugy viselkedik mintha a ferje lenne, nem a gyereke.

egyebkent ha a baratod nem teszi helyre az anyjat, ne sokat varj tole a jovoben : amikor 3 gyereket szulsz neki, akkor se fog a te partodra allni.

2021. aug. 12. 15:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Kesöbb csak rosszabb lenne
2021. aug. 13. 02:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Velem EXEM anyja viselkedett így. Nem véletlen az ex.

Egy idő után nem jártam hozzájuk már, mert elegem lett a cs.szegetésből, meg téríteni akart folyton (valláskárosult volt a nő), stb, akkor még exem is engem hibáztatott, hogy miért zárkózok el a családjától...

És addig-addig gyűlt ez az egész, hogy ő is anyuka pártját fogta, hogy akkor kidobtam.

Milyen érdekes, 38 éves, se előttem, se utánam nincs senkije. Na, vajon miért?

2021. aug. 13. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mártír szülő.. Keress rá, és mutasd meg a barátodnak is.

Nálunk is hasonló van.

Az, hogy utána olvastunk, segített látni a páromnak, hogy mi a helyzet.

Az is jó, hogy eljut odáig, hogy felismerje. Utána tudatosítsa, és akkor könnyebb a sarkára állnia.

2021. aug. 13. 09:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!