El kellene mennem hozzájuk vagy inkább ne?
Nem szeretnék többet anyósomékhoz menni. Max ha van valami esemény (születésnap, karácsony stb..) mert akkor csak illő lenne.
Megbeszéltem ezt a párommal, azt mondta rendben nem fogja erőltetni, de láttam azért, hogy rosszul esett neki.
Az ok amiért nem szeretnék oda menni: após ki se jön a szobából, a telefonon játszik/tv-t néz. Anyóst meg mindig vinni kellene valahova vagy csak a hülyeségét fújja és össze vesznek a párommal. (volt már egy rájuk vonatkozó kérdésem, ott több infó van róluk.. https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..
Menjek hozzájuk látogatóba a párom miatt vagy maradjak az eredeti döntésem mellett?
Kinek teszel jót azzal, ha olyat csinálsz, amitől rosszul érzed magad?
Hidd el, senkinek, még a párodnak sem.
Eleinte én is ugy voltam vele, hogy jó, nem megyek, csak ünnepekkor, mert azért akkor mégis, na. Kell. Dehogyis. Akkor sem megyek.
Magamnak okozok kárt, ha beleerőltettem magam. Cserébe jót senkinek.
Fura lenne ha a páromnak jó lenne, tudván, hogy milyen rosszul érzem magam.
7-es vagyok.
Nem zavar. Én is kerestem már könyvet / filmet / tematikus boltot.
Csak nem értem a "megsértődne-e a párom, ha...", vagy "nekem rossz, de csináljam tovább a .....?" "megcsapott a 220 vagy eltörtem a lábam, hívjak-e orvost?..." jellegű kérdéseket.
Ha a pároddal megbeszélted, őt nem zavarja, akkor mi a kérdés?
Ha most mindenki azt mondaná, hogy jujj, de csúnya dolog, és igenis menj, mert mégis a párod szülei, akkor hirtelen jönne a megvilágosodás, hogy vadidegeneknek mekkora igazuk van, és menni kell, miközben ugyanúgy nem éreznéd jól magad?
"
6-os, ne általánosítsunk.
Meg lehet beszélni a férfiakkal is, ahelyett, hogy a feleség idegenektől, anonim fórumon várná a problémái csodás megoldását." Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon nem jellemző hogy a férjek nem vonulnak ki vállvonogatva a konfliktusból. Főleg ha szüleikkel van gond. Oldja meg az asszony, pont mint minden mást, ez az általános reakció az esetek túlnyomó többségében. a maradék megint jelentős részében a nő lesz a hibás rövid úton, mert "ki akarja marni" a szülőket...
Én értem és megértem a problémádat, mert az én leendő anyósom is egy patkány. (Bocs, nem tudok szebben fogalmazni). De. Van köztes megoldás a teljes elzárkózás meg a folyton-egymás-nyakára-járunk életforma között. Okosba is meg lehet ezt oldani, hogy néha (mondjuk kéthavonta) elkíséred a párodat. Nem, nem az anyósék kedvéért, hanem a párod kedvéért.
A lehúzásban viszont igenis a sarkadra kell állni és elzárni a pénzcsapot. Ha a párod ezt nem képes megérteni, akkor sajnos ő 27 évesen nem más, mint egy óriáscsecsemő, ezek meg nem változnak :/
Én is így gondolom.
Mert már többször megbeszéltem a párommal, hogy nem megyek hozzájuk, olyankor mindig mondja, hogy oke, nem gond.
Viszont látom is rajta, hogy bántja illetve 1 hét után már mondja, hogy nem igaz, hogy nem bírom ki... ja meg állitólag "hiányzok az anyjának"... (nekem ő nem:))
Szerintem nincs gond azzal ha hetente látogatja a szüleit. Én is minden hétvégén rájuk nézek, hogy mizu velük.. :)
Bár az is tény, hogy ő kb minden nap leugrik hozzájuk ha csak 5 percre is.
Ha már nem megy az anyja nekem irkál, hogy hazaért-e a kisfia mert nem ment be hozzájuk...
Semmi baj nincs azzal, ha nem mész, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
"Ha már nem megy az anyja nekem irkál, hogy hazaért-e a kisfia mert nem ment be hozzájuk..." Ez viszont beteges. Gondolj bele, ha lesznek gyerekeitek, akkor anyuka valószínűleg azt is elvárja majd, hogy heti kétszer levigyétek legalább hozzájuk, ha meg nem mennek akkor is neked fog írogatni? Elég gáz lehet az anyósod, mi az, hogy haza ért-e a kisfia? Hány éves a párod? 7?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!