Hogy lehetne jól megoldani ezt a helyzetet?
Mindketten 28 évesek vagyunk a párommal, közös házunk van amit a nagyszüleimtől örököltem, de úgy határoztam menjen bele a közösbe. Szóval az élet úgy hozta hogy nemrég a párom édesanyja meghalt, az após pedig 74éves (párom nevelőapukája,nincs más rokona csak a férjem) hozzánk költözött. Mindketten sokat dolgozunk, a nyáron még sehol se voltunk kettesben, mert bárhova megyünk mégha egyet fagyizni is az após jön velünk, mintha kicsit a gyermekünk lenne.
Na most a helyzet az, hogy anyumék elmennek nyaralni 4 napra és megkértek hogy addig ha szeretnénk a párom és én menjünk fel a házukba Pestre mert van egy kutyusok akiről gondoskodni kell. Amikor ezt elmondtam apósnak hogy 3 éjszaka egyedül lesz itthon, kiverte a hisztit. Semmi dolga se lenne csak a macskát etettni. Főzök neki meg bevásárolok..ez olyan nagy kérés?
Autónk nincs, 120 kilómétert már nem tudna végigutazni, meg a gond az hogy anyumék háza 1 szobás szóval hol aludna?
Most mit tegyek? Olyan jó lenne kicsit kettesbe lenni a párommal, nemcsak este de napközben is. Pesten legalább el tudnék menni valamerre, itthon semmit se lehet mert após a nyakunkon van. Nagyon szeretem, tényleg jó ember.
Csak azt nem bírom mikor kicsit összeszólalkozunk a férjemmel és már ott áll az szobaajtónknál és hallgatózik. Olyan ciki ez nekem.
Bűntudatom van hogy itt kell hagyjam 3 éjszakára de közbe olyan jó lenne menni egy kicsit, kiszakadni a hétköznapokból mégha csak 4 napra is
Mindketten sokat dolgoztok, az öreg meg sokat van együl. nyilán azért ragad rátok mert magányos-ráadásul jó eséllyel még gyászol. Megértem hogy ez zavaró nektek, de egy kis empátiát lehet mutatni egy magányos öregember felé amíg ez le nem cseng nála.
Saját korosztályabeliknek nincsenek programjai felétek? Nyugdíjasklub vagy ilyesmi? A maga korabeliekkel nyilván jobban szót értene, és nem lenne magányos se ha eljárna egy ilyen klubba. Akkor remélhetőleg nektek is jutna magánélet- főleg ha a bácsi a kirándulásokra, más klubok meglátogatására is eljárna.
#15, mutattak empátiát, mivel most ott lakik náluk a bácsi.
Menjetek Kérdező, mert ha most nem tisztázzátok le, hogy nektek is van saját életetek, abból baj lesz. Folyamatos figyelemre nem szorul az öreg, mert akkor valakinek mindig otthon kellene lennie vele. 4 napot kibír egyedül, nem egy csecsemőről van szó, nem írtad, hogy lenne valamilyen betegsége, csak idős. Nem az van tőle kérve, hogy fussa le a maratont, sőt még az sem, hogy főzzön magának, csak az, hogy üljön a fenekén, mint ahogyan eddig is. Ahelyett, hogy hálás lenne, hogy eltartjátok, még kiakad, hogy elmentek. Milyen jogon? Lesznek még bajok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!