Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne jól megoldani...

Hogy lehetne jól megoldani ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Mindketten 28 évesek vagyunk a párommal, közös házunk van amit a nagyszüleimtől örököltem, de úgy határoztam menjen bele a közösbe. Szóval az élet úgy hozta hogy nemrég a párom édesanyja meghalt, az após pedig 74éves (párom nevelőapukája,nincs más rokona csak a férjem) hozzánk költözött. Mindketten sokat dolgozunk, a nyáron még sehol se voltunk kettesben, mert bárhova megyünk mégha egyet fagyizni is az após jön velünk, mintha kicsit a gyermekünk lenne.

Na most a helyzet az, hogy anyumék elmennek nyaralni 4 napra és megkértek hogy addig ha szeretnénk a párom és én menjünk fel a házukba Pestre mert van egy kutyusok akiről gondoskodni kell. Amikor ezt elmondtam apósnak hogy 3 éjszaka egyedül lesz itthon, kiverte a hisztit. Semmi dolga se lenne csak a macskát etettni. Főzök neki meg bevásárolok..ez olyan nagy kérés?

Autónk nincs, 120 kilómétert már nem tudna végigutazni, meg a gond az hogy anyumék háza 1 szobás szóval hol aludna?

Most mit tegyek? Olyan jó lenne kicsit kettesbe lenni a párommal, nemcsak este de napközben is. Pesten legalább el tudnék menni valamerre, itthon semmit se lehet mert após a nyakunkon van. Nagyon szeretem, tényleg jó ember.

Csak azt nem bírom mikor kicsit összeszólalkozunk a férjemmel és már ott áll az szobaajtónknál és hallgatózik. Olyan ciki ez nekem.

Bűntudatom van hogy itt kell hagyjam 3 éjszakára de közbe olyan jó lenne menni egy kicsit, kiszakadni a hétköznapokból mégha csak 4 napra is

2021. aug. 2. 09:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Tegyetek minikamerákat a helyiségekbe, telefonon nézhetőket. Hogy rá tudjatok nézni. A macskát a szomszéd etesse, itassa, mert a bácsi nem fogja. Nagyszüleimnél volt, hogy nagymama elutazott két hétre, mire megjött éhen halt a macskája, mert a férje nem adott neki enni.
2021. aug. 2. 11:17
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Felejtős, én eleve nem vettem volna magamhoz. Ez, hogy 0-24 a sggetekben van, és még passzív-agresszívkodik is. Rá fog menni a kapcsolatotok.
2021. aug. 2. 11:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A 74éves após beteg is, vagy csak világéletében ki volt szolgálva, és most ezt tőletek akarja megkapni...???
2021. aug. 2. 11:32
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Tegyétek idősek otthonába. Én egy ilyennel nem jópofiznék, meg hagynám, hogy irányítsa az életünket.
2021. aug. 2. 11:57
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

Mindketten sokat dolgoztok, az öreg meg sokat van együl. nyilán azért ragad rátok mert magányos-ráadásul jó eséllyel még gyászol. Megértem hogy ez zavaró nektek, de egy kis empátiát lehet mutatni egy magányos öregember felé amíg ez le nem cseng nála.

Saját korosztályabeliknek nincsenek programjai felétek? Nyugdíjasklub vagy ilyesmi? A maga korabeliekkel nyilván jobban szót értene, és nem lenne magányos se ha eljárna egy ilyen klubba. Akkor remélhetőleg nektek is jutna magánélet- főleg ha a bácsi a kirándulásokra, más klubok meglátogatására is eljárna.

2021. aug. 2. 12:16
 16/23 anonim ***** válasza:
95%
15-ös, írták, hogy a bácsi már nem tud hosszabb utat megtenni, már autóban sem. Ilyen idősen már nagyon gyakori a részleges inkontinencia, vagy pszichésen nem bírja a kocsiban egy helyben ülést órákig, lényeg, hogy kirándulgatni csak egészséges ember tud.
2021. aug. 2. 12:34
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem tud hosszabb utat megtenni : de klubok programjai, amik helyben vannak, még jók lehetnének arra hogy ne rajtuk lógjon. (nem olvastam végig a válaszokat amúgy, nyilván kellett volna.)
2021. aug. 2. 12:41
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

#15, mutattak empátiát, mivel most ott lakik náluk a bácsi.

Menjetek Kérdező, mert ha most nem tisztázzátok le, hogy nektek is van saját életetek, abból baj lesz. Folyamatos figyelemre nem szorul az öreg, mert akkor valakinek mindig otthon kellene lennie vele. 4 napot kibír egyedül, nem egy csecsemőről van szó, nem írtad, hogy lenne valamilyen betegsége, csak idős. Nem az van tőle kérve, hogy fussa le a maratont, sőt még az sem, hogy főzzön magának, csak az, hogy üljön a fenekén, mint ahogyan eddig is. Ahelyett, hogy hálás lenne, hogy eltartjátok, még kiakad, hogy elmentek. Milyen jogon? Lesznek még bajok vele.

2021. aug. 2. 13:15
 19/23 anonim ***** válasza:
91%
Hol a férjed a sztoriban? Neki kéne helyre tenni!
2021. aug. 2. 15:26
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
"Nagyon szeretem, tényleg jó ember" - hát, nem tudom, nekem a jó ember az rohadtul nem itt kezdődik. Szerintem egy követelőző, zsaroló, passzív-agresszív, önző ember, aki gátlástalanul belerondít a saját gyereke párkapcsolatába és életébe. Magamhoz sem vettem volna. De te tudod. Ha ennyire sajnálod, maradj otthon vele élete végéig, és lesd minden sóhaját.
2021. aug. 2. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!