Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mondjam el nekik a valódi...

Mondjam el nekik a valódi véleményem?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre, hogy anyósomék teljesen kihasználják a páromat.

Nekik nincs jogosítványuk, állandóan ugráltatják a párom minden hülyeséggel (menjen értük 30 km-t hogy elmenjenek a boltba holott a sógornőmék egy városba élnek velük..). Természetesen ha nem viszi el anyóst akkor megy a lelkiismeret furdalás csinálása, hogy ennyit nem tesz meg érte stb..

Ha neki/nekünk kellene segítség akkor azt az én szüleimtől kapjuk meg mert ők ennyit sem segítenek.

Most vettünk egy közös házat, még kicsit helyre kell rázódnunk anyagilag meg mindenhogy. Egy szóval sem mondták, hogy jönnek pl takarítani vagy bármi más de mindenféle megbeszélés nélkül vasárnapra oda rendelték hozzánk az egész családot, hogy megnézzék a házat. (nem számít nekik, hogy ráérünk-e vagy sem...)

De a legjobban most azzal akasztott ki apósom, hogy elakart hozni tőle a párom egy fogót és nem akarta neki odaadni mert "600-700 ft vegyél magadnak".. tényleg ennyi segítségre nem képesek?? És még engem is belevon ezekbe, hogy "de nincs igazam?"

Nem szeretném megbántani őket mert csak a párom szülei de úgy érzem nem sokáig bírom magamban tartani a véleményem róluk..

2021. júl. 27. 07:59
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
90%

Ezek utőn, amit írtál, tényleg nem értem, miért vagytok olyan maflák, hogy nem nyitjátok ki a szátokat.

Egyet jegyezz meg: addig lehet valakivel bármit megcsinálni, amíg az illető hagyja.

Ha ti nem veszitek magatokat emberszámba, felnőttszámba, akkor anyósék miért tennék? Ők pláne nem fognak felnőttként kezelni, mert nekik kényelmesebb így. Amit csinálnak, fogadjunk, hogy a szomszéddal baráttal nem merné megtenni. Sógornődéket annak tekintik, ezért nem vegzálják őket.

2021. júl. 29. 09:52
 42/53 A kérdező kommentje:
Hidd el ha az én szüleimről lenne szó akkor már szóltam volna. De (hálIstennek) nem róluk van szó, így nem érzem teljesen jogosnak, hogy én kezdjek el "okoskodni" nekik.. meg engem anyáék is próbálnak nyugtatgatni, hogy hagyjam rájuk stb...
2021. júl. 29. 11:28
 43/53 anonim ***** válasza:
85%

Én két dolog miatt hagytam az ilyeneket páromra.

1. Ha én rendezem a szüleit határozottan, ő sose tanulja meg, mindig rám fogja hagyni, magyarán megmarad töketlennek.

2. Nem akartam hogy ő nem szól semmit, de én igen, és így kialakuljon egy konfliktus helyzet.

Na. Eldurvult a dolog. A konfliktus helyzet ami most van, sokkal durvább az anyja és köztem, mint ami lett volna, ha az elején kinyitom a szám. És mindezt úgy, hogy nem is beszéltünk szemtől szemben. Rühelljük egymást.

A barátom viszont hosszú idő után, elkezdte rendezni és helyretenni a dolgokat, és ez mindent felülmúl.

Ezt persze soksok (eleinte)veszekedés előzte meg, ami kiforrt a megbeszélésekig.

Most az új szokásunk, hogy ha az anyjának van valami új húzása, leülünk, és mindketten elmondjuk, mit érzünk ezzel kapcsolatban, mik a félelmeink, mit látunk megoldásnak.

És aztán ő megbeszéli vele.

Ami nekem sz@r, mert olyan mintha sunnyognék, de ő szokta mondani már határozottan, hogy ez az ő dolga, hogy rendezze.

Nekem is mindenki azt mondja, engedjem el, meg nem az én dolgom. De ha közös életünk van, akkor bizony nem lehet érzelmileg elkülönülni.

Aki tud, az tud, irigylem, mert nekem sajnos nem megy.

2021. júl. 30. 23:29
 44/53 anonim ***** válasza:
88%
Nekem sosem ment, hogy ne nyissam ki a számat. Ha nekem van bajom bárkivel (akár anyóssal) azt majd én elrendezem vele, nem terhelem a kettőnk problémáját a páromra. Van elég baja .Nagylány vagyok, megoldom. Az anyós akkor is utálna , ha a férjemmel intéztetném el a dolgot, meg így is utál, ha én nyitom ki a számat. Tökmindegy.
2021. júl. 31. 00:21
 45/53 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem érdekli őket a véleményed. 🤣🤣
2021. júl. 31. 13:17
 46/53 anonim ***** válasza:
87%

Azért azt kulonitsük el, hogy a kérdezőnek nem az anyósával van a konfliktusa (hiszen ő egy külső, harmadik fél akivel beszélnie sem kell ha nem szeretne) hanem a párjával!

Hogy a párja túlságosan hagyja hogy a szülei belefollyanak az életébe (életükbe), nagyobb prioritást kapnak ami a kérdező számára már zavaró, konfliktus forrást szül köztük stb. Itt nem az anyóst kell megváltoztatni, hanem a kapcsolatunkban átbeszélni hogyan csináljuk hogy az nekünk jó legyen, mert mi szeretnénk közös életet kialakítani. És itt nem a hibás keresése a cél azt szeretném még kihangsúlyozni, hanem hogy a párommal szeretnék kiegyensúlyozott kapcsolatban élni.

2021. júl. 31. 13:44
 47/53 anonim ***** válasza:
28%
Ennyi unatkozó embert, ennyi élettelen embert, öcsém. 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️ Uram Isten! 🙄🙄🙄
2021. júl. 31. 17:03
 48/53 anonim ***** válasza:
89%
47-köztük téged!!
2021. júl. 31. 19:35
 49/53 anonim ***** válasza:
35%

Én elkérném a házból azt az összeget, amit beleadtam, az utolsó fillérig-aminél remélem volt annyi eszed, hogy minden papírt megtartottál, behajtás esetén-, a pasas meg ugráljon az anyjáék körül majom módjára, ameddig akar. Utána se a csávó, se a vérszopó családja felé többet nem néznék az életben!

Ha a csávód ilyen xarfaxú, hogy ennyire enged az érzelmi zsarolásnak, ott kell hagyni a pitsába, mert látszólag nem megoldható az, hogy csak ő szívjon az anyjáékkal, te ne. Ha meg egyedül öregszik meg? Egyéni szoc. problem. Ennyike...

Bocs, de én is hasonlóan rátelepedős családba születtem és tényleg tapasztalatból mondom, hogy aki 27(!) éves korára ennyire nem tanul meg kiállni magáért, az az ő baja.

24 éves vagy, fiatal vagy, egy percet ne csessz el tovább a fiatalaságodból egy ilyen tátiszájú xarfaxúra. Ha meg házasok vagytok, add be a válópert, oszt jó napot.

Ne haragudj, de a férjedről vagy egyéb társadról ennél szebben nem tudok és nem is akarok beszélni! Egyszerűen ki nem állhatom, ha egy pasi ennyire málé.

2021. aug. 12. 19:04
 50/53 Kései Sirató ***** válasza:
34%

Én letiltanám a számukat és megpróbálnék valahogy bejutni a férjem telefonjába, hogy ott is letiltsam. Ha ez nem sikerül, a helyedben mindig, amikor a férjem telcsije nincs a zsebében, csak le van téve az asztalra, lehalkítanám. Ha fel se tudják hívni, probléma megoldva.

Azt semmiképp ne várd, hogy a fpérjed szóljon nekik, mert nem fogja megtenni. Ha érezné, hogy milyen aljasok vele, akkor már szólt volna, nem ugrott volna minden füttyentésre. Neked kell lépned!

Ha telefon ügyben nem jársz sikerrel, akkor szervezz programokat, legyen programotok, amikor a férjedet hívogatják, hogy segítség kell , éppen ne érjen rá! Éppen program legyen, ha azon nem vesz részt, akkor sértődj vérig és ne engesztelődj ki napokig és mondd neki, hogy ez nem egy normális házasság, ahol valakinek a szülei fontosabbak, mint a felesége!

2021. aug. 13. 08:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!