Mondjam el nekik a valódi véleményem?
Úgy veszem észre, hogy anyósomék teljesen kihasználják a páromat.
Nekik nincs jogosítványuk, állandóan ugráltatják a párom minden hülyeséggel (menjen értük 30 km-t hogy elmenjenek a boltba holott a sógornőmék egy városba élnek velük..). Természetesen ha nem viszi el anyóst akkor megy a lelkiismeret furdalás csinálása, hogy ennyit nem tesz meg érte stb..
Ha neki/nekünk kellene segítség akkor azt az én szüleimtől kapjuk meg mert ők ennyit sem segítenek.
Most vettünk egy közös házat, még kicsit helyre kell rázódnunk anyagilag meg mindenhogy. Egy szóval sem mondták, hogy jönnek pl takarítani vagy bármi más de mindenféle megbeszélés nélkül vasárnapra oda rendelték hozzánk az egész családot, hogy megnézzék a házat. (nem számít nekik, hogy ráérünk-e vagy sem...)
De a legjobban most azzal akasztott ki apósom, hogy elakart hozni tőle a párom egy fogót és nem akarta neki odaadni mert "600-700 ft vegyél magadnak".. tényleg ennyi segítségre nem képesek?? És még engem is belevon ezekbe, hogy "de nincs igazam?"
Nem szeretném megbántani őket mert csak a párom szülei de úgy érzem nem sokáig bírom magamban tartani a véleményem róluk..
"de mindenféle megbeszélés nélkül vasárnapra oda rendelték hozzánk az egész családot, hogy megnézzék a házat"
Hogy mi? És erre ti?
Mert én elhajtottam volna őket (mindet, egytől egyig) és figyelmükbe ajánlottam volna, hogy hozzám az van meghívva, akit én meghívok és senki más. Viszont látásra, kívül tágasabb.
Én nem voltam jelen amikor ezt közölték a párommal.
A párom belement. Én mondtam, hogy okés de nekem előreláthatólag dolgom lesz...(tudom, hogy nem szép dolog de nem fogok ilyenekben részt venni...)
"A párom belement."
Így nehéz lesz bármit is változtatni.
Egymás közt beszéljétek ezt meg (mutasd meg neki ezt a kérdést akár) és jussatok egy közös álláspontra, amihez aztán tartjátok magatokat mindketten.
Hát igen, az nálam is nagyon kicsapná a biztosítékot, ha a mi lakásunkba odacsődítene valaki, aki nem ott lakik, vendégeket.
És bizony a vendégeket is minősíti, hogy nem mondták anyósodnak, hogy a fiának vagy menyének a meghívása a releváns. Nekem (egy vendég helyében) azonnal az jutott volna eszembe, hogy mi van, ha a fiatalok erről nem is tudnak vagy éppenséggel nem így akarják, csak "Magdi anyus" szervezkedik itt kéretlenül.
Egyébként ez világosan mutatja, hogy a kérdező anyósa is, de a rokonaik is teljesen úgy tekintik, mintha a felnőtt fiatalember még gyerek lenne, aki helyett anyukája intézkedik, anyukája szól a nevében, anyukája hív vendégeket.
Piszokul el vannak itt csúszva a dolgok!
Én is mindig mondom neki, hogy ez így nem okés.
De ő nem szeretne velük veszekedni. Mert szokta ő nekik mondani, hogy már külön élete van, "szálljanak le" róla de süket fülekre talál..
Hát, jól bevásároltál ezzel a férfival és családjával!
Mondom ezt férfi (és férj) létemre.
Nem.
A legutóbb a sógornőm is belénk állt, hogy miért nem tudjuk elvinni anyóst a tescoba? Mondtuk, hogy mert dolgunk van de vigye be ő meg a párja.
Természetesen akkor ment a hepciáskodás, hogy ők sem viszik be.
Ezután jött anyós részéről a szokásos lelki terror, hogy nem tud számítani senkire..
"De ő nem szeretne velük veszekedni."
Nem is kell, csak határozottan megmondani az álláspontotokat. Nem durván vagy ordítva, de határozottan.
"nem tud számítani senkire"
Hogyne tudna, hiszen hányszor számíthattak már rátok. De, ha ez nem kölcsönös vagy nem önkéntes, akkor az úgy nem jó. Hívjanak taxit, az való arra, ha hirtelen menni akarnak, de nincs kocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!