Hogyan beszéljem le a férjemet arról, hogy anyósomat véglegesen hozzánk költöztesse?
Most a férjem egyik testvérével és annak a családjával él. Őket már kikészítette, a válás határán vannak. A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. Nagyon dühös vagyok, mert ez szerintem kettőnk közös döntésének kellett volna lennie, nem a hátam mögött kellett volna döntenie és felajánlania.
Mikor ezt elmondtam neki, azt mondta, hogy a ház közös és nincs beleszólásom, hogy az anyja hozzánk költözik-e vagy sem. Eléggé összevesztünk.
Tény, hogy anyósom már segítséget igényel a mindennapokban, de leginkább csak azért, mert kiszolgáltatja magát és ellustult.
Tehát az egyik gyereke eltartási szerződéssel kiforgatta őt az örökségből és kidobta a szülői házból. És most csodálkoztok, hogy vénségére idegbeteg?
Nem akkor kellett volna tökösködni a másik két testvérnek, amikor ez az eltartási szerződés megszületett?
Az eltartásival nincs semmi probléma, a sógornőm maximálisan ellátja a nagymamájukat. Pelenkázza, fürdeti, gyógyszerezi, eteti, anyósom ezt nem vállalta, azt mondta húzzon elfekvőbe, mert már lejárt az ideje. A testvérek közösen döntöttek így. Mindannyian besegítünk, de a munka oroszlánrészét sógornőm végzi.
Anyósom 59 éves, de nem fog kapni nyugdíjat, mert még a résznyugdíjhoz kellő éve sincs meg. Otthonba nem akar menni és még nem is mehetne, mert nem elég idős hozzá. Nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk vele.
Estére kicsit lenyugodott a férjem is, egyszerűen őt is megviselte, hogy a testvéréék mennyire kikészültek és kilátástalanságában nem tudott mit tenni, az anyja meg remekül ért ahhoz hogy sajnáltassa magát. Ez a kettő együtt eredményezte ezt a felajánlást.
Már apósom is beszélt a ferjemmel, hogy ne legyen bolond...
A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. - én beadnám a válást.
A férjed gyakorlatilag semmibe vesz, és nyugi, úgyis odaköltözteti anyucit, ha ez már felmerült benne.
Anyósod beteg? Miért nem tud vállalni bármi munkát?
Abból a pénzből, férjed és testvére kiegészítéséből tudna bérelni önkormányzati lakást. A tb-nél, kormányhivatalban tudna írni kérvényt, hogy kevés a pénze / kevés nyugdíjra lesz jogosult, ezért kaphat támogatást, utána kell járni. Nem csak az lehet megoldás, hogy beköltözik a jóba. Ő is tegyen valamit a lakhatásáért, ne csak szétzúzza a családot.
Attól még lehet beteg. 59 éves, és a kérdező szerint segítségre szorul a mindennapokban. Tény, hogy ő arra fogja, hogy ellustult, de lássuk be, lehet ő is elfogult. Egy egészséges 59 éves ember nem szorul ellátásra. Én 59 évesen dolgoztam, most 65 vagyok, egyedül élek, ellátom magam, gondozom a kertet, a tavaly felújítottam a házat, kívül-belül, és utána tök egyedül raktam rendet.
Ha nem megy neki, hogy saját magát ellássa, csak lehet valami baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!