Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan beszéljem le a férjemet...

Hogyan beszéljem le a férjemet arról, hogy anyósomat véglegesen hozzánk költöztesse?

Figyelt kérdés

Most a férjem egyik testvérével és annak a családjával él. Őket már kikészítette, a válás határán vannak. A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. Nagyon dühös vagyok, mert ez szerintem kettőnk közös döntésének kellett volna lennie, nem a hátam mögött kellett volna döntenie és felajánlania.

Mikor ezt elmondtam neki, azt mondta, hogy a ház közös és nincs beleszólásom, hogy az anyja hozzánk költözik-e vagy sem. Eléggé összevesztünk.

Tény, hogy anyósom már segítséget igényel a mindennapokban, de leginkább csak azért, mert kiszolgáltatja magát és ellustult.

2021. júl. 19. 18:35
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
86%

Tehát az egyik gyereke eltartási szerződéssel kiforgatta őt az örökségből és kidobta a szülői házból. És most csodálkoztok, hogy vénségére idegbeteg?

Nem akkor kellett volna tökösködni a másik két testvérnek, amikor ez az eltartási szerződés megszületett?

2021. júl. 20. 08:33
 32/43 A kérdező kommentje:

Az eltartásival nincs semmi probléma, a sógornőm maximálisan ellátja a nagymamájukat. Pelenkázza, fürdeti, gyógyszerezi, eteti, anyósom ezt nem vállalta, azt mondta húzzon elfekvőbe, mert már lejárt az ideje. A testvérek közösen döntöttek így. Mindannyian besegítünk, de a munka oroszlánrészét sógornőm végzi.

Anyósom 59 éves, de nem fog kapni nyugdíjat, mert még a résznyugdíjhoz kellő éve sincs meg. Otthonba nem akar menni és még nem is mehetne, mert nem elég idős hozzá. Nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk vele.

Estére kicsit lenyugodott a férjem is, egyszerűen őt is megviselte, hogy a testvéréék mennyire kikészültek és kilátástalanságában nem tudott mit tenni, az anyja meg remekül ért ahhoz hogy sajnáltassa magát. Ez a kettő együtt eredményezte ezt a felajánlást.

Már apósom is beszélt a ferjemmel, hogy ne legyen bolond...

2021. júl. 20. 09:11
 33/43 anonim ***** válasza:
94%
én a helyetekben a tesóval közösen fizetnék neki egy bérelt szobát.Ennyi. Ha enni akar, akkor menjen el takarítani, hogy legyen némi pénze.És ez sajnos haláláig így lesz. Mi a fenét csinált ,egész életében nem dolgozott?
2021. júl. 20. 09:53
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. - én beadnám a válást.

A férjed gyakorlatilag semmibe vesz, és nyugi, úgyis odaköltözteti anyucit, ha ez már felmerült benne.

2021. júl. 20. 10:29
 35/43 anonim ***** válasza:
93%
Fizessetek egy szoba konyhat neki valahol kozosen. Ez elheto megoldas lenne.
2021. júl. 20. 10:46
 36/43 anonim ***** válasza:
95%
Azért az szép, hogy azzal jön, nincs beleszólsáod hogy kit költöztet a közös tulajdonban lévő házatokba. Nálam itt már kongana a vészharang.
2021. júl. 20. 11:45
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Anyósod beteg? Miért nem tud vállalni bármi munkát?

Abból a pénzből, férjed és testvére kiegészítéséből tudna bérelni önkormányzati lakást. A tb-nél, kormányhivatalban tudna írni kérvényt, hogy kevés a pénze / kevés nyugdíjra lesz jogosult, ezért kaphat támogatást, utána kell járni. Nem csak az lehet megoldás, hogy beköltözik a jóba. Ő is tegyen valamit a lakhatásáért, ne csak szétzúzza a családot.

2021. júl. 20. 13:20
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, 59 évesen hogy hagyhatja így el magát. Azt megérteném ha súlyos betegség állna fenn, de úgy látom itt nincs szó ilyesmiről. 59 év az még nem olyan vészesen sok, más aktívan dolgozik még ilyenkor.
2021. júl. 20. 13:27
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen igazam, de itt kezd előttem kirajzolódni egy élősködő anyós képe. Az kiderült, hogy semmi megtakarítása nincs, 59 eves korára még egy fedelet sem tudott megoldani a saját feje felé. Az is kiderült, hogy nagyon kevés évet dolgozott, nyugdíjra sem lesz jogosult. Feltételezem, mindig vki eltartotta. Hát, részvétem, kérdező. Gyanakszom, após se véletlenül lépett le...
2021. júl. 20. 13:50
 40/43 anonim ***** válasza:
78%

Attól még lehet beteg. 59 éves, és a kérdező szerint segítségre szorul a mindennapokban. Tény, hogy ő arra fogja, hogy ellustult, de lássuk be, lehet ő is elfogult. Egy egészséges 59 éves ember nem szorul ellátásra. Én 59 évesen dolgoztam, most 65 vagyok, egyedül élek, ellátom magam, gondozom a kertet, a tavaly felújítottam a házat, kívül-belül, és utána tök egyedül raktam rendet.

Ha nem megy neki, hogy saját magát ellássa, csak lehet valami baja.

2021. júl. 20. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!