Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan beszéljem le a férjemet...

Hogyan beszéljem le a férjemet arról, hogy anyósomat véglegesen hozzánk költöztesse?

Figyelt kérdés

Most a férjem egyik testvérével és annak a családjával él. Őket már kikészítette, a válás határán vannak. A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. Nagyon dühös vagyok, mert ez szerintem kettőnk közös döntésének kellett volna lennie, nem a hátam mögött kellett volna döntenie és felajánlania.

Mikor ezt elmondtam neki, azt mondta, hogy a ház közös és nincs beleszólásom, hogy az anyja hozzánk költözik-e vagy sem. Eléggé összevesztünk.

Tény, hogy anyósom már segítséget igényel a mindennapokban, de leginkább csak azért, mert kiszolgáltatja magát és ellustult.

2021. júl. 19. 18:35
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
32%

Első ötlet. Szexelni szoktatok? Ha igen, mondd meg neki, hogy jöhet az anyja, de nincs szex.

Kettő. Te nem viszed az anyjára a háztartást.

Gyerekesen hangozhatnak ezek, de tettekre van szükség.

Sok sikert.

2021. júl. 19. 19:10
 12/43 anonim ***** válasza:
87%

Anyósodnak előtte hol lakott? Van valami ingatlana? Abból el lehetne helyezni idősotthonban (vagy ha már nem bírja magát, akkor ápolási otthonban). Ha nincs ingatlana, akkor is van nyugdíja, azt ki kellene egészíteni úgy, hogy ti és férjed testvéréék fizetnétek a különbözetet. Ennyit megér a nyugi.

Ha férjednek ez nem opció, akkor marad a válás sajnos. Ingatlant eladjátok, pénzt megfelezitek, és mehet mindenki a saját útján. Férjed pl. vehet lakást, és lakhat az anyjával ott kettesben.

2021. júl. 19. 19:12
 13/43 anonim ***** válasza:
86%
Bocs, anyósod előtte hol lakott, úgy értettem, előző voltam.
2021. júl. 19. 19:13
 14/43 anonim ***** válasza:
96%
Jó férjed van az biztos mindegy. Mondd meg neki ,hogy igenis ez az ÉN HÁZAM IS. Ha nem javul a helyzet vállási papírok fognak kelleni
2021. júl. 19. 19:42
 15/43 anonim ***** válasza:
96%
Úgy otthagynám hogy csak lesne. Én anyósom se semmi (na meg az én családom se) , de hál istennek mindketten helyre rakjuk a családot ha kell.
2021. júl. 19. 19:45
 16/43 anonim ***** válasza:
86%
Vagy tükröt tudsz mutatni ( akkor te csak azért is hozol haza kutyát, nagynénit, akárkit) vagy tényleg a válással való fenyegetőzés. Én sok okból kifolyólag egyetlen estét sem lennék hajlandó anyósommal tölteni a saját házunkban. ( igénytelenség, szag, láncdohányzás) bár szerencsére a párom sem.
2021. júl. 19. 19:47
 17/43 anonim ***** válasza:
64%

Hova lettek a nagy anyósvédők? Alszanak? Máskor még hasonlóbb helyzetekben is annyira tudják játszani az eszüket, hogy így meg úgy, de akkor is anyósodnak van igaza.

A mostani helyzetben, ha anyóspajtás nem szorul rá, csak lusta és kiszolgáltatja magát, nos ez nem elégséges indok az oda költöztetésre. Ilyenkor a sarkadra kell állni keményen.

2021. júl. 19. 20:09
 18/43 anonim ***** válasza:
95%
Férjed egyedül eldöntötte, hogy anyós oda költözik. Ok. Akkor gondolom ápolni, kiszolgálni, körbeugrálni is ő fogja. Ugye? Határozottan közöld vele, hogy te nem leszel anyósod csicskája, lehet akkor kicsit átértékeli a dolgokat.
2021. júl. 19. 21:45
 19/43 anonim ***** válasza:
88%

Na igen... engem az ilyen kérdések mindig halálra rémisztenek, lévén hogy én is egy ilyen öreglány vagyok, akinek ugyan van hol laknia, de akárhogy nézem, idővel én is ellátásra fogok szorulni, ellustulok?

Én azért sajnálom a mamát is, felnevelt több gyereket, és most sehol sem kell.

Megértem a testvért is, mostanáig ő látta el anyut, ideje, hogy egy másik testvér is vegye ki a részét a dologból, miért is volna csak az ő kötelessége?

És megértelek téged is, kérdező, én inkább világgá szaladtam volna, minthogy beköltöztessem anyósomat az otthonunkba. Még akkor sem egyeztem volna volna bele, ha az öreglány egy földre szállt angyal.

Azért csak megkérdezem, anyós hol lakott, mielőtt a sógorhoz költözött? Csak volt saját háza? Azzal mi lett? Ha eladta, kinek adta az árát? Már csak azért, mert a saját gyerekem évek óta cseszeget, hogy adjam el a házam, és költözzek hozzájuk.

Olvasván a kérdést, meg a hasonlókat, egyre inkább úgy gondolom, hogy nem szabad ilyenbe belemennem.

2021. júl. 19. 21:47
 20/43 anonim ***** válasza:
87%
20as, miért kéne eladnod a házad, hogy hozzájuk költözhess? Hozzájuk költözöl, a házat meg kiadod albérletbe. Lesz plusz pénzed és bármi van lesz hová menned. Vagy azért cseszeget, mert már most kéne neki az örökség?
2021. júl. 19. 21:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!