Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan beszéljem le a férjemet...

Hogyan beszéljem le a férjemet arról, hogy anyósomat véglegesen hozzánk költöztesse?

Figyelt kérdés

Most a férjem egyik testvérével és annak a családjával él. Őket már kikészítette, a válás határán vannak. A férjem pedig felajánlotta nekik, hogy az anyjuk most hozzánk költözhetne, de erről meg sem kérdezett engem. Nagyon dühös vagyok, mert ez szerintem kettőnk közös döntésének kellett volna lennie, nem a hátam mögött kellett volna döntenie és felajánlania.

Mikor ezt elmondtam neki, azt mondta, hogy a ház közös és nincs beleszólásom, hogy az anyja hozzánk költözik-e vagy sem. Eléggé összevesztünk.

Tény, hogy anyósom már segítséget igényel a mindennapokban, de leginkább csak azért, mert kiszolgáltatja magát és ellustult.

2021. júl. 19. 18:35
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Pont hogy ebbe van ugyanannyi beleszólásod, mint neki. Csak az a kérdés, hogy téged választana-e, vagy az anyját. Csak annyit kérdezz, és akkor tudni fogod, hogy hogyan tovább. Tudom, hogy ez neked nagy csalódás, de inkább így, mint mikor már évek múlva kikészülten vághátok egymás fejéhez a sérelmeket.
2021. júl. 19. 22:05
 22/43 anonim ***** válasza:
93%

#20 Értem, hogy ijesztő ilyen kommenteket olvasni, de az a helyzet, hogy a kérdező Anyósára már majdhogynem ráment egy házasság.. nyilván okkal.

Ha te normális vagy, és feltehetőleg az, ha nyüstöl téged a gyereked, akkor ezzel nincs semmi gond.

A nővéremék úgy építik most a házukat, hogy ha szükséges akkor le lehessen választani egy részt a szüleimnek idősebb korukban. Nagyon örülök neki, mert így már most tudjuk, hogy jó helyen lesznek ha úgy hozza az élet. Mi is 15 percre leszünk amúgy, szóval a segítség mindig ott lesz.

2021. júl. 19. 22:09
 23/43 A kérdező kommentje:

Anyósomék eredetileg az anyja házában laktak, a páromék is ott nőttek fel. Néhány éve viszont a párom nővére eltartásit kötött a nagymamával és anyósomnak el kellett költöznie. Azóta barátnőknél, családtagoknál lakik.

Apósommal már 20 éve elváltak.

2021. júl. 19. 22:16
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a férjed egyik testvére gyakorlatilag kiforgatta az anyjukat az örökségéből majd utcára tette? Az igen. A nagyi él még amúgy? Ez neki is tök oké volt? A tesó tényleg gondoskodik is róla vagy csak a ház kellett? Vannak itt bajok, nem irigyellek.
2021. júl. 19. 22:26
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom mekkora némber a sógornőd...
2021. júl. 19. 22:29
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Ajánld fel neki, hogy akkor ha jön te meg mész... Ehhez vajon mit szólna.
2021. júl. 19. 23:16
 27/43 anonim ***** válasza:
90%
#25: Gondolom a sógornő gondozza a nagymamát.
2021. júl. 20. 00:41
 28/43 anonim ***** válasza:
88%
Szóval anyósod gyakorlatilag nincstelen. Hát, ez gáz. Azért mégsem kellene az utcára tenni, kellene neki vmi megoldás. Az ideális az lett volna, ha ő marad a nagymamával és gondozza, majd a házát is örökli. Vmi miatt más döntés született, így örökségre sem számolhat, amiből ingatlana lesz. Anyós mennyi idős? Dolgozik még? Egészségileg hogy van? Ha nem indokol 24 órás felügyeletet, el tudja magát látni, akkor sztem a legcélszerűbb az lenne, ha a testvérek összefognának és vennének anyósnak, az anyukájuknak egy lakást. Akármilyen picit is, egy szoba, konyha, fürdő, de csak ne kerüljön már utcára. Gondozónőt pedig lehet kérni az önkormányzaton keresztül, aki kijön napi 1-1 órára és a legszükségesebbeket megcsinálná körülötte. Meg a 2 testvér felváltna ránézhetne.
2021. júl. 20. 07:10
 29/43 anonim ***** válasza:
11%

"Őket már kikészítette, a válás határán vannak"

Na akiket szét tud valaki választani, azok nem is valók egymásnak.

2021. júl. 20. 08:15
 30/43 anonim ***** válasza:
12%
Gondolom ha a te anyádról lenne szó, akkor máshogy állnál a dologhoz
2021. júl. 20. 08:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!