Ha anyósom nem ajánlotta fel, hogy tegezhetem (11 év után sem), az lehet a jele annak, hogy nem kedvel?
Figyelt kérdés
Ő tegez engem kezdetektől. A lánya ( volt) férje tegezte, mikor még egy pár voltak.2021. júl. 6. 01:13
21/29 anonim válasza:
az a baj, hogy sok vén hülye ezzel akarja kicsikarni a tiszteletet,ahelyett, hogy normálisan viselkedne, meg bánna a másikkal. Akkor tisztelve lenne spontán is.
22/29 anonim válasza:
Vannak ilyen ismerőseink. Házasok, gyerek is van, de após ott is magázva van, nem csak a menye által, hanem a saját gyerekei által is. Hogy ez hogy alakult ki, arról fogalmam sincs. De pl. anyós és annak a bátyja is magázza az anyjukat, akit a párom (unoka) tegezni szokott. Szerintem ez ilyen beidegződés egyes családokban sok generációra visszamenőlegesen és így maradt...
23/29 kovpet válasza:
Felnőttként a tegeződés rendben van. A magázódás is. A csendőrpertu viszont nincs rendben, én abba nem mennék bele.
24/29 anonim válasza:
Én kifejezetten szeretem ha magázódnak velem van hogy kérem,hogy inkább magázzon
25/29 anonim válasza:
Soha nem tudnám tegezni, mivel a férjem is magázza az édesanyját. Erre felénk ez volt a szokás..hagyomány. Az én anyukám is magázta a szüleit, viszont én és a testvérem már tegeztük a szülöket és a nagyszülöket is. De van olyan rokonom, aki csak az édesapját magázta az anyukáját tegezi. Èn nem tudnám elviselni ha a gyerekeim magáznának, a vejemmel is tegezödünk.
26/29 anonim válasza:
Engem nagyon zavart, hogy az anyosom azt akarta hogy tegezzem. en meg a sajat nagymamat is magaztam (anyut mar nem)
de o meg sertonek talalta, hogy magaztam, igy az elso egy-ket honapban inkabb alig szoltam hozza :)
27/29 anonim válasza:
Szerintem nincs tul angy jelentősége, lehet cska nem jjutott eszébe, vagy nem votl oylan alkalom mikor mondhatta volna h oké tegezödjünk.
28/29 anonim válasza:
lehet ez a család saját hagyománya, apám a szülei haláláig magázta a őket, anyám is magázta őket, ellenben anya tegezi a szüleit (de pl csókolommal köszön), apám tetszikeli az anyósát-apósát, ez így szokás azon a családfélen. de visszafele az össze nagyszülő tegezi a szüleimet, nem mert tiszteletlenek, hanem mert ez a korkülönbség az ő neveltetésükben, világukban, illemükben, plusz a státuszuk (anyám hiába elmúlt ötven, akkor is a nagymama gyermeke marad) nem ad rá okot, hogy magázzák őket.
29/29 anonim válasza:
Lehet hogy o ilyen regi vagasu.
Ne foglalkozz vele, ha nem ajanlja fel a tegezodest akkor nem tudsz mit tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!