Ha anyósom nem ajánlotta fel, hogy tegezhetem (11 év után sem), az lehet a jele annak, hogy nem kedvel?
"Az azért szerintem bunkóság, egy idősebbet letegezni, főleg mivel soha nem ajánlotta fel."
Nos, ha azbidosebb letegez, visszategezheted. Ami nálatok van, az a csendőrpetu
#11 így van
már a legelején tegezni kellett volna
ha ez nem tetszik a kedves mamának, lesz szíves magázni
Az én édesapám is magázza mamámat 34éve házasok anyummal. De mindig úgy beszél mamával hogy "Mama hozzak magának valamit a boltból"? Meg szűksége van valamire? Tehát magázza ,mert ez volt a szokás régen. Az én férjem viazont tegezzi mamát ,nem tudom miért meg hogy történt de így van.
Pl dédikémet anno mindenki magázta még mama is aki a lánya volt.
Van az a korosztály, aki így szokta meg, és nekik természetes, persze, ez nem jelenti azt, hogy egyet is ért vele :-)
Magamból kiindulva (50+), ha a kezdetekkor nem ajánlottam fel a tegezést, akkor utána már nehezen álltam át.
Ebből tanulva, most már az az első, hogy a megismerkedéskor felajánlom és el is fogadják a fiatalok. (eleinte nehéz volt, mert nem így voltam nevelve, de idővel meg lehet szokni, ... és én is fiatalabbnak érzem magam, ha tegeződünk, meg persze az idő is telik, korábban huszonévesek voltak, most meg közel 30-asok)
Nálunk magázni kell a vénasszonyt, mert egy maradi paraszt, ki ha én nem típus.
A velem és anyóssal egyidősek, nagyon sokan tegezősnek.
Nem is kedveljük egymást, meg valahogy felém kell kerekedni, a kövér, csúnya, iskolázatlan nyanyának. :D
Egyébként én 18, ő 41 volt amikor összejöttünk a férjemmel és már akkor egy begyepesedett, nylon otthonkás, ősz öregasszony benyomását keltette, nem is tudtam volna tegezni, ha felajánlja sem.
Én most 51 évesen nem vagyok olyan pusztult, mint ő anno.
A fiam 18 éves barátnője természetesen tegezhet, én kértem.
A fiam is tegezi a kislány szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!