Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok túl önző?

Én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés

Nos, mérges lettem anyósomra.

Kicsit visszamegyek az időben, hogy érthetőbb legyen a bajom.

Három és fél év járás után eljegyzett a szerelmem. Hatalmas volt az örömöm, alig vártam, hogy a boldogságunkat megoszthassuk a szeretteinkkel. A szüleimet és párom szüleit hívtuk fel első körben. Mindenki nagyon örült, de a szülők már tudták előre, mit tervez a párom, illetve apukámtól "engedélyt is kért" előtte. Mivel egy nyaraláson történt a lánykérés, pár nappal később utaztunk haza, ekkor akartunk elmenni a nagyszülőkhöz, hogy elmondjuk a hírt. Az első mamánál kiderült, hogy anyósom már elmondta, hiába mondtuk, hogy mi személyesen szeretnénk. Azzal jött erre, hogy a mama már hamarabb is várta a hívásunkat, rosszul is esett neki, hogy nem rögtön telefonáltunk. Vagyis anyósom már a lánykérés előtt elmondta, hogy mi lesz. Mindegy, megkértük, hogy a többieknek hadd mondjuk el mi, ha már a mi eljegyzésünk. Anyósomék elindultak a másik nagyszülőkhöz (minden vasárnap program náluk), mi kicsit később indultunk oda. Megyünk be az udvaron, ők jönnek szembe, anyós mondja, hogy hát ezek a nagyszülők is "megtudták". Itt már kezdtem ideges lenni, mivel egy órája se volt, hogy megbeszéltük hogy majd mi elmondjuk. Mindegy, itt is nyeltem egyet. A következő napokban mindenkit felhívott akit lehetett, velünk nem beszélve... Eltelt azóta sok idő, több év, és most ott tartunk, hogy elértem a első trimeszter végére, ezért úgy döntöttünk, hogy a szülőket-testvéreket beavatjuk. Nyomatékosan megkértünk mindenkit, hogy nem szeretnénk, ha csak úgy random minden irányba terjedne ez az információ, mert még nem szeretnénk mindenkinek mondani, illetve a genetikai uh-n se volt teljesen minden rendben. Másnap facebookon látom, hogy anyósom kirakott egy képet kettőnkről azzal a szöveggel, hogy reméljük a kicsi angyal végül mégis egészséges lesz. Köpni-nyelni nem tudtam, telefonon rögtön össze is vesztem vele, megkértem, hogy azonnal szedje le a posztot. Végül én lettem hisztis p-nak titulálva. Önző vagyok, őt mindenből ki akarom hagyni, irigy vagyok blabla. Már legszívesebben semmit se mondanék el neki, de a párom testvére és apósom meg nem tett semmit, így azért ezt még se lehet. Úgyhogy most tanácstalan vagyok. Van valakinek ötlete, hogy lehet az ilyen helyzeteket kezelni?

2021. jún. 12. 21:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
74%

Amit nem értek, ha egyelöre nem akartad, hogy tudjanak mások a terhességröl - mert esetleg gond van a babával -, akkor TE minek mondod el bárkinek is?

Amíg nem tiszta a helyzet, addig elég, ha te meg a párod tudnak erröl, senki másnak nem kell.

Az nem büntetés, ha te nem terjeszted el kiválasztott személyek közt a hírt, a fö gond az, hogy te meg a párod sem tudod magadban tartani a dolgokat.

2021. jún. 13. 14:48
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Én anyósom ugyanezt csinálta a gyerekkel. Pedig mondtuk neki, hogy mi akarjuk elmondani mindnekinek. Tojt rá.
2021. jún. 13. 15:11
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor leirom nalunk mi volt. Terhes lettem, elmondtuk anyoseknak megkertuk h senkinek ne adják tovább. Elveteltem pár hétre később aztán egy családi összejövetelen, nem viccelek 5, ismétlem 5 hónappal később gratuláltak férjemnek. Majdnem sirt ferjem csak annyit mondott nem tudom mihez. Én nem voltam ott mert beteg voltam. Azóta megdöbbentő utalom őket. Nem tudom leirni mert annyira elegem van belőlük....őszinte leszek veled, soha nem lesz jobb csak rosszabb ha már az elején ezt csinálja. Kisfiunk amikor megszuletett apósom a véres magzatos képet tette ki és odairta h nagyfejű! Engem épp mèg varrtak össze, anyukám hívta fel h azonnal vegye le a képet!
2021. jún. 18. 00:13
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, azota van 2 fiunk és hidd el mar nem küldök nekik képeket sem gyerekekről, nem írok nekik csak lajkolok ha írnak vmit jobb minél kevesebb kapcsolat velük hidd el! A ferjedre támaszkodó és igyekezz nem ilyen anyós lenni majd
2021. jún. 18. 00:18
 25/25 anonim ***** válasza:
74%
Hu utolso ez nagyon durva. Nagy ero kell ehhez az az igazsag.
2021. jún. 18. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!