Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok túl önző?

Én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés

Nos, mérges lettem anyósomra.

Kicsit visszamegyek az időben, hogy érthetőbb legyen a bajom.

Három és fél év járás után eljegyzett a szerelmem. Hatalmas volt az örömöm, alig vártam, hogy a boldogságunkat megoszthassuk a szeretteinkkel. A szüleimet és párom szüleit hívtuk fel első körben. Mindenki nagyon örült, de a szülők már tudták előre, mit tervez a párom, illetve apukámtól "engedélyt is kért" előtte. Mivel egy nyaraláson történt a lánykérés, pár nappal később utaztunk haza, ekkor akartunk elmenni a nagyszülőkhöz, hogy elmondjuk a hírt. Az első mamánál kiderült, hogy anyósom már elmondta, hiába mondtuk, hogy mi személyesen szeretnénk. Azzal jött erre, hogy a mama már hamarabb is várta a hívásunkat, rosszul is esett neki, hogy nem rögtön telefonáltunk. Vagyis anyósom már a lánykérés előtt elmondta, hogy mi lesz. Mindegy, megkértük, hogy a többieknek hadd mondjuk el mi, ha már a mi eljegyzésünk. Anyósomék elindultak a másik nagyszülőkhöz (minden vasárnap program náluk), mi kicsit később indultunk oda. Megyünk be az udvaron, ők jönnek szembe, anyós mondja, hogy hát ezek a nagyszülők is "megtudták". Itt már kezdtem ideges lenni, mivel egy órája se volt, hogy megbeszéltük hogy majd mi elmondjuk. Mindegy, itt is nyeltem egyet. A következő napokban mindenkit felhívott akit lehetett, velünk nem beszélve... Eltelt azóta sok idő, több év, és most ott tartunk, hogy elértem a első trimeszter végére, ezért úgy döntöttünk, hogy a szülőket-testvéreket beavatjuk. Nyomatékosan megkértünk mindenkit, hogy nem szeretnénk, ha csak úgy random minden irányba terjedne ez az információ, mert még nem szeretnénk mindenkinek mondani, illetve a genetikai uh-n se volt teljesen minden rendben. Másnap facebookon látom, hogy anyósom kirakott egy képet kettőnkről azzal a szöveggel, hogy reméljük a kicsi angyal végül mégis egészséges lesz. Köpni-nyelni nem tudtam, telefonon rögtön össze is vesztem vele, megkértem, hogy azonnal szedje le a posztot. Végül én lettem hisztis p-nak titulálva. Önző vagyok, őt mindenből ki akarom hagyni, irigy vagyok blabla. Már legszívesebben semmit se mondanék el neki, de a párom testvére és apósom meg nem tett semmit, így azért ezt még se lehet. Úgyhogy most tanácstalan vagyok. Van valakinek ötlete, hogy lehet az ilyen helyzeteket kezelni?

2021. jún. 12. 21:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
13%

[link]

Te jó isten!

Hatalmas tragédia! Mintha valami über titkos infó került volna napvilágra.. Ja nem.

2021. jún. 13. 06:59
 12/25 anonim ***** válasza:
35%

Oké, rosszul esett, tragédia nem történt. Tanulj vége belőle hogy ilyen az anyós. Ne mondj neki el semmit, vagy csak uroljára tudja meg. Nem vagy önző, naív se legyél hogy megváltozik.

Remekül lehet szivatni az ilyen embereket amúgy.

2021. jún. 13. 07:15
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
A férjed hol van ebben a történetben? Az ő anyja, tegye helyre. Egyébként tudhattátok, hogy pletykás, nem kellett volna szólni neki, akkor se, ha apósnak meg szívesen elmondanád. Vagy hát döntsd el, mi a fontos.
2021. jún. 13. 07:50
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

Anyósom, anyám dettó ekkora pletykafészkek.

Tanulság: nem tudnak az életünkről, unokákról szinte semmit.

Ráadásul anyós meg hazudós is és színezi a sztorikat, hogy menőbb legyen mekkora nagy hirt közöl, vagy azért hogy saját maga feltételezett kiválóságát fényezze tovább.

Én nem vagyok pletykás, szarkeverő és hazug, teljesen eltérő a személyiségünk, értékrendünk, így totál kiakasztottak, amikor rájöttem mekkora alja dolgokat csináltak.

Szerencsére erre már nincs gondunk, nem csak nem mondunk el dolgokat, hanem nem is jönnek hozzánk, így méginkább csökken a pletykázás, szarkeverés valószínűsége.

Tanács neked: soha, semmibe ne avasd be a vén boszorkányt, mert az ilyen sosem fog megváltozni!

Legjobb, ha minden utoljára tud meg, sőt mégjobb, ha azt sem tőletek, had egye a fene a pletykás pofáját.

2021. jún. 13. 09:18
 15/25 anonim ***** válasza:
71%
TE miért mondtad el a nőnek, ha tudod, milyen pletykafészek? Ő ugyanis nem csinált semmi újdonságot, csak amit szokott > pfázott feleslegesen, ezt te nézted be, de nagyon.
2021. jún. 13. 09:56
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Nyilván, az volt az első gondolatom, hogy oké, akkor innentől semmit nem mondok. De ezzel olyanokat is "büntetnék" akik nem ezt érdemlik. Nem akarok mindenkivel haragban lenni egy ember miatt. :(

Gondoltam hátha valakinek bevált valami trükk azon kívül hogy nuku kommunikáció. De úgy látom nem nagyon van más lehetőségem.

2021. jún. 13. 09:57
 17/25 anonim ***** válasza:
97%
Tényleg nincs más lehetőséged. Anyós felé hírzárlat. És ha ez az ára, akkor apósod és férjed testvére felé is.
2021. jún. 13. 10:05
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
Miért büntetnél másokat? Megmondod, hogy ez és ez van, de ne mondják el anyósak, ennyi. Aki nem érti meg, annak se kell onnantól kezdve mondani semmit.
2021. jún. 13. 10:56
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
18-as, ezzel az a baj, hogy aki ilyen, az kiszedi belőlük (mármint pl. anyós a férjéből, vele élő gyerekéből).
2021. jún. 13. 11:56
 20/25 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanmár. Ha nekem azt mondja xy, ne mondjam el amit mond, akkor nem mondom el és kész. De ha nem kér meg, akkor sem fogok rohanni, és kibeszélni, hogy jaj képzeld mit hallottam. Nem kell pletykásnak meg kétszínűnek lenni, ennyi a nagy titok.
2021. jún. 13. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!