Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok túl önző?

Én vagyok túl önző?

Figyelt kérdés

Nos, mérges lettem anyósomra.

Kicsit visszamegyek az időben, hogy érthetőbb legyen a bajom.

Három és fél év járás után eljegyzett a szerelmem. Hatalmas volt az örömöm, alig vártam, hogy a boldogságunkat megoszthassuk a szeretteinkkel. A szüleimet és párom szüleit hívtuk fel első körben. Mindenki nagyon örült, de a szülők már tudták előre, mit tervez a párom, illetve apukámtól "engedélyt is kért" előtte. Mivel egy nyaraláson történt a lánykérés, pár nappal később utaztunk haza, ekkor akartunk elmenni a nagyszülőkhöz, hogy elmondjuk a hírt. Az első mamánál kiderült, hogy anyósom már elmondta, hiába mondtuk, hogy mi személyesen szeretnénk. Azzal jött erre, hogy a mama már hamarabb is várta a hívásunkat, rosszul is esett neki, hogy nem rögtön telefonáltunk. Vagyis anyósom már a lánykérés előtt elmondta, hogy mi lesz. Mindegy, megkértük, hogy a többieknek hadd mondjuk el mi, ha már a mi eljegyzésünk. Anyósomék elindultak a másik nagyszülőkhöz (minden vasárnap program náluk), mi kicsit később indultunk oda. Megyünk be az udvaron, ők jönnek szembe, anyós mondja, hogy hát ezek a nagyszülők is "megtudták". Itt már kezdtem ideges lenni, mivel egy órája se volt, hogy megbeszéltük hogy majd mi elmondjuk. Mindegy, itt is nyeltem egyet. A következő napokban mindenkit felhívott akit lehetett, velünk nem beszélve... Eltelt azóta sok idő, több év, és most ott tartunk, hogy elértem a első trimeszter végére, ezért úgy döntöttünk, hogy a szülőket-testvéreket beavatjuk. Nyomatékosan megkértünk mindenkit, hogy nem szeretnénk, ha csak úgy random minden irányba terjedne ez az információ, mert még nem szeretnénk mindenkinek mondani, illetve a genetikai uh-n se volt teljesen minden rendben. Másnap facebookon látom, hogy anyósom kirakott egy képet kettőnkről azzal a szöveggel, hogy reméljük a kicsi angyal végül mégis egészséges lesz. Köpni-nyelni nem tudtam, telefonon rögtön össze is vesztem vele, megkértem, hogy azonnal szedje le a posztot. Végül én lettem hisztis p-nak titulálva. Önző vagyok, őt mindenből ki akarom hagyni, irigy vagyok blabla. Már legszívesebben semmit se mondanék el neki, de a párom testvére és apósom meg nem tett semmit, így azért ezt még se lehet. Úgyhogy most tanácstalan vagyok. Van valakinek ötlete, hogy lehet az ilyen helyzeteket kezelni?

2021. jún. 12. 21:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%

Öszintén szólva elég hülyeség volt az anyóst beavatni, ha tudod, hogy nem képes megtartani magában, amit megtud.

Én az elözmények ismeretében nem mondtam volna nekik semmit, amíg nem akarom nyilvánosan vállalni a terhességet.

Ettöl függetlenül az anyós viselkedése nincs rendben, de legalább annyira te is hibás vagy a jelenlegi esetben.

A továbbiakban ne moondj el semmit neki, ami nem publikus és nincs újabb probléma.

2021. jún. 12. 22:10
 2/25 anonim ***** válasza:
97%

Nem. Még a lánykérés egy dolog, akkor sem volt korrekt, de ez teljesen más. Mindkét esetben egyébként a pár, tehát a ti jogotok eldönteni, hogy kinek mikor és hogy mondjátok el, hogy jelentitek be.

Nem véletlen ez a terhességnél, hogy sokan nem verik nagy dobra amíg nem biztos, mert ha esetleg nem alakulnak jól a dolgok akkor a fájdalom mellé nem hiányzik, hogy erről magyarázkodni kelljen és idegenek kérdezgessenek. Mi ugyan ilyen megfontolásból már a próbálkozást is teljesen elhallgattuk, egy két ember kivételével. Persze sajnos az ember azt hinné, hogy a közeli családban meg lehet bízni.

Nagyon sajnálom és teljes mértékben neked van igazad.

Kívánom, hogy legyen egészséges a picúr és a továbbiakban is legyen szép babavárást!!

2021. jún. 12. 22:15
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
Neked van igazad. Azzal, hogy degradál, csak hárítja a felelősségét, hogy elcseszte. Bármi a kövi magy hír, neki mondnám el utoljára.
2021. jún. 12. 22:29
 4/25 anonim ***** válasza:
80%
Igazad van, de basszus tudtad milyen az anyós akkor miért nem mondtad el előbb azoknak akiknek szeretted volna és csak utána anyósnak. Nem tudlak sajnálni, mert tudtad milyen anyós mégis naívan megosztottad vele.
2021. jún. 12. 22:58
 5/25 anonim ***** válasza:
85%
"Kissé" lepcses szájú az anyósod. Jó, ha ezt nem felejted el.
2021. jún. 12. 23:03
 6/25 anonim ***** válasza:
75%
Én nem értem a hisztidet. Tudod milyen az anyós, akkor minek jár a szád neki? Nem kellene semmit elmondani neki, és nincs gond. Csak halkan jegyzem meg. Ha nem is mondassz semmit anyósnak, akkor is tudni fog minden hírt.
2021. jún. 12. 23:04
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
Amit már egynél több ember tud az tuti nem elsz titok.
2021. jún. 12. 23:07
 8/25 anonim ***** válasza:
87%

Te atya ur isten! Hat ez nagyon durva!

Nem vagy hisztis egyaltalan, ez nagyon durvan hatarserto, amit csinalt! Hat amig harit, es amig nem veszi tudomasul, hogy ezt nem kellett volna, addig en szoba nem allnek vele, de a 3 lepes tavolsagot mindenkepp megtartanam! Csak a legszuksegesebb dolgokrol beszelj vele, ha nagyon-nagyon muszaj par szot! Ha nem muszaj ne is talakozz vele, mondhatod, hogy pihensz, nem vagy jol stb. hisz terhes vagy! Nagyon durva, hogy nem eleg, hogy a terhesseget kiteregette, de meg azt is, hogy az ultrahagon volt valami elteres, ami semmit nem jelent meg!

Es most ezzel egy eletre megtanulhattad a lecket vele kapcsolatban! A jovoben semmit, de semmit megosztani vele a gyerekekkel kapcsolatban, plane ami visszauthet, betegseg stb.! Mert arra keszulhetsz, hogy mindenbe bele lesz szolva, es tovabb lesz adva boldog boldogtalannak az info...

Nagy altalanossagokrol beszelj vele csak, ha nem tul intelligens fel sem fog neki tunni.

Minden jot kivanok, es ne idegeskedj, gondolj a babara.

2021. jún. 12. 23:12
 9/25 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mondd meg anyósnak, hogy nagyon rosszul esett ahogy mindenkinek elpletykál mindent a kifejezett kérésetek ellenére. Ha később kérdezősködik valamiről, akkor nagyon szűken válaszolj, vagy mondd azt hogy nem szeretném elmondani, mert nem akarom hogy ország-világnak szétkürtöljön magánügyeket. Talán észbe kap.

Sajnos az ilyen emberek, ha nem kapnak gumicsontot, akkor csinálnak. Majd kitalál rólad dolgokat, azzal szórakoztatja magát. Te meg csak leshetsz hogy miket hallasz vissza az ismerősöktől. Idejében állítsd le, mert megkeseríti az életed.

2021. jún. 12. 23:27
 10/25 anonim ***** válasza:
13%
Kb mintha államtitok lenne. Elmondta, istenem. Lépj tovább.
2021. jún. 13. 05:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!