Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy rendezzem le?

Hogy rendezzem le?

Figyelt kérdés

Nem egy orbitalis problema, mert kedvelem a parom szuleit, inkabb kicsit kellemetlen helyzet.

Aposekkal ritkan talakozunk, mert messze lakunk egymastol. Apos minden ilyen talalkozas alkalmaval kitalalja, hogy ebedeljunk/vacsorazzunk egyutt valami etteremben.O le is szokta szervezni. Na nem egy tobb fogasos etkezest kell elkepzelni valami puccos helyen,hanem inkabb pizza vagy valamilyen egytal etelt kepzeljetek el.

Altalaban oten veszunk reszt ezeken az etkezeseken, ugy evente parszor. Mindig Apos inditvanyozza, foglal helyet az etterembe. Mi a parommal jobban szeretunk kettesben ettermezni, a csaladi ebedeket inkabb otthon szeretjuk. Valahogy hangulatosabb, foleg most, hogy a legutobni talalkozas soran a covid miatt kulon asztalhoz ultettek a parommal. Igy kb. semmi ertelme nem volt, beszelgetni sem tudtunk egymassal. Kulfoldon elunk, de mas-mas varosban.

Amirol szol a kerdes: minden ilyen kozos kajalas utan Apos megjegyzeseket/kerdeseket intez hozzam.

Pl:

- Es mi lesz a szamlaval, azt ki fizeti ki? (Ezt akkor dobta utanam, amikor kaja utan a parom megkert, hogy kiserjem ki, hogy elszivjon egy szal cigit..Szinte ugy jott le, mintha menekulnek a szamlatol!)

- Na..nem hivsz meg egy italra?

- Hivj meg..

- Na...fizess...

Mindig ez van es ez olyan kellemetlen. No vagyok. A parom csak legyint es mondja, hogy az Apja ilyen vicces termeszetu, de nekem ez akkor is kellemetlen, foleg, hogy mindig ezt csinalja es nem ugy tunik mint aki viccel. Anyos is ott van, illetve parom huga. Mar mondtam a paromnak, hogy legalabb a reszunket mi fizessuk ki, de o csak legyint es elintezi annyival, hogy "O hivott meg bennunket, az fizet, aki meghiv".

Ez oke, mert mint irtam, mi nem szeretunk csaladostul ettermezni, es Apos szervezi ezeket a programokat, amugy nem is mennenk. Volt, hogy vettem elo a penztarcam, mire a parom lehurrogott, hogy az Apja ugysem engedi, hogy en fizessek.

Mar elhataroztam, hogy legkozelebb en hivom meg oket es fizetem az egeszet es akkor mindenki elegedett lesz, viszont a parom tuti nem menne bele, hogy mi kezdemenyezzunk egy ilyen osszeulest. Az apjaval jo a viszonya, az anyjaval kevesbe. Az apja iranti tiszteletbol megy/megyunk veluk. Amugy a parom egyaltalan nem az a garasos tipus, igy nem is ertem. Plusz miert nem rajta keri szamon az Apja a szamla rank eso reszet? Kb. ugy erzem magam azokban a percekben, mint egy ingyenelo. A parom huga felnott no, dolgozik. Anyos-Apos szinten dolgoznak.

Fizetek en, de a beszologatas zavar. Hogy kezelnetek?

2021. jún. 7. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem mi ebben a vicces. Én egyszer fognám magam, szó nélkül odamennék a kasszáshoz, és kifizetném mindenki részt, majd após kezébe nyomnám a nyugtát. Utána már lehet nem szórakozna ezzel.
2021. jún. 7. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám a páromnak, hogy vagy beszéljen az apjával, hogy hagyja abba, vagy legközelebb én fizetek.
2021. jún. 7. 14:58
 3/7 kovpet ***** válasza:
100%
Én fizetnék. Olyan nincs, hogy nem enged neked valaki valamit, felnőtt ember vagy, saját akarattal és jogokkal.
2021. jún. 7. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

" miert nem rajta keri szamon az Apja a szamla rank eso reszet?"

Na ezt nem értem én sem.

Amúgy miért nem a fiacskáját cseszteti az após, miért a fia párját? Valahogy annyira proli az egész kivitelezés.

2021. jún. 7. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Velem 2eve volt hasonló helyzet, csak nekem anyós jelölttel. Elmentünk a Mátrába kirándulni, a kilatoba felmentunk, elmentünk a Mátra múzeumba is. Utánna elvitt minket fagyizni és étteremben ettünk. Akkor mondtam neki hogy az én részem szeretném kifizetni ( amúgy sem szeretem hogy ha valaki fizet helyettem valamit, olyan furának érzem.). Anyósom mondta hogy nem kell ő állja az egészet. Eltelt olyan 1 hónap mikor mentem hozzájuk látogatóba. Ekkor mondta hogy olyan jó volt a Mátrai kirándulás, csak kicsit drága volt. Erre nem mondtam semmit sem, nem is tudtam volna. Utánna folyamatosan megjegyzések tett hogy engem akkor meghívott, én nem viszonzom. Itt meguntam, utánna néztem mindennek az árának és vissza adtam neki, és mondtam neki hogy ez volt az első és utolsó hogy veled kirándultam és hogy hagytam fizzes helyettem mindent.

Azóta anyagi támogatást sem fogadok el tőle. Csúnyán fog hangzani, de én inkább éhen döglök mint hogy tőle kérjek egy fillért is. Úgy is a szememre hányná.

Szóval válaszolok a kérdésedre is, igazából te döntésed hogy legközelebb hogyan szeretnéd hogy hogyan folytatódjon a történet. :) De ha nagyon zavar akkor fizethetsz te is, 1 alkalom szerintem nem a világ vége. :) Bár ezzel is vigyáz mert egyesek elég szépen visszaélnek vele és képesek követelőzni hogy a következő ebéd/vacsit te fizzesd. ;)

2021. jún. 7. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne te rendezd le, hanem a párod az apjával, egyszer s mindenkorra.

Ha amúgy jóban vagytok, akkor meg lehet mondani, hogy szívesen találkoztok, de nem étteremben, hanem otthon, akár egy kávé-süti kombó mellett. (Tudod ki tűrné ezt az értelmetlen, sehova nem vezető b@szogatást az apóstól.)

2021. jún. 7. 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kövi alkalomnál már nem szabad engedni.
2021. jún. 7. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!