Szülők, beleszóltok a gyereketek és a ti szülőtök kapcsolatába, vagy hagyjátok, rendezzék le ők?
Sziasztok!
Az elmúlt két hónapban az anyám és a fiam viszonya nagyon megromlott, mióta a fiamnak barátnője van, a nagyanyja azzal nyaggatja, hogy a lány tönkreteszi, mert elvonja a figyelmét a tanulásról, ami amúgy a jegyeken nem látszik. A fiamnak nemrég elege lett, és azt mondta a nagyanyjának, hogy mert ő tíz éve nem szexelt (apám akkor halt meg), még ne őt cseszegesse.
Ez volt egy hete, anyám azóta kétszer volt nálunk, a fiammal egyszer találkoztak, a fiam azonnal ment vissza a szobájába, mindkettejük arcán gyilkos indulat a másik iránt.
Szívem szerint rájuk hagynám, de jó lenne, ha kibékülnének.
Jelen szituációban a fiam mellé állnék olyan módon, hogy a saját anyámra szólnék rá: ne cseszegesse a kiskorút, nem az ő dolga nevelni.
A mi családunkban az anyám is ilyen mindenbe beleszólós/okoskodós volt, állandóan harcolnom kellett, hogy kattanjon le az unokákról, legfőképpen a kedvencke elsőszülöttről. Aztán telt-múlt az idő, és úgy döntöttem: unoka elég nagy már, védje meg magát, miért is én legyek folyton az ütközőzóna.
Fú de rühellem az ilyen öregasszonyokat.
Szerintem igaza van a fiadnak!:D
Az én nagyanyám is feszt azzal van elfoglalva, hogy ki mikor kivel mit csinált... Rohadt zavaró.
Ha jóban akarsz lenni a fiaddal neked kell mellé állnod. Gondolom te is tudod, hogy amit anyukád csinál az már pofátlanság, ráadásul te magad írod, hogy hazugság is amit állít, mert nem történt meg a jegyek lerontása.
nem az ő dolga nevelni
Hát pedig valakinek kellene, mert így tűnik, a szülőknek nem sikerült. Ha az enyém ilyent mondana a nagyszülőnek, hogy látszik, hogy nem szexel, sose ütöttem meg, de lehet, hogy ezért képen törölném.
Illetlenség ilyet mondani, de ettől függetlenül jól látja a helyzetet a fiú.
Nálunk is megy az aknamunka a nagymama részéről - milyen barátnők, milyen munka, soha nem jó semmi - de én már kettőjükre hagyom mert néhányszor próbáltam beszélni a gyerekemmel, de hirtelen én lettem az " ellenség", akkor meg oldják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!