Én vagyok a szemét?
Sziasztok!
Nehéz helyzetben vagyok, az történt ugyanis, hogy most derült ki, hogy anyósom nyugdíja közel fél millió forint lesz, és e mitt kissé dühös vagyok. A sztori annyi, hogy külföldi magyarok vagyunk a férjemmel, mi itt élünk hosszú évek óta, a gyerekeink már itt születtek. Anyósomék viszont még nem tudtak kikoltozni, annyira nem is akarnak talán. Viszont pár éve apósom, és később anyósom is átvezettete a nyugdíját ide, papíron itt vannak, gyakorlatban a határon túl. Amiért kissé irigy, és haragos vagyok, DE EZT NEM MUTATOM KI, NAGYON FIGYELEK ERRE!, az csupán annyi, h az ő nyugdíjuk összesen több mint 700 ezer forint, a férjem fizetése ennek a fele. A trükk abban rejlik, hogy a kinti munkájuk magyar "átlagkeresetevel" számláltak a nyugdìjosztályon, ha itt dolgoztak volna, ennél biztos kevesebb lenne. Örülök a szerencséjüknek, de ugyanakkor haragszom is, a férjemmel itt tanultunk, itt kezdünk néki a munkának, de az biztos, h soha nem lesz ekkorra nyugdìjunk, valószínűleg egyáltalán nem lesz. Én vagyok a roh@dék, hogy így érzek?
Megértelek, ez rohadt igazságtalan.
73N
Én ezt nem értem.
"kinti munkájuk magyar "átlagkeresetevel" számláltak a nyugdìjosztályon"
Ez mit jelent?
Hogy fizettek Magyarországon nyugdíjhozzájárulást, ha nem is itt élnek és nem is itt dolgoznak?
Hogy van Magyarországon ledolgozott évük, ha nem is itt dolgoztak?
Most ezért biztos mínuszba leszek pontozva, de mi a lóf_sznak 3 pulya a csóróságba? Havi 10ezer az vicc, nem megtakarítás.
Nem irigykedni kéne, hanem gondolkodni és nem ész nélkül szaporodni.
Az állandóan ellenőrzik annyit jelent, h egyszer, előzetesen egyeztetett időpontban kijöttek megnézni, h van e itt személyes holmija, és beszélték pár szomszéddal, akikkel a férjem előre egyeztetett.
Igen, a munkatársam is jobban keres, mivel régebb óta van ott, ezzel nincs is baj, csak az zavar h ilyen aránytalan a dolog, az előző albérletünkben a szomszédban egy idősebb házaspár élt, az apa 60 körüli volt, még dolgozott, az anya otthon volt a 40s down szindrómás lányukkal, amikor megtudtak apósomtól, h mennyit kap, utána fújtak ránk rendesen, mivel ők hiába dolgoztak egész életükben itt, nem kaptak ekkorra nyugellátást, amikor egy családi összejövetelen megjegyeztem, h megértem az ő nézőpontjukat is, én voltam a hülye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!