Olyan sztori, ahol a meny a gonosz?
Sok olyan sztori van, ahol az anyós az ördög (ezeket a sztroikat nem vonom kétségbe). Olyanal van valakinek tapasztalata, ahol a meny az, akit okkal lehet szidni? Nem ilyenekre gondolok, hogy pl. "a menyem, aki még szoptat, miért nem hozza láthatásra az unokámat 500 km-re? meg hogy "a menyemnek miért nincs energiája kisgyerek mellett minden négyzetmillimétert csillogóra takarítani, amikor átmegyek?"
Köszi előre is a válaszokat.
1) "Nagymamám míg élt, szeretett beleszólni mások dolgaiba, de olyan aranyos módon. Inkább tanács volt ez, nem kioktatás, anyám mégis mindig kioktatásnak vette" hát ti nem vettétek annak mivel nem nektek szólt be.Anyudnak valszeg nem volt aranyos a dolog. Tudod, szerintem mindenkinek alkalmazkodnia kéne a másikhoz. Ha látom hogy a masik nem úgy fogadja a tanácsot , akkor nem adok. Ennyivel ki lehetett volna küszöbölni. Nyilván ez anyádra is igaz.
Szerintem sokszor kettőn áll a vásár. Alapból nem tudnak az emberek egymással kommunikálni a hétköznapokban sem. Megbeszélni meg főleg nem szokták. Családomban pl van ilyen tényleg hogy a meny borzasztó, igaz anyósa sem piskóta.
Nem ertek veled egyet utolso. A hazassag az egy gazdasagi kozosseg is.
Pl. Nalunk az en penzem a ferjeme is, a ferjem penze az enyem is, en mindent kozosnek tekintek legalabbis. Nalunk igy mukodik, ferjem is igy gondolkodik. Tehat a batyad resze a sogornode is, lehet igy gondolkodnak. Tudom nem mindenhol van ez igy.
Tudom hogy jogilag az orokolt vagyon nem kozos vagyon, de ha jo a hazassag altalaban igy gondolkodnak. Nekem pl. Eszembe nem lenne osztoszkodni. Lehet igy van a batyadeknal is, hogy erre is kozos tulajdonreszkent tekintenek.
3-as sztorija meg Meghan és Diana jó példák.
1-es, ott nem húznám rá csak a menyre a vizeslepedőt.
Meg ezek a házimunkás dolgok, amiket 9-es írt, ezek inkább szerintem az anyós túlérzekenységére vezethetőek vissza.
Ilyenekre gondolok, hogy pl. anyós hoz valami ajándekot az unokának (jó ajándékra gondolok), a meny meg kidobja mert utálja az anyósát, majd letagadja, hogy a nagymama bármit is hozott volna. És hasonlók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!