Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Velem van a baj? Mitévő legyek?

Velem van a baj? Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Úgy érzem a férjem szülei soha nem fogadtak el. Mindigbaj volt ha náluk voltam, de az is baj volt ha pl nálunk voltunk kezdetben a párommal. (Persze ez mind a hátam mögött,szemembe sosem mondtak semmit, de végül megtudtam, ők mai napig nem tudják hogy tudom hogy ellenség voltam első perctől..) Eleinte elengedtem ezeket a dolgokat. Próbáltam a kapcsolatomra koncentrálni, időközben mintha javult volna a dolog az anyósékkal való kapcsolatot illetően. És rendesek lettek velem, végül ide költöztem a munkahely miatt (ők ajánlották fel), ide költöztem abban a hitben élve hogy ha eddig jobban alakultak a dolgok mint az elején, akkor mar csak jobb lehet, úgy éreztem megszerettek. Alkalmazkodtam mindig mindenben. Próbálkoztam jobban nyitni feléjük. De eltelt egy kis idő. És újra elkezdett romlani a kapcsolat mindenféle ok nélkül. Már nem számított hogy ki mit mond, mit tesz velem, pedig úgy gondolom semmi rosszat nem tettem ellenük. Vettünk egy házat azt újítgatjuk, de mire a végére érünk 1év biztos lesz. Nem tudom mit tehetnék, a férjem albérletbe nem akar menni. Igazából lehetőség sincs sok, ami lenne az is messze a munkahelyeinktől, úgy érzem sok sokmimdent megtettem a kapcsolatunkért és ennyit megérdemelnék, hisz már 3 éve itt lakunk, anyósék nem akarják hogy elmenjünk mert "minek" meg szerinte annyira életképtelenek vagyunk hogy nem fogunk tudni boldogulni a különéléssel sem. 3 éve lakunk itt, talán az első pár hónap lehetett jó.. azóta ilyen hangulatingadozások vannak folyamatosan. Egyszer normálisak utána nem. Mar bánom hogy ide költöztem, de nagy harag lenne abból ha elmennénk albérletbe. Tudom, hisz sógornőm elment albiba (ő is itt lakott egy ideig), és baj volt, baj volt az is hogy gyakran jart a családjához, mert "csavarog állandóan" .. nem hiszem hogy ezek normális dolgok, de csak én vagyok ilyen gyenge ember, hogy hagyom hogy ezt csinálják velem, közbe pedig tönkre teszem magam. Úgy gondolom nem tettem semmi rosszat hogy olyan bánásmódot kapjak ami nem jár. Próbálnak alázni (férjem ebből mit sem lát vagy nem akar látni) állandóan rosszak vagyunk, gonoszak vagyunk, élettelenek vagyunk. Megfordult a fejemben hogy nem akarják hogy itt lakjak, de akkor miért hisztiznek ha el akarunk menni?! Gyűlölnek, úgy érzem ok nélkül, fáj nagyon, és tönkre fogok menni. Mert minden napom erről szól, minden nap ezen örlődök.. hatalmas hiba volt ideköltöznöm... néha úgy vissza szólnék, de tudom nincs jogom mas házában osztani az eszet. Úgy érzem az is baj hogy élek. Köszönni nehezükre esik, úgy tesznek néha mint aki nem hallja. Kérdezek "miujság?" A lehető legflegmább módon "semmi" ha kivan takarítva, megvan főzve, kivannak mosva a ruhák, de 2 db tányér van a mosogatóba, akkor "senki nem képes észre venni a mosatlant". És egyszerűen olyan butának gondol anyuka, de le is néz, mivel nem olyan túl jó csaladi múltam van (nem az én hibámból) sokat sirtam miattuk, és fáj hogy olyan mintha a férjemet nem erdekelné. Nyilván nem panaszkodok neki soha, de ha elsírom magam megkérdi mi a baj elmondom és nem nagyon látok erdekeltséget.. fáj. Higy ilyenek velem.
2021. ápr. 29. 21:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 Savlekotő ***** válasza:
66%

Én se értem magam...

Talán mert rájöttél h kivul állok látják hogy mi a valóság nálatok..

2021. ápr. 30. 10:22
 32/63 anonim ***** válasza:
100%
Azért ilyen bunkók veled, mert látják megtehetik! Nyámnyilla vagy! Látják, hogy félsz tőlük. Nem szabad. Igenis nyisd ki a szádat! Akkor is ha az ő házában éltek. Nem bánhat így veled. Én is ilyen voltam, aztán egyszer csak sok sok idő, és méreg nyelés és bántás után elszakadt a cérna! Ép felmostam, megint közeledett velem, én meg hirtelen felindulásból az akkori párom anyjára borítottam a vödör felmosó vizet. Na, akkor meglepődött. Aztán pakoltam és viszlát! Persze ez egy rossz megoldás, de ennyire ki boritottak már idegileg. Nem szabad türni. Még a híd alatt is jobb, mert legalább nyugalmad lesz. Az nagy kincs. A párod ha szeret akkor utánad megy, ha nem, akkor meg nem is szeretett, akkor éljen csak az anyja szoknyája mellett.
2021. ápr. 30. 11:06
 33/63 anonim ***** válasza:
Szereted a férjedet - hát ne szeresd! Nem túl jó szívű, hanem rohadtul nem érdekled, egy gyáva fé.... Ne reménykedj semmiben, nem reménykedni kell az életben, hanem racionálisan cselekedni. Lesz majd jobb, nem ő az egyetlen férfi a világon!
2021. ápr. 30. 11:30
 34/63 anonim ***** válasza:
100%

Még hányszor akarod kiírni?

Már a sokadik kérdésed és megmondtuk, hogy költözz el. Nem, te hetente írkálod a sirámaidat úgy, hogy a férjed mellette egy tahó.

2021. ápr. 30. 11:30
 35/63 anonim ***** válasza:
100%
És ráadásul rohadtul nincs önbizalmad, amiről viszont a szüleid tehetnek. Ép önértékelésű ember nem önmagát ostorozza azért, mert mások gonoszak vele. Pszichológus és albérlet magadnak, még ha csak egy szobára futja is: ez az egy megoldás van.
2021. ápr. 30. 11:45
 36/63 Savlekotő ***** válasza:
Ne szülj ebbe kérlek gyereket csak ennyit kérek..
2021. ápr. 30. 11:47
 37/63 A kérdező kommentje:
A válaszok telibe találtak. Tudom ha mennék, ő is jönne. Igen gyáva vagyok. Nem tudom mi lenne a helyes. Nem tudom mit kellene tennem. Döntésképtelenség az megvan. Nem akarom hogy miattam a férjem rosszban legyen a szüleivel. Hisz ő sem akarná fordított esetben hogy én rosszban legyek a szüleimmel. Meg nem is normális dolog. Igen gyáva vagyok. Nincs önértékelésem, és igen, a szüleim nagyon szigorúan voltak velem, és sok feszültség volt otthon is, régen. Ami miatt ilyen lettem. Nem részletezem, de ez is hatamas igazság. Ti kívülálló emberek, leírások alapján azt írtátok le amit én is gondolok. És azt hittwm én reagálom túl. És hogy nem valós az amit én gondolok. És hogy a költözést is csak én gondolom egyetlen megoldásnak. De nem.
2021. ápr. 30. 12:35
 38/63 A kérdező kommentje:
Sokszor volt ez téma nálunk hogy költözzünk vagy ne. De én se tettem sosem komolyabb lépést ezügyben. De ha mentem volna, kerestem volna albérletet, akkor jött volna a férjem. De ő sem akar cirkuszt senkivel amit meg is értek és ez egy olyan patt helyzet, amiből nem lehet jól kijönni. Így hogy itt a ház amit folyamatosan csinálgatunk, így ez tudja bennem tartani a lelket. És jobb lesz ha elmegyünk. És tudom, az én házamba ha ugyanilyenek lesznek velem/velünk (mert ő sem kivétel az ilyen viselkedést illetően) akkor nyithatom az ajtót és takarodj a p.csaba... És remélhetőleg minél hamarabb készen leszünk. Ez ami tartja bennem a lelket. Csak ez
2021. ápr. 30. 12:39
 39/63 Savlekotő ***** válasza:
Szóval a szar családból átmenekültél egy másik szar családba,csöbör és a vödör esete.. :(
2021. ápr. 30. 12:53
 40/63 anonim ***** válasza:
nem kell minden rokonnal (akár szülővel) jóban lenni. Nem kell minden szart benyelni csak azért, mert a szülő akarja letolni a torkodon. A saját egészséged, lelki egyensúlyod nem ér semmit, hogy így hátra teszed magad a sorban? Mindenki előrébb való nálad, akkor is ha kétszinű, ha erőszakos, ha bunkó, ha alattomos?Nagy bajok vannak az önértékeléseddel, egy JÓ pszichológus kellene neked.
2021. ápr. 30. 13:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!