Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Férfiak! Miért nem mertek...

Férfiak! Miért nem mertek beszélni anyukátokkal, ha a feleségetekkel/párotokkal nem jól bánik?

Figyelt kérdés
Tele van anyós kérdéssel a gyakori, főleg menyek szoktak panaszkodni, és mindig az a tanács, hogy a férje állítsa le, mert az ő anyja, de mégse teszi meg. Miért nem tesztek semmit ilyenkor férfiak? Csak pusztán kiváncsiságból kérdezem, kiváncsi vagyok, ti hogy látjatok ezt.
2021. ápr. 17. 12:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
58%
Én NŐKÉNT úgy gondolom, hogy a férjem nem a gyámom és nem a gondnokom - dacára annak, hogy nyilván megosztom vele a problémáimat - ezért ha valakivel gondom van, azt magam intézem. Teljesen mindegy, hogy az illető az anyósom, vagy majd a menyem, vagy a szomszéd.
2021. ápr. 17. 13:10
 12/29 A kérdező kommentje:
Nemtudom, de nem rossz látni, hogy két nő, akit szeretsz,azok marják egymást? Szó nélkül tűrni?
2021. ápr. 17. 13:11
 13/29 anonim ***** válasza:
61%
11-es, én is mindig ezen értetlenkedem, mert mindig az van, hogy "szólj a párodnak, az ő anyja". De NEKEM van problémám. Semmilyen más kapcsolat nincs, amiben ha bajod van valakivel, akkor egy rokonán keresztül kell üzengetni.
2021. ápr. 17. 13:14
 14/29 anonim ***** válasza:
62%

Ugye milyen nevetséges és érthetetlen? :D

(11-es)

2021. ápr. 17. 13:18
 15/29 anonim ***** válasza:
62%
Sajnos nevetséges. Nem kicsit nagyon.
2021. ápr. 17. 13:22
 16/29 anonymousreview60 ***** válasza:
48%
Összetett helyzet. Egyrészt nem jó érzés szembe menni azzal a nővel, aki az élet első fele/harmadában a legfontosabb volt, és még mindig van valami tekintélye a férj felett. Másrészt, ha a meny helyett eleve a férj áll ki az anyóssal szemben, akkor meg lehet spórolni azt a kört, hogy esetleg nem akar engedni a menynek/részben alkalmazkodni a meny által kért dolgokhoz, plusz akkor - legalábbis a felszínen - nincs konfrontáció a meny és az anyós között. Ezt hívják diplomáciának.
2021. ápr. 17. 13:27
 17/29 anonim ***** válasza:
80%
Mert a 90 százalékuk konfliktuskerülő puhapöcs.
2021. ápr. 17. 13:34
 18/29 anonim ***** válasza:
57%

Én sosem értettem ha a 2 nőnek gondja van egymással azt miért a férjnek kell letárgyalnia az anyjával?

Ha nekem bajom van akkor kinyitom a számat és elmondom. Nem mástól várom a megoldást..

2021. ápr. 17. 13:40
 19/29 anonim ***** válasza:
87%

Általában ami gondja van a menynek az anyósával, az ugyanúgy gondja a férjnek is, mert őt is zavarja, hogy a feleségét feleslegesen idegesítik/bántják. Illetve fordítva is, ha a meny (feleség) a hülye, akkor a férjet is zavarja az, hogy az anyját feleslegesen idegesítik/bántják. Ha olyan konfliktus van a meny és anyós között, amihez a férj úgy érzi nincs köze, abban a házasságban baj van. Mert kell, hogy köze legyen hozzá, olyan nincs hogy nem, és képesnek kell lennie rá, hogy kimondja, megbeszélje, kinek a viselkedésében milyen változást szeretne látni.

Maradjunk a példa kedvéért annál az esetnél, hogy anyóssal van gond.

Ha krónikus a probléma, pl anyós túl sokat jár át hívatlanul a fiatalokhoz és az agyukra megy, akkor főleg a férfinak feladata szólni. Mert az ő anyja, és tőle jobban elfogadja. Ha a meny szól, abból az lesz, hogy "a hülye menyem ki akar tiltani, pedig a kisfiam szívesen lát". A világért sem fogja észrevenni, hogy a fiának is terhes a gyakori látogatása, csak azért lapít, mert "jaj, mégiscsak az anyukám, nem akarom megbántani".

Ha viszont a férj szól, akkor a menynek felesleges ehhez társulni, mert az anyós nem fog azzal az indokkal átjárni továbbra is, hogy "de a menyemnek nem baj, mert ő nem szólt, úgyhogy a menyemhez megyek, a fiam meg vonuljon félre addig, ha nem tetszik neki". Ez gondolom nyilvánvaló. És különben is a fia szava többet ér. Ráadásul ha rögtön egyszerre ketten "támadnak neki", hogy ne mászkáljon már oda annyit, azt sokkal megalázóbbnak érezheti, és erre nem feltétlenül van szükség.

Ha akut a probléma, például a közös ebédnél az anyós egy burkolt, mégis ordas bunkóságot beszól a menynek, ott főleg a meny feladata csípőből visszautasítani a sértést, nem kukán ülni ott, mint egy nyuszi. Viszont ha a férj nem szólal meg, azzal legitimálja az anyós sértését, gyakorlatilag az anyja mellett foglal állást és igazat ad neki. Tehát ha kicsit is számít neki a felesége, akkor neki is minimum mondania kell annyit, hogy "anya, ezt nem kellett volna".

Azért legtöbbször az az optimális, ha mindketten együtt, egy emberként emelnek szót. De mindenképp kell a férfinak IS.

2021. ápr. 17. 14:22
 20/29 anonim ***** válasza:
13%
17-es egy állat!
2021. ápr. 17. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!