Anyóssal-apóssal lakni egy udvaron? vagy inkább a
legkisebb lakás ketten?
Figyelt kérdés
Nemsokára összeházasodunk a vőlegényemmel. Mivel eléggé nagy udvaron (és házban) élnek úgy gondoltuk, hogy teljesen különválunk (saját: konyha, fürdő, bejárat stb.) anyóstól és apóstól. Az utóbbi időben azonban egy kicsit megingott ebbe a tervbe vetett hitünk. Azt vettük észre, hogy a lagzi közeledtével egyre jobban kibírhatatlanokká válnak. A legkisebb ügyekből is olyan elefántot csinálnak, hogy az nem igaz. És a legrosszabb, hogy nem is lehet leültetni őket mert akkor nem jönnek el az esküőre. Ennek fényében dilleában vagyunk a párommal.
Én is eléggé háklis vagyok és nagyon magamnak való. Amikor anyósom nálunk volt vendégségben ordibálás lett a vége (nem anyósommal, hanem a férjemmel). Anyósom nem fogja, fel nem érti, ha valaki introvertált. Hu még a hideg is kirázott, hogy átjárhatna és minden nap magyarázna. Pedig nem utálom.
Nekem is régebben valahogy olyan családiasnak tűnt, hogy generációk éljenek együtt. Aztán három naptól kikészültem, ami csak vendégség volt.
2021. ápr. 6. 20:19
12/24 anonim válasza:
Én is külön mennék. Az a lakás pedig ha a vőlegényed tulajdona, akkor adjátok ki albérletbe.
2021. ápr. 6. 20:20
13/24 anonim válasza:
Jajj ne! Anyós-após kategória 70%-a arról szól, hogy hasonló szituból menekülnének a fiatalok és, hogy mennyire tönkretette az egész a kapcsolatukat
2021. ápr. 6. 20:44
14/24 Savlekotő válasza:
Külön,ott maradtok pár év és idegbaj válás..
2021. ápr. 6. 21:43
15/24 anonim válasza:
Csak is külön lakás.
2021. ápr. 7. 06:04
16/24 anonim válasza:
"Igazából a ház és az udvar is a vőlegényem (örökölte a mamájától)"
Akkor egyszerű!
A kislakásba menjenek anyósék, ti meg a házba, kerttel-udvarral.
Ők már valószínűleg nem fognak szaporodni, nektek viszont lesz családotok.
Én a rettenetes természetű anyámmal simán laktam egy telken, mert tudtam kezelni, de a szintén rettenetes természetű anyósommal nem laktam volna egy percet sem.
2021. ápr. 7. 07:52
17/24 anonim válasza:
A párom kapott az apjától egy telket egy összedőlés határán lévő hatalmas házzal rajta, hogy újítsuk fel, költözzünk oda (persze, mert rájött, hogy öregszik, már nem tud kit szipolyozni..).
A gond az, hogy a drága após (alkoholista, láncdohányos, ingyenélő (örökölt mindent, amije van és már a nagyját annak is elverte). 2 ledolgozott évet tud felmutatni, idén lesz 59 éves) konkrétan a házzal szemben lakik 10 méterre.
Így hiába hullott az ölünkbe a nagyszülők háza, amíg él a kedves papa, addig hozzá se érünk a házhoz. Nem vagyunk a magunk ellenségei.
2021. ápr. 7. 08:27
18/24 anonim válasza:
Itt jogilag hiába a leendő férjedé a lakás, ha a szülei láthatóan nagyon is sajátjuknak érzik azt, és már most rendezik, ti ott mit és hogyan csinálhattok. Ezt úgy tudnátok megoldani, hogy leültök megbeszélni és tisztázza a vőlegényed, hogy ez az ő tulajdona (garantált összeveszés, ha már most is ilyenek, és semmi garancia nincs rá, hogy utána bármit is javulni fog a helyzet).
Ha ezt nem akarjátok, akkor pedig a megszoksz vagy megszöksz választásotok van.
2021. ápr. 7. 09:34
19/24 anonim válasza:
NE!! Anyósommal lakok 3 éve, nyáron fogunk elköltözni a párommal mi ketten külföldre, mert tarthatatlan a helyzet. Eleinte a mama kedves volt, DE! Amint ráeszmélt, hogy igazából attól, hogy ott lakik, mi nem kérünk a tanácsaiból és nem engedjük hogy dirigáljon nekünk tesz róla, hogyha bal lábbal kelt nekünk is szar napunk legyen. Leskelődik, hogy mit csinálunk, engem semmibe vesz. Páromnak van egy kislánya, elvárja hogy a sajátomként kezeljem, de a pofámba vágta hogy nekem amúgy minek a saját gyerek. Most fogunk mi is házasodni és azt is a pofámba vágta, mégis minek?? Fel van háborodva hogy nem engedjük hogy ő irányítson. Gyűjtöttünk pénzt, el fogunk menni. És a ház nem csak az övé, a számlákat mi fizetjük meg a kaját is. Ha kint az udvaron ha csinálunk valamit jön vezényelni hogy szerinte ezt és ezt így úgy kéne. A párom megmondta neki hogy a viselkedése miatt itt fogjuk hagyni, hát gondolhatod hogy milyen hisztit levágott. A főztöm szar, a házimunkám szar stb. És ne dőlj be hogy eleinte kedves meg hízeleg hogy ez mennyire jó lesz. Nem bírja majd ki hogy ne follyon bele az életetekbe. Lesi majd hogy hova mentek, meddig vagytok oda. Milyen barátokat fogadtok az otthonotokba, kíváncsiskodni fog és nem bírja majd ki hogy bele ne szóljon abba is. Látni fogja miket hoztok haza a boltból, abba is bele fog előbb vagy utóbb szólni. Unalmában mindent kitalál hogy átmehessen. Tapasztalatból mondom, NE!
2021. ápr. 7. 12:15
20/24 anonim válasza:
Soha nem költöznék más nyakára/udvarába... felejtős, ott te mindig vendég leszel, ezt már most jegyezd meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!