Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezeljem azt, hogy...

Hogyan kezeljem azt, hogy semmibe veszik a lányaimat?

Figyelt kérdés

Két lányom van, imádom őket. A szüleim elég sajátos gondolkodásúak,csak az a jó nekik amit ők kigondolnak.

Mikor a feleségem terhes lett, tudtunkra is adták, hogy nem örülnek, ők nem így tervezték.

Nagyon rosszul esett, főleg hogy a mellettük lévő tanyán élünk mert közösen gazdálkodunk, én velük dolgozom.

Végül csak megnyugodtak, azóta már úgy mondják, hogy szeretik a gyerekeket.

De sajnos mióta a gyerekek megvannak nagyon beleártották magukat az mi életünkbe. Feleségem folyamatosan bántották eleinte miért úgy neveli a lányunkat ahogy.

Ezért is döntöttünk úgy hogy elköltözünk.

A szüleim nagyon összetartó család (saját magukról ezt mondják), de az igazság hogy mindenkinek van egy olyan családtag akivel a másikat kibeszéli.

Na mi a feleségemmel nem ilyenek vagyunk. Ezért mi sokszor lemaradtunk ezekről a közös eseményekről, ha ott voltunk se mentünk bele ezekbe a beszélgetésekbe. Így a kommunikáció alapszintű lett és az érintkezés is. Viszont az egyik unokatesóm fia mióta az megszületett apámék szemében a minden. Anyám a pótmama. Egyik nap jött hozzánk apám egyik ismerőse, és kérdezte hogy vannak az unokák. Mert azt hiszik amúgy az emberek hogy ők tényleg mennyire szeretik az unokákat, mennyit foglalkoznak velük.

Apám 2-3 mondatot bírt elmondani a saját unokáiról, majd felhozta, hogy van az a másik fiú. Az milyen szuper kölyök. Itt volt az a pont hogy felállok, de nem akartam jelenetet rendezni mert így a háttér dolgok nélkül nem értené senki sem.

Valaha lesz ez másként? Olyan rossz hogy a gyerekeimet semmibe nézik. Ti mit tennétek s helyemben?

2021. márc. 27. 00:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
18%
nem tudom, milyen az anyagi helyzetetek és milyen anyádéké, de ha totál elhatárolódtok, elképzelhető, hogy mindenüket az unokaöcsi fiacskája örököl majd? Viszont ha ennyire megterhelő és kellemetlen számotokra a kapcsolattartás, akkor érdemes végleg megszakitani, mielőtt mentálisan kikészültök.
2021. márc. 27. 07:20
 12/30 anonim ***** válasza:
98%
Ezt a kérdést, már többször is kiírtad, azokból is érződött, hogy ez mar nalatok hosszú evek óta így van. Ezek szerint nem változott semmi nalatok az utolsó kérdésed óta, te ezt nem tudod elviselni, szinte fuggsz a szuleid véleményen. Miért ennyire fontos számodra, ha nekik nem vagytok fontosak? Ezt mar régen lekellett volna zarnod magadban, mert ők megvaltozni nem fognak, sosem fogsz megfelelni nekik, mert ők ettol elzarkoznak. Belekellene torodnod mar hiszen nem vagy gyerek, latod mi folyik évek óta, te viszont még mindig remenykedsz. Ideje lenne hatterbe tenned őket, mert ők is ezt teszik veletek es mostantól csak a feleséged es a gyerekeidnek elni, őket boldoggá tenni, hiszen toluk te is megkapod ezt. Koltozzetek messzebb ha kell, de ezt abba kell hagynod. Ez a megfelelesi kenyszer tönkre fog tenni téged, mikozben boldog is lehetnel azzal amit kaptál az élettől. Hany evet akarsz meg elpocsekolni erre?
2021. márc. 27. 07:32
 13/30 anonim ***** válasza:
96%

És ha a szülei? Nekik miért kellene elmondani, hogy védekezés nélkül szexelnek??

Nem fog változni.

2021. márc. 27. 07:32
 14/30 anonim ***** válasza:
44%
Ez ellen nem tudsz semmit tenni. Inkább törekedj arra, hogy ahogy a lányaid nagyobbak és értelmesebbek lesznek, ne vegyék észre, illetve ne fájjon nekik
2021. márc. 27. 08:46
 15/30 anonim ***** válasza:
79%
Ha ilyenek akkor örülj neki, hogy tartják a távolságot!
2021. márc. 27. 08:59
 16/30 anonim ***** válasza:
89%

"Ők akkor azt mondták, főleg anyám, hogy 47 évesen még fiatal a nagymama szerepre"

kit érdekel? :D most komolyan

2021. márc. 27. 09:35
 17/30 anonim ***** válasza:
94%

Legközelebb halál nyugodtan rendezz jelenetet! Aztán vonuljatok el, és kész. Én megmondanám, ha keresnek, hogy nem akarok a továbbiakban a terhükre lenni a családommal. Ez nálam zéró tolerancia és kész.

Nem kell eltűrnöd, hogy megbántsanak téged, a feleséged, a lányaid.

Ha a feleséged részéről rendben vannak a nagyszülők, szeretik a gyerekeket, ahogy kell, akkor koncentráljatok arra, a te szüleidet pedig tegyétek parkoló pályára. Talán ha ti is úgy álltok hozzájuk, ahogy ők a lányaitokhoz, akkor elkezd derengeni nekik valami, de sajnos valószínűbb, hogy nem. :( Én addig is frankón áradoznék a másik oldali nagyszülőkről a jelenlétükben, csak hogy érezzék, milyen is az, amikor ők nem elég jók.

2021. márc. 27. 10:49
 18/30 anonim ***** válasza:
82%
Az a baj, hogy tűrted eddig is és azt hiszik, hogy megengedhetnek maguknak ilyen viselkedést. Pedig már ott baj van, hogy együtt gazdálkodtok. Túl közel vagytok hozzájuk. Gondolom, sajnos tűrted te egész életedben, aztán most esik rosszul, hogy azokkal is így bánnak, akiket szeretsz. Az első kemény helyretétel tőlem már akkor jött volna, amikor közölték, hogy nem így tervezték, meg volt képük azt kérdezni, hogy becsúszott-e. A második meg rögtön utána, amikor azt képzelték, hogy az ember bárkit beavat abba, hogy próbálkozik. Aztán ezek fényében nem engedtem volna semmilyen apró megjegyzést és a feleségem módszeres kiidegelését sem. Mondjuk szerintem fel sem fogják, hogy viselkednek. Ott meg igenis fel kell állni, ha van vendég, ha nincs, amikor látványosan semmibe veszik a gyerekeimet. Találd meg a tökeidet szerintem, mert nem tűri sokáig ezt egy asszony sem. Mondom ezt pontosan azért, mert az én szüleim is ilyenek. Rosszban is vagyunk, de nem békülök én sem, mert senki, még a tulajdon anyám sem veheti semmibe a családomat. Apám meg örül, hogy nekem "legalább" sikerült fiút produkálni, de ugyanolyan attól még. Csak ő legalább szereti a gyereket. Ne engedj az ilyeneknek. Mi is otthagytuk őket a pcsába. Ők mai napig nem vették észre, hogy miattuk történt, ők továbbra is áldozatnak képzelik magukat és próbálkoznak zsarolni lelkileg. Nem szabad engedni ennek.
2021. márc. 27. 12:00
 19/30 Laylah ***** válasza:
89%
A "Szent Fiúgyermek" szindróma. Ha fiatok lett volna, akkor ti lettetek volna körbeugrálva.
2021. márc. 27. 12:41
 20/30 anonim ***** válasza:
4%

Ti akartátok. Nem tudom, miért titok a szülők előtt, hogy szeretnétek már gyereket vállalni. Kimaradtatok a közös programokból, elköltöztetek, mert nem akartatok velük kapcsolatot.

Ja, hogy ha ők nem akarják, az viszont baj?

2021. márc. 27. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!