Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezeljem azt, hogy...

Hogyan kezeljem azt, hogy semmibe veszik a lányaimat?

Figyelt kérdés

Két lányom van, imádom őket. A szüleim elég sajátos gondolkodásúak,csak az a jó nekik amit ők kigondolnak.

Mikor a feleségem terhes lett, tudtunkra is adták, hogy nem örülnek, ők nem így tervezték.

Nagyon rosszul esett, főleg hogy a mellettük lévő tanyán élünk mert közösen gazdálkodunk, én velük dolgozom.

Végül csak megnyugodtak, azóta már úgy mondják, hogy szeretik a gyerekeket.

De sajnos mióta a gyerekek megvannak nagyon beleártották magukat az mi életünkbe. Feleségem folyamatosan bántották eleinte miért úgy neveli a lányunkat ahogy.

Ezért is döntöttünk úgy hogy elköltözünk.

A szüleim nagyon összetartó család (saját magukról ezt mondják), de az igazság hogy mindenkinek van egy olyan családtag akivel a másikat kibeszéli.

Na mi a feleségemmel nem ilyenek vagyunk. Ezért mi sokszor lemaradtunk ezekről a közös eseményekről, ha ott voltunk se mentünk bele ezekbe a beszélgetésekbe. Így a kommunikáció alapszintű lett és az érintkezés is. Viszont az egyik unokatesóm fia mióta az megszületett apámék szemében a minden. Anyám a pótmama. Egyik nap jött hozzánk apám egyik ismerőse, és kérdezte hogy vannak az unokák. Mert azt hiszik amúgy az emberek hogy ők tényleg mennyire szeretik az unokákat, mennyit foglalkoznak velük.

Apám 2-3 mondatot bírt elmondani a saját unokáiról, majd felhozta, hogy van az a másik fiú. Az milyen szuper kölyök. Itt volt az a pont hogy felállok, de nem akartam jelenetet rendezni mert így a háttér dolgok nélkül nem értené senki sem.

Valaha lesz ez másként? Olyan rossz hogy a gyerekeimet semmibe nézik. Ti mit tennétek s helyemben?

2021. márc. 27. 00:46
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
96%
Engedd el, ez sose lesz jobb. Nem tehetsz semmit.
2021. márc. 27. 01:03
 2/30 anonim ***** válasza:
98%
Ne haragudj, én már ott elakadtam, hogy ők nem így tervezték. Bocs, mivan? Ők azt gondolták, majd "megtervezik" hogy mikor legyen gyereked? Szerintem jól jártál, hogy lett egy ekkora távolság köztetek, hiába a szüleid, ha mérgező szülők.
2021. márc. 27. 01:22
 3/30 anonim ***** válasza:
97%

Elköltözni jó messzire

Csak akkor találkozni velük személyesen ha az unokák kérik,hogy látni akarják a mamát, papát.

Nem foglalkozni velük.

2021. márc. 27. 04:28
 4/30 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a probléma már ott kódolva volt, amikor "nem örültek a terhességnek" meg "nem így tervezték".

Sajnos, faluhelyen sokszor megfigyelhető az, hogy a lánygyermeket kevésbé tartják értékesnek (jajj de rossz szó ez itt), mint a fiúgyermeket. Nagyon-nagyon szomorú ha ez esetleg így lenne.

2021. márc. 27. 05:10
 5/30 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem is az az alapbajuk, hogy neked/nektek "csak" lányaitok vannak, ott meg fiú született.

Nem kell vele foglalkozni - tudom, hogy ez nehéz -, de ők még csak itt tartanak.

Azt az időt, amit a bosszankodással töltesz, fordítsd a kislányaidra és a feleségedre. A szüleidet nem tudod megváltoztatni, de a saját hozzáállásodat igen.

2021. márc. 27. 05:28
 6/30 anonim ***** válasza:
95%

Nem fog változni semmit szüleid ,én át sem mennék,soha többet

Nem menék át.

2021. márc. 27. 05:50
 7/30 anonim ***** válasza:
96%
a nem így tervezték mire vonatkozik? Nem lányokat képzeltek unokaként, vagy egyáltalán nem akartak unokát?
2021. márc. 27. 06:49
 8/30 A kérdező kommentje:
Én vagyok a férj. Köszönöm szépen a tanácsokat.
2021. márc. 27. 06:59
 9/30 A kérdező kommentje:

Ők akkor azt mondták, főleg anyám, hogy 47 évesen még fiatal a nagymama szerepre, megkérdezte a feleségem, hogy becsúszott? Szegény majdnem sírt. Meg azt mondta, hogy annak örült volna, ha bejelentjük hogy próbálkozunk.

Mi tudatosan terveztük a babát, de ezt úgy gondolom nem kötjük mindenki orrára. Viszont ennwk hatására tiszta lett milyen emberek, mert korábban nagyon mások voltak. Azóta a viszonyunk ilyen maradt, mert nem tudnak beleszólni, a feleségem meg ezek után nem tudott nekik megbocsáltani.

2021. márc. 27. 07:05
 10/30 anonim ***** válasza:
3%

Mi tudatosan terveztük a babát, de ezt úgy gondolom nem kötjük mindenki orrára

Mindenki??? A szüleid, ember!

2021. márc. 27. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!