Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért akarja elvinni mindig...

Miért akarja elvinni mindig az unokákat? Én parázom túl a dolgot?

Figyelt kérdés
Anyósom 45 percre lakik autóval. Nem felel meg neki nálunk látni az unokákat, el akarja vinni mindig magához a gyerekeket autóval. De komolyan ez a mániája. Pedig itt kap ebédet, nem csüngök a nyakán, addig legalább csinálom a házimunkát, míg játszik a gyerekekkel. Én meg parázok, mert nagymama korú, tök egyedül van egy másik városba két kicsivel. Az úton is történhet baleset neadjisten rosszul lesz. Mint legutóbb kiderült, elvitte a gyerekeket és nem főzött előre. Neki állt főzőcskézni és a másfél éves fiam magára hagyta a 4 éves lányommal 3 szobával arrébb a ház másik végében. Pont abban a korszakában a fiam mindenhová felmászott, mondtam is neki, hogy nagyon figyeljen rá. Erre büszkén mesélte, hogy elvoltak, úgyis meghallotta volna, ha baj van. De akkor minek viszi el őket? Sajnos a párommal se foglalkozott anno. Nem is jó a viszonyuk, ezért ritkán megyünk hozzá.
2021. febr. 18. 09:34
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
17 a párommal is ilyen volt. Én is voltam sokat a nagyszülőknél, bár nem hiszem, hogy másfél évesként. De nem másik városban és ott volt velünk a papa is, nemcsak a mama.
2021. febr. 18. 13:18
 22/34 anonim ***** válasza:
87%

4 éves már mehetne egyedül, ha amúgy figyelne rá szomszéd szobából, ha már egyedül van.

a másik pici ehhez így, az igaz, és nem egy 4 évesre kell bízni

nagymama korú pedig lehet 45 meg 65 éves is, nem tudom, nálad melyik áll fent.

55 éves is pl még simán elviheti 150 km-re is, veletek is érheti baleset. normális ember vigyáz ilyenkor jobban.

simán finoman megmondhatnád, hogy nem, mert kicsi ehhez ennyi idősen, legyen nálatok vagy mentek meglátogatni EGYÜTT, és akkor ott vagytok, de egyedül sincsenek

2021. febr. 18. 13:45
 23/34 anonim ***** válasza:
60%

Az nem lehet, hogy ahol hagyta, nem volt semmi olyan, ahova fel tudna mászni? Pl az én szobám is olyan, van egy ágy, meg egy kétajtós szerény, az íróasztalt meg nem érné fel.

Ha ott fel tud mászni valahova, akkor megértem, hogy félted.

Azonban azt is látni kell, hogy alapból sem engednéd, hisz azt írtad, hogy az úton is történhet valami. Mindenkivel történhet, akkor a kisgyerek legyen csak a 4 fal között, sose tegyük autóba, csak ha megnő? Mondjuk kamasz korában is meghalhat autóbalesetben...

2021. febr. 18. 14:49
 24/34 A kérdező kommentje:
Elég sokminden van ott, lépegetőgép, polcos szekrény, íróasztal, dohányzóasztal hegyes sarkakkal, konektorok szabadon, apró dolgok, amit lenyelhet. De mint írta valaki, nem az a baj, hogy nem gyerekbiztos, hanem, hogy nem figyel rájuk. Úgy se, hogy megkértem rá. Ráadásul előre tudta, hogy aznap elviszi, ha annyira főzni akart, előző nap, vagy hajnalban is megtehette volna.
2021. febr. 18. 15:26
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nagymama vagyok és ilyen pici gyerekeket csak akkor vinnék el, ha valamiért megkérnek rá.

Az unokára vigyázni sokkal nehezebb mint a sajátra, mert az még egy plusz felelősség.

Nem ilyen kicsik az unokáim,(7 és 9 évesek) de a szemem nem merem levenni róluk és még így sem garantált, hogy nem fognak elesni és eltörik a karjuk, vagy ki tudja mi lehet.

Csodálom az anyósod merészségét, ami tényleg annak tudható be, hogy gőze nincs a gyerekekkel való felelősségteljes magatartásról!

Egyelőre még egy pár évig ne engedd oda őket, a te/ti felügyeletetek nélkül. Inkább ő sértődjön meg, mint te sírjál!

2021. febr. 18. 15:55
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném el, mivel felelõtlennek bizonyult a nagymama.
2021. febr. 18. 17:00
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod, hogy nem. Jojjon ő hozzátok, vagy ha el akarja vinni a gyerekeket, akkor max úgy, hogy te is velük tartasz.
2021. febr. 18. 22:18
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
A "neki is volt" valóban gyenge érv... az èn anyósomnak 3gyereke volt, de megkèrdezte, hogy az 1èves gyereket egyedül tudom e hagyni az udvaron a kis medencében 🙈🙉
2021. febr. 18. 22:33
 29/34 Manócska1 ***** válasza:
100%
nem engedném el míg ilyen kicsik
2021. febr. 19. 10:05
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem parázod túl, és én sem akarom az ördögöt a falra festeni, de pár hónapja így halt meg két kislány.

Nagyika bement a piros sorompóba, és ő élte túl.

De alapvetően tiszteletlenség figyelmen kívül hagyni a szabalyáidat (meg a józan eszet is).

Nekem is volt 2-4 éves gyerekem, nem is egyszer.

AZ az idő volt nekem szánva babázásra.

Ha lesz unokám nem szeretném azt imitálni, mintha a szülője volnék.

Az a vonat már elment.

Egy élete van, a tiéd nem az övé. Ne is add át!

2021. febr. 19. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!