Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Támogatád anyagilag a szülőt?

Támogatád anyagilag a szülőt?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt,ebből 1 éve költöztünk össze,saját lakásban élünk,de fizetjük a hitelt,ami 50 ezer Ft havonta,közös kasszán vagyunk, ezenkívül vannak fix és egyéb kiadások is épphogy megélünk mi is.

Anyós folyton panaszkodik,hogy csak 140 nettot kap, nincs pénz semmire,lenne lehetőség ott a környéken jobb pénzért dolgoznia 160-180-210 nettó,de nem akar mert lusta, dajkaként dolgozik és csak annyi a dolga,hogy kiossza a reggelit,ebédet

Minden nap hazaviheti az ételt,joghurtot,sajtot,tejet, szalámit,ebédet, levest,másodikat,és szerinte megéri mert nem kell karjára költenie,nem kell főznie,egy csomó ideje megmarad,és a munkahelyén se kell megszakadnia,de közben panaszkodik,hogy jajj így nincs pénz úgy nincs pénz,de közben a yorki kutyának a kajájára elkölt 40+e Ft, folyton csak a panaszkodás és a lehúzzás menne mert folyton kérne pénzt,de ezt visszautasítottuk szépen,és próbáltunk neki segíteni,mondtuk neki,hogy nekünk is van kutyának, mégse etettjük 40e Ft royaltáppal,középkategóriás seletgoldot kap ami 8000 Ft havonta,kicsit próbáljon meg spórolni,nincs autója,nem kell benzinre költenie,a gyereke kirepült 3 éve,nem fizet hitelt,nem iszik,nem dohányzik,nem kell költenie kajára jóformán,mert hazahozzhat mindent amit ott kap a munkalyén,és nincs semmi félretett pénze,akkor kérdezem én miért nem elég 140 nettó, próbálunk neki segíteni, elmagyarázni,hogy mi az amin tuddna spórolni,mert a kutyakaját túlzásnak érzem,én eszek havonta 40-50e ftot.

De mégse hallja amit mondunk neki, páromnak mondtam,hogy ennek nem lesz jó vége,mert ha nyugdíjba megy, mi lesz vele amikor a nyugdíj a béka segge alatt van.

Ti támogatnátok addnátok pént a szüleiteknek? Úgy,hogy a segítséget és a tanácsokat nem akarja elfogadni.

2021. febr. 9. 00:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%

Tudom, megragadtam a lényeget, de a kutya etetésével kapcsolatban egy kis észrevétel. Ha Royal tápot említesz, akkor gondolom a Royal caninra gondolsz, valószínűsíthetően fajtatáppal etet, ha már ezt választotta, ami direkt Yorkshire terrirereknek van. most attól eltekintve, hogy a royal egyáltalán nem prémium táp, egy fajtatápból a 7,5 kg-os saccperkábé 15 ezer. Ezt egy ekkora kutya (másfél és 3 kiló között van feltehetőleg a súlya) vagy 3 hónapig eszi, de minimum kettőig. Akkor sem bírna 40 rongyba kerülni, ha németjuhász mérete lenne.

Tájékozataásul közlöm, az én német vizslám (25 kg) ennél jobb minőségű táppból a 12 kg-os csomagot 6 hét alatt eszi meg,(az ő költsége havi 20 kábé, mármint a kaja) ergo 7,5 kg tápot 3-4 hétig enne, de itt egy 2 kilós kutyáról beszélünk. Ha nem nőtt borjú méretűre, akkor bármilyen prémium tápból , mint Orijen, Acana sem enne meg méretéből adódóan havi párezer forintnál többet. Még jutifalatokkal együtt, nedvestápot is adva időnként sincs kanyarban a 40 ezer.

Mondjuk ez is pont olyan barokkos túlzéás a leírásdoban, mint az, hogy a dajka csak az ételt rakja és tonnaszám hordja haza a kaját magának. Egy dajkának rengeteg feladata van. A teljesség igénye nélkül:

"udvari játékok előkészítése évszaknak megfelelően

biztosítja az étkezés tárgyi feltételeit, tálaló kocsi felkészítése

ételek előkészítése /kenyér, alma/

játékok, játék környezet szakszerű biztosítása, előkészítése

ruházat előkészítése

altatás feltételei szabadban és bent is (átmeneti tárgyak is)

textília kezelése

felügyel, orrot töröl, megnyugtat

segít a fektetésben

gondoskodik a gyermekek komfortérzetéről felügyelet alatt

reggelizés alatt az egységben tartózkodik, ha kell segít

kommunikál a gyermekekkel, szülővel (keretek), gyermekek nevét tudja

szakmai tartalmú házi továbbképzésen, csoportmegbeszélésen jelen lehet

dekoráció készítésében közreműködhet

rendezvények, programok helyszínének biztosítása, tevékeny jelenlét

gyermekek ellátása meghatározott helyzetekben

bántalmazást észlel, jelez."

Ha már mesedélután, legalább ügyelj a részletekre.

2021. febr. 9. 07:02
 12/37 anonim ***** válasza:
51%
40 ezer forint kutyára? Mások a gyereket küldik át valahova kajálni hogy ne a családtól zabájon el pénzt. Uhh forintot nem adnék.
2021. febr. 9. 07:16
 13/37 anonim ***** válasza:
95%
A kèrdèsesre vàlaszolva, így nem segítenek, már ha tényleg igy lenne. De , valószínűleg nincs így, az a kicsi kutya lètezhetetlen , hogy 40 ezer ft àrú tàpot megbír enni egy hónapban. És ha ebben nem mondasz igazat, lehet a többi is kamu.
2021. febr. 9. 07:25
 14/37 anonim ***** válasza:
91%
Nekem labradorom van de ő sem eszik meg 40 ezret egy hónapban 🤷‍♀️
2021. febr. 9. 07:27
 15/37 anonim ***** válasza:
85%

Minden nap hazaviheti az ételt,joghurtot,sajtot,tejet, szalámit,ebédet, levest,másodikat

Ne haragudj, de ez hazugság. Az oviban/bölcsiben szigorúan ki van porciózva a kaja. Nem állítom, hogy nem lopnak, azt sem, hogy a maradékot ne vihetnék haza. Na de összeöntögeti a bögrékből a maradék tejet, vagy mi..? Vagy összeszedegeti a megmarad fél szalámikat? A megrágott kiflicsücsköket? És az ebédet miért vinné haza, amikor ebédidőben ő is ott van a gyerekekkel?

2021. febr. 9. 07:50
 16/37 anonim ***** válasza:
84%

Anyum egyedül él, a nyugdíja 85 ezer forint és nem fogad el semmi támogatást. Épp ezért az összes rezsijet atallitottam úgy hogy én kapom és fizetem a számláit online, ez ellen nem tud mit tenni, nem ért hozzá. Plusz heti egyszer bevasarolok neki alap dolgokat (nem kell sok).

Amit te leirsz, ott én nem támogatnám. Max néha bevasarolnek neki apróbb dolgokat, hogy ne érezze azt hogy nem törődik vele senki.

2021. febr. 9. 07:56
 17/37 anonim ***** válasza:
74%

#15: te még nem láttad, hogy mennek a menzán dolgozók hazafelé? Nálunk (ált. isk.) mindkét kezük tele nagy bevásárlózacskóval. Van ismerettségi körben is konyhás néni, múltkor azzal dicsekedett, hogy év közben annyi kaját hord haza, hogy ő nyáron se főz, csak kiveszi a fagyasztóból. Szerintük ez nem lopás.

Tisztelet a kivételnek, biztosan akad olyan is.

2021. febr. 9. 10:18
 18/37 anonim ***** válasza:
45%
17, ne keverj egy olyan helyet, ahol főznek egy óvodával, bölcsődével, ahol csak kiosztó, tálalókonyha van.
2021. febr. 9. 10:21
 19/37 anonim ***** válasza:
46%
Egyetlen iskolai menzán sem főznek már, mindenhová úgy szállítják ki az ebédet.
2021. febr. 9. 10:38
 20/37 anonim ***** válasza:
46%
19, nem igaz, anyósom is középiskolai konyhán dolgozik, helyben főznek.
2021. febr. 9. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!